Frankrijk

Land der Katharen 'Premium'

 • 12/10/2023
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1350

Bereken uw prijs

Occitanie is een schitterend stukje Frankrijk met veel historische plaatsen, kastelen, abdijen, grotten en mysteries. In deze regio aan de voet van de Pyreneeen bewonderen we ongerepte landschappen en zijn vooral de kracht en schoonheid van het verleden indrukwekkend. We ontdekken ruines van eenzame burchten die als arendsnesten op heuvels en rotsen liggen, en komen meer te weten over het raadsel van katharen, tempeliers, troubadours, Maria Magdalena en de heilige graal. Kortom: reis met ons mee naar deze magische streek in Zuid-Frankrijk.

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en continentaal ontbijt

4 x lunch

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

luchthaventransfer heen en terug

rechtstreekse vlucht Brussel-Toulouse en terug met Brussels Airlines

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 21/11/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • reis- en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

identiteitskaart volstaat

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (Vertrektijden worden later meegedeeld)

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Toulouse (D)

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Brussel voor de lijnvlucht naar Toulouse. Aan de luchthaven stappen we in de PremiumTours TopView richting Toulouse. Hier maken we een begeleide stadswandeling langs
  de voornaamste bezienswaardigheden. Vervolgens rijden we naar Castres, waar we de eerste 2 nachten verblijven in het 4*-hotel Mercure Castres l'Occitan.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Albi, betoverende stad aan de Tarn (OD)

  Het oude centrum van bisschopsstad Albi werd gebouwd rond de imposante kathedraal Sainte-Cécile en bestaat uit smalle straatjes, steegjes, winkeltjes en karakteristieke huizen met bruinrode dakpannen. De kathedraal is een meesterwerk van zuidelijke gotiek en werd destijds gebouwd om de macht van de kerk aan te tonen nadat de Katharen werden verdreven uit het gebied. In het museum van Albi’s wonderkind Henri de Toulouse- Lautrec treffen we o.a. een grote collectie schilderijen, lithografieën en tekeningen van deze postimpressionistische schilder aan. Het museum is gevestigd in het voormalige 13e-eeuwse bisschoppelijke Palais de la Berbie en is meer dan een bezoek waard! We genieten van een mooi uitzicht vanop de Pont Vieux en maken een leuke wandeling door de binnenstad, waar de sporen uit het verleden nog goed zichtbaar zijn.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Vestingstad Carcassonne (OD)

  Vandaag bezoeken we de oudste burchtstad van Europa: Carcassonne. De stad is ruim 2.000 jaar oud en staat sinds 1997 op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Door z’n unieke ligging – op een plateau met fraai uitzicht over de vallei van de Aude – is Carcassonne een feest om te bezoeken. Dit middeleeuwse vestingstadje heeft met zijn 52 torens en twee kilometerslange muren zijn middeleeuwse karakter behouden dankzij
  de gepassioneerde 19e-eeuwse architect Violetle- Duc. Schilderachtige, smalle straatjes leiden tot uitzichtpunten, oude waterputten, versterkte buitenmuren en een interessante basiliek gewijd aan St. Nazaire en St. Celce. Hier ontdekken we enkele interessante mystieke details. Verder naar Couiza waar we de komende 4 nachten zullen verblijven in het Château Des Ducs De Joyeuse, gelegen in het hart van de katharen-regio. Dit 16e-eeuwse kasteel bevindt zich aan de oevers van de Aude.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het enigma van Rennes-le-Château (OLD)

  van het mysterieuze Rennes-le-Château. Dit raadselachtige dorp was - en is nog steeds - het begin van een bijzondere reis voor veel nieuwsgierige (onder)zoekers. Toen in de 19e eeuw een plaatselijke priester een schat vond, inclusief - zoals het verhaal gaat - een aantal ketterse documenten, werd Rennesle-Château het centrum van speculaties voor auteurs en filmmakers van over de hele wereld. Tijdens ons bezoek volgen we enkele aanwijzingen en ontdekken we de historische achtergronden van dit bijzondere verhaal, dat onder meer de weg plaveide voor de revival van Maria Magdalena. Na de lunch rijden we naar Alet-les- Bains voor een bezoek aan de ruïnes van de oude kathedraal. Door de eclectische architectuur noemen internationale architecten deze beroemde ruïnes één van de mooiste van Frankrijk. De Notre Dame d'Alet is echter een stille getuige van een roerig verleden.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De wilde schoonheid van de Fenouillèdes (OLD)

