Italië

Milaan

 • 13/06/2024
 • 06/09/2024
 • Vliegreis

vanaf € 783

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Milaan, een betoverende stad gelegen in het hart van Italië, is een bruisende metropool die bekend staat als een wereldwijd centrum van mode, design en cultuur. De stad biedt een perfecte mix van geschiedenis, kunst, mode en culinaire geneugten. Het symbolische middelpunt is uiteraard de Duomo, een indrukwekkende gotische kathedraal die de skyline van Milaan domineert. Laat je betoveren door de charme en schoonheid van deze populaire Italiaanse stad. 

Dit is een vrijblijvend programma. U kan op eigen initiatief (in overleg met de reisleider) de stad verkennen.

Inbegrepen:

Vlucht Brussel-Milaan Malpensa heen en terug met Brussels Airlines

luchthaventransfer heen en terug

transfer luchthaven – hotel heen/terug met plaatselijke autocar

 3x overnachting en ontbijt

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:

• tafeldrank
• middagmalen
• inkomgelden (richtprijzen zie programma)
• persoonlijke uitgaven
• reisverzekering

Toeslagen
11A: éénpersoonskamer + € 200
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • luchthaven Zaventem
Opmerking:

Vliegreis. Voor deze reis is een goede fysieke conditie vereist. De verplaatsingen tijdens deze citytrip worden voornamelijk te voet gedaan.

Reisprogramma:

Ontbijt

 • dag 1

  Cimitero Monumentale & Castello Sforzesco

  Vanuit onze opstapplaatsen gaat het richting de luchthaven van Zaventem voor onze rechtstreekse vlucht naar Milaan. Bij aankomst brengt een plaatselijke autocar ons richting het hotel. Na check-in/afgeven van de bagage wandelen we naar het Bosco Verticale, 2 woontorens die helemaal omgeven zijn door groen. We vervolgen onze wandeling richting het Cimitero Monumentale, een prachtige begraafplaats met indrukwekkende graven en monumenten. O.a. de familie Campari heeft hier haar laatste rustplaats. Vrije lunch. Aansluitend wandelen we naar China Town, een stukje China in Milaan. Verder naar het Castello Sforzesco (gelegenheid tot facultatief bezoek van één van de musea ca. € 5) tot aan het Parco Sempione, gelegen tussen Castello Sforzesco en de Arco della Pace. Hier wordt er vrije tijd voorzien. Facultatief diner.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen

  Piazza del Duomo & Galleria Vittoria Emanuele II

  In de voormiddag ontdekken we het middeleeuwse Milaan en wandelen via het voormalig Koninklijk Paleis naar het Piazza del Duomo. Hier bezoeken we de ‘marmeren egel’, beter bekend als de dom van Milaan, een waar staaltje van gotisch vakmanschap. De Galleria Vittorio Emanuele II is de plek bij uitstek om de locals van Milaan te spotten. Deze overdekte winkelstraat is een prachtige constructie uit marmer en mozaïeken. Hier genieten we van wat vrije tijd voor de lunch. In de namiddag bezoek we het Scala, het beroemde operahuis. Sinds de oprichting in de 18e eeuw werden er al talloze legendarische operavoorstellingen opgevoerd. Het elegante interieur en uitstekende akoestiek zorgen er voor dat het een favoriete bestemming is voor liefhebbers van opera en klassieke muziek. Aansluitend genieten we van een heerlijk aperitief in het centrum. Facultatief diner.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen

  Milaan CityLife of Santa Maria delle Grazie

  Vandaag heeft u de mogelijkheid om zelf een bezoek te brengen aan Milaan CityLife, het shoppingdistrict van Milaan (verplaatsing met metro). Anderen hebben de mogelijkheid om in de voormiddag een bezoek te brengen aan de Santa Maria delle Grazie, de kerk waar in de refter het Laatste Avondmaal aan de muur prijkt. Vervolgens richting de basiliek van Sant’Ambrogio, de patroonheilige van Milaan. Tot slot bezoeken we de San Bernardino alle Ossa. Een kerk die vanbinnen volledig bekleed is met menselijk beenderen. Op de Piazza del Duomo kan u de facultatieve lunch nuttigen. Na de middag begeven we ons naar de artistieke wijk Brera, die grenst aan het centrum van Milaan. De wijk ontwikkelde zich vanaf de 19e eeuw rond de Pinacoteca (Mogelijkheid tot optioneel bezoek ca. € 5.). In de jaren 60 ontmoetten kunstenaars elkaar in de tavernes en de Boheemse sfeer van de buurt is nog steeds voelbaar. Het is een plek die u als voetganger moet ervaren. Facultatief diner.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen

  Navigli

  Vandaag wandelen we naar de Navigli, één van de meest geliefde buurten van Milaan. We wandelen er langs de oevers van de Naviglio Grande en de Naviglio Pavese. We maken tijd voor een gezellig terrasje of een bezoek aan één van de talrijke ambachtelijke winkeltjes. In de Vicolo dei Lavandai staan we oog in oog met de geschiedenis. De Italiaanse dichteres Alda Merini heeft er haar brug en huis en haar gedichten vonden hier hun inspiratiebron. Aansluitend geniet u van vrije tijd om een boottocht te maken op de kanalen of een bezoek te brengen aan één van de vele musea in deze wijk. Facultatief diner en transfer naar de luchthaven voor onze vlucht terug naar België. 

Holiday Inn Milano Garibaldi Station

Omgeving

Hotel Holiday Inn Garibaldi Station**** is gelegen op 300 meter van de Porta Garibaldi. 

Kamerbeschrijving

De moderne kamers zijn voorzien van badkamer met bad/douche, toilet, haardroger, airconditioning, satelliet-tv, gratis WiFi. 


Logies
11A: standaard éénpersoonskamer;
22A: standaard tweepersoonskamer
Maaltijden

’s Morgens wordt een internationaal ontbijtbuffet geserveerd.