Italië

Sicilië

 • 14/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1599

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Op dit prachtige eiland vinden we overblijfselen van oude beschavingen, unieke flora, de Etna vulkaan en pittoreske visserdorpjes. Sicilië is rijk aan cultuurschatten. Agrigento met Griekse tempelruïnes, het  fascinerende Syracuse, ‘de gelukkige stad’ Palermo en de ’Parel van Sicilië’, Taormina verkennen we allemaal op dit veelzijdige eiland. Geniet met een glas Italiaanse wijn van ‘La Dolce Vita’. Kortom, op Sicilië krijgen we echt een vakantiegevoel.

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

3 x lichte lunch

alle excursies met luxe autocar

audioguide systeem

luchthaventransfer heen en terug

rechtstreekse lijnvlucht Brussel - Catania en terug met Brussels Airlines

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijfs- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • inkomgelden (prijzen onder voorbehoud van wijziging):
  Segesta ca. € 13
  kabelbaan Erice ca. € 3
  Cappella Palatina ca. € 19
  Monreale ca. € 10
  tempels Agrigento ca. € 13
  Villa Casale ca. € 13
  Syracuse archeologische site ca. € 13
  Etna ca. € 50
  Teatro Greco Taormina ca. 14
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
1single kamer 11A: + € 230
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Catania. We stappen in de Carolus luxe autocar en rijden naar ons hotel voor de eerste 3 nachten, het 4*-hotel CDS Hotel Terrassini in Città del Mare.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Palermo, temperamentvol hart van Sicilië

  We besteden een volledige dag aan deze veelzijdige stad, zodat we op een rustig tempo ten volle kunnen genieten van al het moois dat hier te bewonderen is. Palermo is een heerlijke stad om te bezoeken en heeft een duidelijk zichtbaar verleden. Ooit was dit de hoofdstad van het Normandische koninkrijk, maar z’n echte hoogtepunt beleefde Palermo tijdens de Arabische overheersing. Naast de Normandische en Arabische gebouwen vinden we er ook barokke pareltjes, een prachtige mengelmoes van bouwstijlen en periodes die ook de taal en de kunst hebben beïnvloed. Een begeleide wandeling langs de Opera
  Suite, de Quattro Canti, een kruispunt dat de stad in 4 wijken verdeelt, de Fontana Pretoria en de Chiesa di Santa Maria dell’Ammiraglio, een Normandische kerk rijkelijk voorzien van Byzantijnse mozaïek met een 16e-eeuwse barokke façade. Verder langs de kathedraal van Palermo naar het Palazzo dei Normanni, ooit het epicentrum van de middeleeuwse rechtspraak. Dit immense palazzo herbergt een delicaat juweel: de Cappella Palatina. In de namiddag bezoeken we één van de kleurrijke markten. Hier klopt het ware hart van Palermo en maken we nog meer dan elders kennis met de dynamiek die de stad kenmerkt.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Dorische tempel van Segesta & zout van Trapani & het middeleeuwse Erice

  We rijden door het ruige en weidse landschap van Contrada Barbaro richting de sierlijke Dorische tempel van Artemis nabij Segesta. Vanaf het amfitheater, statig gelegen bovenop een heuvel, ontvouwt zich een prachtig uitzicht op de vallei en de tempel. De route van La Via del Sale geeft ons mooie uitzichten op de zoutpannen die een onregelmatig en kleurrijk dambord vormen in het landschap, met hier en daar een silhouet van een windmolen. In Trapani maken we een stadswandeling. Langs een mooie bergweg met spectaculaire uitzichten rijden we naar het sfeervolle en schitterend gelegen middeleeuwse Erice. Het
  stadje ligt op een heuveltop en biedt uitzicht over Trapani en de Egadische eilanden.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Monreale & een wandeling door de oudheid

  We starten deze dag met een bezoek aan de beroemde Normandische kathedraal van Monreale, een pareltje waar Arabische en Byzantijnse bouwstijlen zijn samengebracht. Erna rijden we via het binnenland van Sicilië naar Agrigento, het vroegere Griekse Akragas. Volgens Pindarus was dit ‘de mooiste stad der mensheid’... Ook nu nog is Agrigento prachtig gelegen. Namiddagbezoek aan de Vallei van de Tempels, waarvan de Tempio della Concordia de meest indrukwekkende en best bewaarde tempel is. Na deze dag checken we in in het 4*-hotel Dioscuri Bay Palace.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Piazza Armerina & Ragusa Ibla

  In het hart van Sicilië ligt Piazza Armerina, waar we de Romeinse keizerlijke villa met de goed intact gebleven 4e-eeuwse vloermozaiëken bezoeken, de grootste ter wereld, en van een ontroerende schoonheid. Eigenlijk bestaat de stad Ragusa uit 2 delen. Ibla ligt op een heuvel, begrensd door 2 valleien en is een wirwar van middeleeuwse straatjes en trapjes. Het nieuwe Ragusa Superiore is na de aardbeving in 1693 heropgebouwd en ademt een bijna middeleeuwse sfeer uit vol overdagige versieringen van barok. Verder naar Modica naar het prachtige 4*s-hotel Pietre Nere Resort & Spa, waar u van een ontspannende avond kan genieten.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Noto & Syracuse

  We verlaten Modica en rijden door een schitterend gebied vol citrusplantages die het decor vormen van een mooi en harmonieus op een hoogvlakte gelegen Noto. Vele gebouwen zijn hier opgetrokken in gele honingkleurige, zandsteen. Langs de Porta Reale komen we in de belangrijkste straat van Noto, ‘Corso Vittorio Emanuele III’. De kathedraal toornt als symbool van de kerkelijke macht boven alle prachtige gebouwen uit. In de namiddag brengen we een bezoek aan de archeologische site van Syracuse, het enorme Griekse theater, de Apollo- en Artemistempel en het Romeinse amfitheater. Syracuse was de geboorteplaats van Archimedes. De volgende 2 nachten verblijven we in het comfortabele 4*-hotel Grande Albergo Maugeri in Acireale.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Geniet van een bijzondere ervaring op de Etna & Taormina

  In de voormiddag bezoeken we de Etna. We rijden tot aan de voet van deze nog steeds actieve vulkaan, die er uitziet als een zwarte verwrongen kegel en tevens de hoogste berg van Sicilië is. En wordt het te warm onder onze voeten, dan bestaat de mogelijkheid om met jeeps tot aan de krater te rijden. Want ‘Sicilië zonder Etna is zeker Sicilië niet!’ Moet u absoluut gezien hebben! Na de lunch rijden we naar Taormina, het bekendste toeristenstadje van Sicilië. De prachtige ligging van deze stad boven op een rots biedt een indrukwekkend uitzicht op de zee en de Etna. We maken een stadswandeling in dit pittoreske en mondaine kustplaatsje met prachtige paleizen en kerken en natuurlijk het Teatro Greco.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na een vroeg ontbijt verlaten we onze verblijfsplaats en begeven ons naar de luchthaven. ‘Ciao à tutti’! Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Diverse hotels Sicilië

Kamerbeschrijving

We selecteerden voor u tijdens deze rondreis mooie verblijfshotels:

• 3 nachten in 4*-hotel CDS Terrasini in Città del Mare
• 1 nacht in 4*-hotel Dioscuri Bay Palace in Agrigento
• 1 nacht in 4*s-hotel Pietre Nere Resort & Spa in Modica
• 2 nachten in 4*-hotel Grande Albergo Maugeri in Acireale


Logies
22A: tweepersoonskamer