  Een mooie treinrit brengt ons van het bergdorp Axat naar het typisch Franse stadje St. Paul de Fenouillet. Onderweg staan we letterlijk even stil bij één van de meest indrukwekkende uitzichten van de Fenouillèdes: het katharenkasteel van Puilaurens, op de berg Ardu, waarvan de vroegste vermeldingen al voor de 10de eeuw werden opgetekend. In de namiddag bezoeken we de idyllische Hermitage Saint-Antoine de Galamus. De unieke grotkapel ligt in een schitterende kloof. De Kloof van Galamus is het adembenemende decor van één van de oudste en meest krachtige plaatsen in de regio. Opvallend bij een bezoek aan de rotskapel is de
  merkwaardige steen met daarin een ‘Satorvierkant’ gebeiteld. Galamus is een plek van vergeten geschiedenis, verhalen en legendes.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De prehistorie (OLD)

  We rijden westwaarts, dwars door de voorbergen van de Pyreneeën, naar een gebied waar vroeger de prehistorische mens leefde. Hier zijn talrijke grotten gevonden, sommige met grottekeningen en andere
  weer met prachtige voorwerpen. We maken vandaag een reis door de tijd en bezoeken het schitterende prehistorische park bij Tarasconsur-Ariège. Op de terugweg stoppen we bij het katharenkasteel Montségur, voor
  een fotostop en eventueel een korte klim naar het monument. Dit is het bekendste katharenkasteel ter wereld. Het verhaal van de val van Montségur in 1244, en de brandstapel waarop meer dan 200 mensen om het leven werden gebracht, zal nooit worden vergeten.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Mirepoix-Vals (OL)

  Een typisch zuidwest-Frans bastidestadje is zeker en vast Mirepoix, bekend om zijn mooie middeleeuwse plein omringd door prachtige vakwerkhuisjes. Typisch hier zijn de eerste verdiepingen gebouwd op houten
  overkappingen. De authentieke sfeer is hier goed voelbaar! De rotskerk van Vals domineert het dorpje en is deels uitgehouwen uit een rots. Ze vormt een bijzonder mysterieus en ongewoon geheel en is apart omwille van de schitterende romaanse fresco’s. Een verzorgde lunch wordt gepland alvorens we naar de luchthaven gaan voor de vlucht naar Brussel.

hotel Mercure Castres L'Occitan

Omgeving

Hotel Mercure L'Occitan is een hotel in een rustige groene omgeving, aan de rand van Castres, in het zuiden van de regio Tarn.

Kamerbeschrijving

De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar en WiFi.

Logies
11A : standaar éénpersoonskamer
22A : superieure tweepersoonskamer

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitness
 • sauna
 • lift
 • gratis WiFi
Maaltijden

Typische Franse keuken.

Chateau Des Ducs De Joyeuse

Omgeving

Het hotel bevindt zich in een monumentaal 16e-eeuws  kasteel en beschikt over een gastronomisch restaurant
en een verwarmd buitenzwembad, geen lift. Het ligt in Couiza, in het hart van de Katharen-regio. 

Kamerbeschrijving

Elke kamer heeft een klassieke inrichting en is uitgerust met een televisie en een eigen ruime eigen badkamer.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
22B: Superieur kamer, grote kamer ingericht in middeleeuwse stijl 35m² met uitzicht op park of rivier.
22C: Prestige kamer, grote kamer ingericht in middeleeuwse stijl, 35m² met uitzicht op park of rivier gelegen
in één van de torens van het kasteel.

Maaltijden

Het hotel beschikt over een gastronomisch restaurant.