Portugal

Lissabon City & Relax

 • 10/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

vanaf € 1175

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een betoverende stad gelegen aan de oevers van de rivier de Taag. Ze staat bekend om haar kleurrijke straten, historische wijken zoals Alfama en Bairro Alto, en prachtige uitzichten vanaf de heuvels, waaronder die van het iconische kasteel van São Jorge. De stad ademt geschiedenis, met eeuwenoude kloosters en paleizen, en biedt heerlijke Portugese gerechten, waaronder de beroemde pastéis de nata. Lissabon heeft een relaxte sfeer, aangevuld met levendige markten, Fado-muziek en een mild klimaat, waardoor het een favoriete bestemming is voor reizigers die de charme van Zuid-Europa willen ervaren. We combineren deze stad met een rustig verblijf in Cascais, een schilderachtige badplaats. Met zijn prachtige stranden, sfeervolle jachthaven en historische charme is Cascais de ideale verblijfsbestemming.

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

water en wijn tijdens het diner

alle excursies met luxe Carolus autocar

vlucht Brussel – Lissabon heen & terug met Brussels Airlines 

luchthaventransfer heen en terug

inkomgelden volgens programma: kerk São Roque, kathedraal Sé, Mosteiro dos Jerónimos, Palacio Nacional Sintra, Palacio Nacional Mafra, Nationaal Museum van de Azulejo

audioguide systeem

deskundige, plaatselijke begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • andere tafeldranken

 • persoonlijke uitgaven

 • reis- en annuleringsverzekering

 • eventuele andere inkomgelden (richtprijzen zie programma)

Toeslagen
11A: éénpersoonskamer + € 465
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Vertrekhal luchthaven Zaventem

 • Hasselt, carpark Walenstraat 30

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27

 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel

 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  Programma onder voorbehoud van wijziging

   

Opmerking:

Plaatselijke tijd: Belgische tijd – 1 uur.

 

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst Lissabon

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Zaventem voor onze rechtstreekse vlucht naar Lissabon. De Carolus-chauffeur pikt onze groep op aan de luchthaven en brengt ons naar Cascais, naar 4*-hotel Vila Galé Cascais waar we de volgende 7 nachten zullen verblijven. Diner in het hotel.  

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Vrije dag

  Na het ontbijt kan u op eigen initiatief ons verblijfsoord verkennen. Wandel door de idyllisch geplaveide straatjes, geniet in de talloze restaurantjes van overheerlijke visgerechten of waarom niet een lekkere cocktail proeven.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Lissabon

  Vandaag brengen we een bezoek aan de stad Lissabon. We starten in de centraal gelegen wijk Baixa. We snuiven de sfeer op op de Praça do Rossio, Praça da Figueira en Praça dos Restauradores. De neogotische lift van Santa Justa is een prachtig kunstwerk. We vervolgen onze weg naar het Praça do Comercio, waar we een indrukwekkend uitzicht hebben over de Taag en de Ponte 25 de Abril. We wandelen langs de Taag naar de kathedraal Sé voor een kort bezoek. Vrije tijd voor de lunch. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Castelo São Jorge. Het kasteel is gelegen op de hoogste heuvel van Lissabon en geeft dan ook een magnifiek uitzicht over de stad en de Taag.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Belém & Cristo Rei

  We brengen een bezoek aan de voorstad van Lissabon, Belém. Deze is vooral bekend voor haar Torre de Belém. Nergens in Lissabon is de Manuelino-stijl zo sterk vertegenwoordigd als hier. Van de Torre wandelen we naar het monument van de ontdekkingsreizigers. Het werd in 1960 aan de oevers van de Taag geplaatst en doet denken aan een schip dat opstuwt tegen de golven van de vele wereldzeeën. Het boegbeeld is Hendrik de Zeevaarder met in zijn kielzog nog 33 andere belangrijke figuren uit de geschiedenis. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Mosteiro dos Jerónimos dat genoteerd staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Verder richting Ponte 25 de Abril naar het monument van Cristo Rei, een 100 m hoog monument gewijd aan Christus, gelegen aan de zuidelijke oever van de Taag. Van hieruit heeft u een schitterend zicht over de stad Lissabon. (mogelijkheid tot bezoek ca. € 8, deels met lift, deels met ca. 73 trappen). We steken terug de Taag over en brengen een bezoek aan de Basílica da Estrela. Verder naar het centrum van de stad waar we een bezoek brengen aan het Parque Eduardo VII en Marquês de Pombal. Aansluitend geniet u van nog wat vrije tijd in de stad.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Cabo da Roca & Sintra & Mafra

  Vandaag rijden we naar het uiteinde van de Serra de Sintra, Cabo da Roca, een imposante 140 m hoge klif en het meest westelijke punt op het Europese vasteland. Vervolgens naar Sintra, waar we het Palácio Nacional bezoeken. Het Paleis wordt gekenmerkt door de 2 grote, witte schoorstenen en de overwegend Moorse bouwstijl. Vervolgens naar Mafra, waar we wandelen langs het Palácio Nacional, UNESCO Werelderfgoed. Het was de voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie. In de basiliek staat een verzameling van zes orgels en twee carillons met 114 klokken, gemaakt in Antwerpen in de 18e eeuw. Ze zijn de grootste ter wereld. Aansluitend wandelen we nog door de Jardim do Cerco, gelegen naast het Palácio Nacional.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Expo Lissabon & Azulejo’s

  In 1998 werd een vergeten gebied aan de Taag volledig opgeknapt ter gelegenheid van de Expo. Vandaag de dag is het een moderne en gewilde wijk, Parque Das Nações. We bekijken de hypermoderne Torre Vasco da Gama en hebben van hieruit een adembenemend zicht op de Ponte Vasco da Gama, met zijn 17 km één van de langste bruggen ter wereld. Vrije tijd voor lunch. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Nationaal Museum van de Azulejo. Het museum is gevestigd in het oude klooster Convento da Madre de Deus. Een indrukwekkende tentoonstelling leert ons meer over één van de mooiste iconen van Portugal.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Vrije dag

  Vandaag geniet u van een vrije dag die u naar eigen believen kan invullen.

   

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Vrije dag

  Vandaag geniet u van een vrije dag die u naar eigen believen kan invullen. In de loop van de namiddag begeven we ons naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.

Vila Galé Cascais 4*

Omgeving

Tijdens deze reis verblijven we in het 4*-hotel Vila Galé Cascais, rustig gelegen op 10 minuten wandelen van het centrum van Cascais waar je talrijke leuke bars en restaurants vindt.

Kamerbeschrijving

De verzorgde, moderne kamers zijn ingericht met badkamer met bad en/of douche, toilet, haardroger, gratis toiletartikelen, airco, flatscreen-tv, telefoon en safe. Gratis WiFi. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer
Maaltijden

’s Morgens wordt er een ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een dinerbuffet.