Italië

Lago Maggiore

 • 26/05/2024
 • 24/08/2024
 • Busreis

Vanaf € 1190 in type 22A

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Het Lago Maggiore strekt zich uit van Italiaans Zwitserland tot ver in het Italiaanse Piemonte en Lombardije. Weinig meren zijn zo veelzijdig: majestueuze huizen en paleizen, pittoreske dorpjes, de fraaiste vergezichten, de meest authentieke restaurantjes, de mooiste wandelingen en de beste winkeltjes voor wijn, kaas en truffels. Dankzij het milde klimaat heeft zich aan de oevers een overvloedig mediterraan aandoend leven ontwikkeld. In het achterland rijst een wilde en romantische bergwereld met adembenemende panorama's op. Een verblijf aan de oevers van dit magische meer is zonder meer een verademing. We nemen u tijdens deze reis mee naar de meest unieke en nog onontdekte plekjes van het Lago Maggiore. 

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

1 x broodjes op de heenreis

reis en excursies met luxe autocar

inkomgelden volgens programma: botanische tuinen Villa Taranto, Hermitage Santa Caterina del Sasso, toeristentreintje Orta San Giulio, ferry Orta San Giulio – Isola San Giulio, bootuitstap Borromeïsche Eilanden met bezoek paleizen en tuinen Isola Madre & Isola Bella, …

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 12/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • persoonlijke uitgaven
 • lunches
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A (mei): + € 205
single kamer 11A (augustus): + € 285
single kamer 11B (op aanvraag) (mei): + € 305
single kamer 11B (op aanvraag) (augustus): + € 285
tweepersoonskamer met meer- of zwemzicht 22B (op aanvraag)(mei): + € 163/per persoon
tweepersoonskamer met meer- of zwemzicht 22B (op aanvraag) (augustus): + € 138/per persoon
superior tweepersoonskamer met meer- of zwemzicht 22C (op aanvraag) (mei): + € 213/per persoon
superior tweepersoonskamer met meer- of zwemzicht 22C (op aanvraag) (augustus): + € 188/per persoon
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9 /dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst in Baveno of Stresa

  Vertrek ’s morgens heel vroeg aan onze centrale opstapplaatsen via Luik, Luxemburg en Straatsburg naar Basel. Verder via Luzern en de Zwitserse/Italiaanse grens, richting Baveno of Stresa, gelegen aan de zuidwestzijde van het Lago Maggiore. De volgende 5 nachten verblijven we in één van de Zacchera hotels (4*) in Baveno of Stresa. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Mooie plekjes aan de oever van het Lago Maggiore

  De botanische tuinen van Villa Taranto (Verbania) zijn het prototype van een Britse tuin. De grondlegger was de Schot Neil McEacharn. Vandaag charmeert deze tuin haar bezoekers met duizende verschillende planten uit alle hoeken van de wereld. Ervaar tijdens het bezoek de ongelooflijke aroma’s van de verschillende bloemen en planten en geniet van de oogstrelende verfraaiingen. Per overzetboot verplaatsen we ons naar Santa Caterina del Sasso, één van de meest intrigerende plekken aan het Lago Maggiore. De Hermitage, een bijzonder klooster, geprangt tegen de rotswand en de Borromeïsche Golf overschouwend, bestaat uit 3 architecturale kapellen en is een meesterwerk van elegantie en techniek. We keren terug via Stresa waar we nog wat kunnen flaneren langs de promenade en in het mondaine stadje. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De veelzijdige kunststad Milaan

  Vandaag brengen we een bezoek aan Milaan, de welvarende hoofdstad van Lombardije, gelegen in de Po-vlakte. Even buiten het centrum ligt de Cimitero Monumentale van Milaan waar bekende Milanezen en Italianen begraven liggen, een enorm complex met graven en monumenten, ontworpen door belangrijke en zeer representatieve kunstenaars voor de periode rond 1886, het jaar van de inauguratie. Tot op de dag van vandaag wordt de plaats, vanwege de hoge artistieke waarde van de sculpturen, begraafkapellen, monumentale kunstwerken, beschouwd als een echt openluchtmuseum. Verder naar het centrum waar we een geleide stadswandeling maken langs de vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Lago d'Orta

  Lago d’Orta, het kleinere en beetje mysterieuse broertje van het Lago Maggiore. Ingebed tussen glooiende heuvels en woeste bergen, doet het denken aan een filmset. In Orta San Giulio vertrekken we met een toeristentreintje naar de Sacro Monte di Orta, de oudste heilige berg die gewijd is aan Franciscus van Assisi. Het is één van de 9 heilige bergen in de regio Piemonte en prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van hieruit genieten we van prachtige uitzichten over het meer. Terug in het dorpje maken we een wandeling in het authentieke en sfeervolle centrum. Nabij Piazza Motta voorzien we wat vrije tijd. En dan ligt daar, midden in het meer, als kers op de taart, het piepkleine en fotogenieke Isola San Giulio, de belangrijkste trekpleister van het Ortameer. Het eilandje is te bereiken per boot vanuit Orta San Giulio. De blikvangers zijn het benedictijnerklooster en de indrukwekkende Basilica di San Giulio. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De magie van de Borromeïsche eilanden

  In het Lago Maggiore liggen 3 mooie eilandjes te wachten om verkend te worden. Een dag lang varen we van het ene naar het andere eilandje. In Baveno/Stresa stappen we op de boot en varen naar Isola Madre, het grootste van de 3 eilanden en de thuisbasis van een elegante villa, omringd door een uitgestrekte botanische tuin. Dit eilandje wordt het meest gekenmerkt door de stille betoverende sfeer. Het kleine eilandje Isola dei Pescatori biedt de charme van een traditioneel vissersdorp en is het enige eiland in het Lago Maggiore dat permanent bewoond wordt. Het dorp bestaat uit kleine, kronkelende, nauwe steegjes. Isola Bella met het monumentale, barokke paleis en het betoverende landschap van de formele tuinen, is het beroemdste en het mooiste der Borromeïsche Eilanden. 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Italiaanse allure aan het Comomeer

  Na het ontbijt is het tijd om het Lago Maggiore achter ons te laten. We houden halt in de zijdestad Como, gelegen aan het zuidwestpunt van het Comomeer. Como heeft een mooi historisch centrum. In het hart van de oude stad aan het Piazza Duomo vinden we enkele belangrijke middeleeuwse monumenten. De Broletto, het voormalige stadhuis uitgevoerd in grijs, rood en wit marmer springt in het oog. De Torre del Comune pronkt er al sinds 1215. De prachtige Dom behoort tot één van de belangrijkste kerkelijke gebouwen in Noord-Italië en bezit enkele kostbare kunstschatten, schilderijen en wandtapijten. Na het geleid bezoek rest ons nog wat vrije tijd alvorens we naar ons overnachtingshotel in de omgeving van Mulhouse rijden. 

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Terug naar huis

  Na een rustig ontbijt rijden we via Metz, Luxemburg en Luik naar de afstapplaatsen. 

Zacchera hotels

Kamerbeschrijving

Logies
11A: éénpersoonskamer
11B: tweepersoonskamer voor alleengebruik (op aanvraag)
22A: tweepersoonskamer
22Btweepersoonskamer met zwembad- of meerzicht (op aanvraag)
22C: superior tweepersoonskamer met zwembad- of meerzicht (op aanvraag)