Noorwegen

Noordkaap en Lofoten 'Premium'

 • 02/07/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 3095

Bereken uw prijs

Een reis naar het gebied boven de poolcirkel is om méér dan één reden een hoogtepunt van uw vakantie in Scandinavië. Hier, tussen de Noorse Zee en de Barentszzee, trekt de natuur onbelemmerd al haar registers open. In de zomer laat het licht van de nimmer ondergaande zon mensen, dieren en planten op het podium staan van een unieke wereld. U reist comfortabel doorheen Noors- en Fins-Lapland, en kan non-stop genieten van fjorden, eilanden, bergen en vissersdorpen. Onze goed doordachte reisroute biedt u veel meer unieke ervaringen dan deze tekst kan weergeven!

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

9x diner, overnachting en ontbijt

8x lunch

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle bootoverzetten

Inkomgelden volgens programma

boottocht Trollfjord

wegen-, tunnel- en veerbootkosten

luchthaventransfer heen en terug

lijnvlucht heen Brussel – Bodø, via Oslo met SAS en lijnvlucht terug Rovaniemi-Brussel, via Helsinki met Finnair

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 27/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken (water staat gratis op tafel)
 • reis-en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven

 

Toeslagen
single kamer 11A: + € 705
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Opstapplaatsen:

• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir
• Vertrekhal luchthaven Zaventem

Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 10e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Valuta:

euro, Noorse kroon en visa card.
10 NOK = ca. € 0,92.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Bodø, toegangspoort tot het noorden van Noorwegen

  Vertrek vanuit de opstapplaatsen naar Brussel voor de lijnvlucht naar Bodø. We stappen in de PremiumTours TopView en rijden naar het centrum van deze charmante stad. Bodø ligt net ten noorden van de noordpoolcirkel. Hier ligt het noordelijke eindpunt van de Noorse spoorwegen. Na de incheck in het 4*  Radisson Blu en het diner, is er reeds de mogelijkheid om vanaf het dakterras te kijken naar de middernachtzon. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Lofoten-eilanden, het paradijs van het noorden

  Na een heerlijk ontbijt hebben we nog ruimschoots de tijd om een verkennende wandeling te maken in de haven en in de binnenstad. Met de ferryboot varen we over de Noorse zee tot Moskenesøya, het meest zuidelijke eiland van de Lofoten. De Lofoten-archipel bestaat uit verschillende eilanden aan de noordwestkust van Noorwegen en staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid. Deze verzameling eilanden is een unieke combinatie van grillige bergtoppen, rustige dorpjes met kleurrijke ‘rorbuer’ (omgebouwde vissershuisjes) en witte zandstranden. U hoeft hier ook niet ver te gaan om de rekken te spotten waaraan de stokvis droogt. Een stop in enkele van de vissersdorpen zoals o.a. Reine, Ramberg en Flakstad is een must! We verblijven de volgende 2 nachten in het bijzonder charmante Henningsvær in Villa Bryggekanten, prachtig gelegen aan het water.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Boottocht Trollfjord

  Na een rustig ontbijt rijden we in de richting van Svolvær. Onderweg bezoeken we de Lofotenkathedraal en de trollsteen in Kabelvåg. Daarna gaan we op zoek naar de oorsprong van de visserij en de visindustrie in Svolvær. Deze zoektocht brengt ons naar het naburige eiland Svinøya. Na de lunch maken we een mooie boottocht naar de Trollfjord, één van de beroemdste fjorden van Noorwegen. Deze fjord dankt z’n verbluffende schoonheid aan de smalle inhammen omgeven door steile bergen en enorme kliffen. De legende wil dat deze geïsoleerde bergen en grotten de woonplaats zijn van mysterieuze en beangstigende wezens – trollen genaamd - die een prominente rol spelen in de Noorse mythologie. In de Trollfjord ontdekken we een verscheidenheid aan vogels, waaronder de machtige zeearend. Waarachtig mooi!

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Henningsvær-Tromsø

  Na het ontbijt vervolgen we onze weg door de noordelijke eilanden van de Lofoten. We pauzeren regelmatig voor mooie uitzichten en wandelingen in de natuur. We volgen verder de koning Olavroute tot over de Lillengfjordbrug. Eenmaal op het vaste land blijven we langs fjorden rijden tot Bjerkvik. Na de lunch via Nordkjosbotn en langs de Balsfjord naar Tromsø, ook ‘het Parijs van het Noorden’ genoemd. Hier vertrokken vele poolexpedities. We brengen een bezoek aan de IJszeekathedraal, de arctische tuin van de universiteit en de oude stad. We overnachten in het 4* Clarion Hotel The Edge, gelegen aan de haven, met uitzicht op Tromsø Sound en de Arctische kathedraal. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Tromsø-Alta

