Italië

Sicilië

 • Nieuw Zomer 2022
 • Rondreis

27/05/2022

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Op dit prachtige eiland vinden we overblijfselen van oude beschavingen, unieke flora, de Etna vulkaan en pittoreske visserdorpjes. Sicilië is rijk aan cultuurschatten. Agrigento met Griekse tempelruïnes, het fascinerende Syracuse, ‘de gelukkige stad’ Palermo en de ’Parel van Sicilië’, Taormina verkennen we allemaal op dit veelzijdige eiland. Geniet met een glas Italiaanse wijn van ‘La Dolce Vita’. Kortom, op Sicilië krijgen we echt een vakantiegevoel.

U S P:

Culturele en spectaculaire natuurlijke schoonheid beleven…

Inbegrepen:

 • 7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 1 x Siciliaanse wijnproeverij met versnaperingen als lichte lunch
 • alle excursies met Carolus luxe autocar
 • audioguide
 • luchthaventransfer heen en terug
 • rechtstreekse lijnvlucht Brussel - Palermo en terug met Brussels Airlines
 • BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 27/11/2021
 • deskundige begeleiding

Niet inbegrepen:

 • tafeldranken
 • inkomgelden (prijzen onder voorbehoud van wijziging): Segesta ca. € 6, kabelbaan Erice ca. € 3, Cappella Palatina ca. € 16, Monreale ca. € 10, tempels Agrigento ca. € 10, Villa Casale ca. € 10, Syracuse archeologische site ca. € 10, Etna ca. € 65, Teatro Greco Taormina ca. 13,50
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A: + € 320

ALGEMEEN: OPMERKING:
Bij reservatie officiële naam doorgeven! Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF:
Globale reisverzekering: € 6,50/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 5,50/dag/persoon.

OPSTAPPLAATSEN:

 • vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld).

Reisprogramma

 • dag 1

  Dorische tempel van Segesta & zout van Trapan & het middeleeuwse Erice (D)

  Beschrijving:

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Palermo. We stappen in de Carolus luxe autocar en rijden door het ruige en weidse landschap van Contrada Barbaro richting de sierlijke Dorische tempel van Artemis nabij Segesta. Vanaf het amfitheater, statig gelegen bovenop een heuvel, ontvouwt zich een prachtig uitzicht op de vallei en de tempel. De route van La Via del Sale geeft ons mooie uitzichten op de zoutpannen die een onregelmatig en kleurrijk dambord vormen in het landschap, met hier en daar een silhouet van een windmolen. Een kabelbaan brengt ons naar het 750 m boven de zeespiegel gelegen middeleeuwse stadje Erice. Het is
  een labyrint van straatjes en steegjes met een mooie, geometrische tegelbestrating en de vergezichten op de vallei en de zee zijn adembenemend. De eerste 2 nachten verblijven we in het 4* NH Hotel Palermo.

 • dag 2

  Palermo & Monreale (OD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag brengen we een geleid bezoek aan Palermo, ontstaan in de tijd der Carthagers, gegroeid onder de Normandiers en opgesmukt met een barok kleedje door de Spanjaarden. We wandelen langs de kathedraal van Palermo naar het Palazzo dei Normanni, ooit het epicentrum van de middeleeuwse rechtspraak. Dit immense palazzo herbergt een delicaat juweel, de Cappella Palatina. In de namiddag brengen we een bezoek aan de beroemde Normandische kathedraal van Monreale, een pareltje waar Arabische en Byzantijnse bouwstijlen zijn samengebracht.

 • dag 3

  Een wandeling door de oudheid (OD)

  Beschrijving:

  Vandaag rijden we via het binnenland van Sicilië naar Agrigento, het vroegere Griekse Akragas. Volgens Pindarus was dit ‘de mooiste stad der mensheid’... Ook nu nog is Agrigento prachtig gelegen. Namiddagbezoek aan de Vallei van de Tempels, waarvan de Tempio della Concordia de meest indrukwekkende en best bewaarde tempel is. Na deze dag checken we in in het 4*-hotel Della Valle in Agrigento, mooi gelegen nabij de zee.

