Italië

Noord-Calabrië & Basilicata

 • Vliegreis
 • Busreis
Bereken uw prijs Printbare versie

Calabrië is de regio in het zuiden van Italië die de "teen" van de laars in beslag neemt. De oudste steden dateren uit de oude Romeinen, wat betekent dat deze regio de thuisbasis is van veel geschiedenis en eeuwenoude tradities. De aanwezigheid van de Arbëreshë-gemeenschap is slechts één voorbeeld van de diversiteit en de culturele rijkdom die Calabrië bevat. Basilicata, deze kleine plaats in het zuiden van Italië heeft veel echt verborgen juweeltjes. De bossen die de bergen bedekken zijn bezaaid met kleine dorpjes, zelfs op een hoogte van meer dan 1.000 m boven de zeespiegel. Zuivere lucht, echte smaken en de schoonheid van de natuur worden er gecombineerd met indrukwekkende historische getuigenissen. Het gebied van de Monticchio meren, één van de meest spectaculaire delen van Basilicata, is bijzonder mooi en situeert zich buiten de gebaande paden. De parel van de regio is Matera, een wonder van de tijd met zijn Sassi. Kortom, reis met ons mee naar deze nog onbekende Italiaanse regio waar u geniet van de openhartige en ongecensureerde versie van la dolce vite!

Inbegrepen:
 • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 4 x lichte lunch
 • 1 x bezoek wijnkantine met proeverij als lichte lunch
 • vlucht heen Brussel – Napels met Brussels Airlines en terug Bari – Amsterdam met Transavia
 • alle excursies met luxe Carolus autocar
 • inkomgelden volgens programma: Caserta, La Certosa San Lorenzo, Civita, Santa Maria delle Armi, Natuurhistorisch museum in San Michele abdij, Venosa, Nationaal Archeologische Museum Melfi, La Crypta del Peccato, Castello del Malconsiglio
 • audioguide systeem
 • plaatselijke Nederlandstalige begeleiding
 • luchthaventransfer heen en terug
 • BTW, wegen-, verblijfs- en luchthaventaksen cfr. 01/12/2021
Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 6,50/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 5,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven! Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. Programmaverschuivingen mogelijk.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Koninklijk Caserta

  Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht naar Napels. Ongeveer 30 km ten noorden van Napels ligt het adembenemende Koninklijke Paleis van Caserta, met zijn 250 m lange gevel het grootste paleis van Italië. Het werd gebouwd in de 18e eeuw voor de heerser van Napels, de Bourbon-koning Charles III. Het paleis is een triomf van de Italiaanse barok en één van de belangrijkste werken van de Napolitaanse architect Luigi Vanvitelli. Overnachten doen we in de omgeving van het paleis.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  La Certosa San Lorenzo

  We rijden Calabrië binnen en bezoeken hier het grootste kartuizerklooster van de Mezzogiorno, La Certosa San Lorenzo, gelegen in het hart van het Nationaal Park Cilento en Vallo di Diano, in Padula. Het klooster dateert uit 1306. De werken waren echter van lange duur en eindigden pas in 1723 en dit is zichtbaar aan de verschillende stijlen die aanwezig zijn in de architectuur en de schilderkunst van de structuur. Het grootste deel van La Certosa is in barokstijl. Overnachten doen we de volgende 2 nachten in de omgeving van Castrovillari (afreis 05/06/2022) of Altomonte (afreis 29/09/2022).

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Civita & heiligdom van Santa Maria delle Armi

  Na het ontbijt rijden we naar Civita, een dorp dat opgericht werd door Albanezen die hun land moesten verlaten voor de aanhoudende
  Turkse aanvallen. Skanderbeg was hun aanvoerder en de liederen die gezongen worden tijdens het jaarlijkse folkloristische optreden “Vallja” brengen een ode aan hem. We wandelen naar het prachtige uitzichtpunt La Raganello en bezichtigen de kerk S. Maria Assunta met o.a. Byzantijnse schilderingen. We bezoeken een klein folkloristisch museum waar Albanese klederdrachten en voorwerpen te zien zijn. Diep verscholen in de bergen, op plaatsen die moeilijk toegankelijk waren, bouwden Byzantijnse en Griekse monniken hun kloosters in de Mezzogiorno. Op het grondgebied van Cerchiara di Calabria, op de hellingen van de berg Sellaro, ook bekend als Monte Santo, staat één van de meest waardevolle monumentale complexen van Calabrië en Italië, het heiligdom van Santa Maria delle Armi. Dit architecturale
  complex, gedeeltelijk uitgegraven in de rots, vertegenwoordigt één van de belangrijkste getuigenissen van de kunst van de renaissance. We keren terug naar ons hotel via een route die uitzicht biedt op de Golf van Taranto en de Laagvlakte van Sibari.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Monticchio meren

  Vandaag nemen we afscheid van Calabrië en rijden we naar de aangrenzende kleinere regio Basilicata. Aangekomen aan de Monticchio meren checken we voor de volgende 2 nachten eerst in in ons hotel, rustig gelegen in een bosrijke omgeving. Deze 2 vulkanische meren bevinden zich op de plaats van de 2 kraters van de oude vulkaan Monte Vulture. De meren worden van elkaar gescheiden door een smalle landengte van slechts 200 m, omgeven door een weelderige vegetatie. In de namiddag brengen we een bezoek aan de indrukwekkende San Michele abdij, ontstaan rond de grotten die in de rotswand waren uitgehouwen. De abdij herbergt ook het Natuurhistorisch museum. We sluiten de dag af met een ontspannend waterfietstochtje.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Venosa & wijn

  Na het ontbijt vertrek naar Venosa, dat al in de prehistorie bewoond was en bovendien de geboorteplaats is van de beroemde dichter Quintus Horatius Flaccus. We bezoeken er een prehistorische opgraving en de nieuwe kerk van de Abbazia della Trinità, waar o.a. de graftombe van Robert Guiscard te zien is. Daarna wordt het tijd om kennis te gaan maken met de excellente Aglianico-wijnen van de streek. We bezoeken een wijnkantine, gelegen aan de voet van de vulkaan Monte Vulture. Na een rondleiding volgt uiteraard een proeverij met lichte lunch. Vervolgens naar Melfi, de stad waar de eerste Kruistocht werd uitgeroepen en waar Frederik II de wetten van Melfi, of Liber Augustalis, uitvaardigde. Gebouwd rond zijn opmerkelijke kasteel, de thuisbasis van het Nationaal Archeologische Museum dat we
  bezoeken, heeft deze stad zeker en vast een illuster verleden.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Matera

  Eén van de boeiendste steden van Mezzogiorno, en tevens de hoofdstad van Basilicata is Matera. De stad is vooral bekend vanwege de Sassi, een wijk die bestaat uit grotkerken en -huizen, sommige helemaal onder de grond, andere zijn uitgegraven in de rotsen. De Sassi, vroeger bewoond door de allerarmsten, zijn nu erg gewild bij kunstenaars. Vele zijn stijlvol gerenoveerd als woning, andere worden uitgebaat als B&B of hotel. De volgende 2 nachten zullen we overnachten in zo’n hotel, een unieke ervaring. We nemen ruim de tijd om de stad op een rustig tempo te ontdekken.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Rotsmuurschilderingen & samenzwering in Malconsiglio

  Niet ver van de Via Appia, over het stille pad van Pietrapenta, tussen wijngaarden en graanvelden, bereiken we La Crypta del Peccato, een natuurlijke grot met uitzicht op de Gravina di Picciano. Dit uitzonderlijke rotsoratorium vertegenwoordigt één van de oudste getuigenissen van de rotskunst van Zuid-Italië en wordt ook wel de ‘Sixtijnse kapel van de rotsmuurschildering’ genoemd. Vervolgens naar het plaatsje Miglionico dat gedomineerd wordt door het Castello del Malconsiglio. Het kasteel, dat toebehoort aan de familie Sanseverino, dankt zijn naam aan de samenzwering die in de Sala del Malconsiglio werd georganiseerd door de baronnen van het koninkrijk Napels, tegen Ferdinand I van Aragon, koning van Napels. De verdedigingsstructuur heeft de vorm van een parallellogram, geflankeerd door 7 torens,
  waarvan de oudste vierkant zijn. De andere die zich in het bovenste deel van het gebouw bevinden, zijn rond. De regio Basilicata beschikt over een verscheidenheid aan weidegronden, olijf- en wijngaarden en andere gewassen, met als eindresultaat een rijk aanbod aan streekgebonden topproducten. We bezoeken een kleine boerderij waar o.a. ricotta kaas en olijfolie gemaakt worden.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Terugreis

  We genieten nog van ons ontbijt alvorens we naar de luchthaven rijden voor onze terugvlucht.

Hotels Noord-Calabrië

Kamerbeschrijving

Al de hotels zijn voorzien van het wenselijke comfort.

Logies
22A: standaard tweepersoonskamer