  We verlaten Tromsø, de grootste stad boven de poolcirkel. Vervolgens gaan we aan boord van overzetboten die ons eerst  over de Storfjord en daarna over de Lyngenfjord brengen terwijl we kunnen genieten van het uitzicht op de Lyngenalpen. Na dit feeërieke schouwspel gaan we lunchen op een berg met een uniek uitzicht op de omliggende rotsen, dalen en fjorden. Tijdens de namiddag rijden we door de Kvænangsfjell bergpas verder in de richting van Alta. Onderweg stoppen we regelmatig om te genieten van de prachtige natuur. Vannacht verblijven we in de 4* Arctic Wilderness Lodge, een zeer gezellig hotel met een geweldige architectuur en prachtig ingericht. Deze eersteklas wildernis is gebouwd aan de oever van de internationaal bekende Alta rivier.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Alta-Honningsvåg

  In de voormiddag brengen we een bezoek aan een bijzondere kerk; de kathedraal van het noorderlicht. Verder bezoeken we het Altamuseum waar we de eeuwenoude Samicultuur ontdekken. We wandelen er langs rotsen met inkervingen van mens en dier die reeds duizenden jaren oud zijn. Op een rustig tempo rijden we door het Senneland, met zijn bergtoppen en ravijnen. Onderweg wordt er regelmatig gestopt bij fraaie uitzichtpunten zoals de Porsangerfjord, een typisch vissersdorpje of grillige rotsformaties, … Langs indrukwekkende tunnels en een brug bereiken we het Noordkaapeiland Magerøya en ons hotel in Honningsvåg. Na het diner bewonderen we het fenomeen van de middernachtzon met een onvergetelijk uitzicht op de Arctische IJszee en op het Noordkaapplateau. Dit is het meest noordelijke stukje vasteland van Europa. Overnachten doen we ‘The View Hotel North Cape’ in een ontspannende omgeving met een adembenemend uitzicht!

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Eiland Magerøya- Karasjok – Inari

  ’s Ochtends rijden we verder naar het zuiden in de richting van de Finse grens. Zo komen we langs fjorden, door tunnels, over berg en dal tot in Karasjok, een belangrijke stad voor de Noorse Samibevolking. We wandelen er naar het parlementsgebouw van de Sami’s en bezoeken er het Sápmipark. Hier beleven we Stálubákti, een magische theaterproductie die ons op een boeiende, informatieve en onderhoudende manier laat kennismaken met de Samicultuur, -geschiedenis en -mythologie. We vervolgen onze reis over de grens met Finland en tussen de nationale parken door naar Inari. In de vooravond komen we aan bij ons hotel Inari, aan de oever van het Inari-meer waar we 2 nachten verblijven.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Inari en omgeving

  Vandaag wandelen we langs de boorden van het heilige meer der Sami’s. Verder krijgen we nog een betere voeling met de streek tijdens ons bezoek aan een typische husky-farm waar we kennismaken met dit ras van poolhonden en hun schattige puppy’s. We nemen een kijkje achter de schermen en maken tijd voor knuffels en selfies met husky's. We bevinden ons hier in het uiterste noorden van Fins-Lapland. Dit unieke noordelijke landschap en de nationale parken met merengebieden nodigen ons uit voor een wandeling want hier vindt men het echte Lapland. In Inari en andere dorpen in de omgeving is de Sami-cultuur ook nog duidelijk aanwezig in het dagelijkse leven. 

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Inari-Rovaniemi

  We reizen verder door Fins-Lapland met z’n imponerende meren, uitgestrekte bossen en overstekende rendierkuddes, en houden een rustig tempo aan. Onderweg maken we kennis met de flora eigen aan deze streek. In Sodankylä stoppen we voor een bezoek aan de oudste houten kerk van de Sami’s en rijden we verder zuidwaarts tot aan de poolcirkel. Rovaniemi is een combinatie van levendige, Laplandse stadscultuur en adembenemend mooie natuur. De vingers van één hand zijn niet genoeg om de bezienswaardigheden, ervaringen en belevenissen te tellen, en ons 4*-Santa's Hotel Santa Claus ligt in het midden van dit allemaal. 

 • dag 10 Ontbijt inbegrepen

  Rovaniemi-terugvlucht

  Voordat wij naar België terugkeren bezoeken wij in Rovaniemi de woonplaats van de kerstman, het Santa Claus Village. Het is een magische plek waar men het hele jaar door de kerstsfeer kan ervaren, Wij ontmoeten er de kerstman alvorens we naar de luchthaven rijden voor de lijnvlucht naar Brussel via Helsinki met Finnair. 

Diverse hotels Noordkaap

Omgeving

Hoe noordelijker, hoe kleiner het hotelaanbod. We hebben in functie van de reisroute of de specifieke locatie telkens zorgvuldig het betere of meest geschikte hotel van de regio of de stad geselecteerd.

Faciliteiten

Het comfort op de kamer varieert van nette standaardkamers (steeds aparte badkamer) tot comfortkamers.

Logies:
11A ( + € 645): éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Maaltijden

Dagelijks een Scandinavisch ontbijtbuffet en de diners zijn in buffetvorm of 3-gangenmenu met koffie.