 • dag 4

  Piazza Armerina & Ragusa Ibla (OD)

  Beschrijving:

  In het hart van Sicilië ligt Piazza Armerina, waar we de Romeinse keizerlijke villa met de goed intact gebleven 4e-eeuwse vloermozaiëken
  bezoeken, de grootste ter wereld, en van een ontroerende schoonheid. Eigenlijk bestaat de stad Ragusa uit 2 delen. Ibla ligt op een heuvel, begrensd door 2 valleien en is een wirwar van middeleeuwse straatjes en trapjes. Het nieuwe Ragusa Superiore is na de aardbeving in 1693 heropgebouwd en ademt een bijna middeleeuwse sfeer uit vol overdagige versieringen van barok. Verder naar Modica waar we tijdig zullen aankomen in ons prachtig 4*s-hotel Pietre Nere Resort & Spa, zodat u van een ontspannende avond kan genieten.

 • dag 5

  Noto & Syracuse (OLD)

  Beschrijving:

  We verlaten Modica en rijden door een schitterend gebied vol citrusplantages die het decor vormen van een mooi en harmonieus op een hoogvlakte gelegen Noto. Vele gebouwen zijn hier opgetrokken in gelel honingkleurige, zandsteen. Langs de Porta Reale komen we in de belangrijkste straat van Noto, ‘Corso Vittorio Emanuele III’. De kathedraal toornt als symbool van de kerkelijke macht boven alle prachtige gebouwen uit. Op het programma staat een Siciliaanse wijnproeverij met versnaperingen als lichte lunch, ‘La Dolce far Niente’. In de namiddag brengen we een bezoek aan de archeologische site van Syracuse, het enorme Griekse theater, de Apollo- en Artemistempel en het Romeinse amfitheater. Syracuse was de geboorteplaats van Archimedes. De volgende 2 nachten verblijven we in het comfortabele 4*-hotel Hotel Santa Tecla Palace in Acireale.

 • dag 6

  Geniet van een bijzondere ervaring op de Etna (OD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag bezoeken we de Etna. We rijden tot aan de voet van deze nog steeds actieve vulkaan, die er uitziet als een zwarte verwrongen kegel en tevens de hoogste berg van Sicilië is. En wordt het te warm onder onze voeten, dan bestaat de mogelijkheid om met jeeps tot aan de krater te rijden. Want ‘Sicilië zonder Etna is zeker Sicilië niet!’ Moet u absoluut gezien hebben! Er rest ons nog wat tijd om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

 • dag 7

  Via Taormina en Cefalù naar Palermo

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt rijden we naar Taormina, het bekendste toeristenstadje van Sicilië. De prachtige ligging van deze stad boven op een rots biedt een indrukwekkend uitzicht op de zee en de Etna. We maken een stadswandeling in dit pittoreske en mondaine kustplaatsje met prachtige paleizen en kerken en natuurlijk het Teatro Greco. Cefalù, een schilderachtig vissersplaatsje met een schitterende kathedraal en een zeldzame mooie ligging, idyllisch gelegen onder aan een immense rots, La Rocca, kunnen we niet zomaar voorbijrijden. Verder naar het 4* NH Hotel Palermo voor onze laatste overnachting.

 • dag 8

  Terugreis (O)

  Beschrijving:

  Na een vroeg ontbijt verlaten we onze verblijfsplaats en begeven ons naar de luchthaven. ‘Ciao tutti’! Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Diverse hotels Sicilië

Kamerbeschrijving:

We selecteerden voor u tijdens deze rondreis mooie verblijfshotels:

2 nachten in 4* NH Hotel Palermo
1 nacht in 4*-hotel Della Valle
1 nacht in 4*s-hotel Pietre Nere Resort & Spa
2 nachten in 4*-hotel Santa Tecla Palace
1 nacht in 4* NH Hotel Palermo

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer