Ierland

West-Ierland & Dublin

 • 28/08/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1995

Bereken uw prijs

De zuidwestelijke regio van Ierland biedt haar bezoekers een grote verscheidenheid aan natuur en cultuur. De kustlijn werd gebeeldhouwd door de ijstijd, is versplinterd door de tijdloze volharding van de Atlantische Oceaan en doorspekt met schiereilanden, havens en eilandjes. Beïnvloed door de warme wateren van de Golfstroom kunnen bepaalde subtropische planten hier goed gedijen. We ontdekken een streek die ook doordrenkt is met folklore en een rijk cultureel erfgoed, gaande van de Keltische periode tot in de middeleeuwen. We brengen een interessant bezoek aan Dublin: een kleine hoofdstad met een enorme reputatie. Reis met ons mee naar een fantastische bestemming voor een onvergetelijke reis! 

HEEL VEEL INCLUSIEF!!!
6 x lunch, alle inkomgelden volgens programma, vliegtuig heen/terug

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

7 x diner, overnachting en ontbijtbuffet 

6 x lichte lunch

Inkomgelden volgens programma

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Dublin-Brussel met AerLingus

audioguide systeem

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 30/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • reis- en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven
Toeslagen
single kamer 11A: + € 696
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Opstapplaatsen:
 • vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir 
Opmerking:

VREEMDE MUNTEN:
Ter plaatse Euro en alle belangrijke credit cards.

OPMERKING:
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht naar Dublin. We stappen in de PremiumTours TopView voor de rit naar de Rock of Cashel. Ditt omvat een verzameling middeleeuwse gebouwen, waaronder een ronde toren, een kathedraal, een hoog kruis en een kapel. De site staat bekend om zijn rijke geschiedenis en architecturale pracht, met wortels die teruggaan tot de 4e eeuw. We vervolgen onze reis en rijden richting Killarney waar we de eerste 3 nachten verblijven we in het 4* Dromhall Hotel (afreis 05/08/2024) of 3* Parkavon Hotel (afreis 28/08/2024). 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Ring of Kerry

  Aan de rand van Europa, aan de wilde Atlantische kust van Zuidwest-Ierland, cirkelt de Ring of Kerry over het schiereiland Iveragh. Dit bijna 180 km lange circuit slingert langs ongerepte stranden, middeleeuwse ruïnes, charmante dorpjes, bergen en loughs met steeds veranderende uitzichten op de met eilanden bezaaide Atlantische Oceaan. Op een aangenaam tempo genieten we van deze route met adembenemende vergezichten, oude steenformaties en gebieden die bekend staan om hun natuurlijke schoonheid. We maken de nodige stops onderweg, waaronder ook een bezoek een typische Ierse Sheepdog’ demonstratie. Een onvergetelijke dag!

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Subtropische tuin op Garnish Island en zeehonden

  Vanuit Glengariff maken we een mooie boottocht naar Garnish Island, een piepklein eiland in Bantry Bay. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige tuinen die van een zeldzame schoonheid zijn. Gezien de beschutte ligging samen met de Golfstroom heerst hier een bijna subtropisch klimaat, ideaal voor de groei van sierplanten uit vele delen van de wereld. Wandelpaden kronkelen door het landschap en leiden naar fascinerende tuingebouwen zoals de Griekse tempel, de klokkentoren, een Italiaans theehuis en een originele Martello-toren. Nabij Garnish Island ligt ook Seal Island waar een kolonie zeehonden maar al te graag poseert voor uw foto. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bunratty Castle & Folk Park

  We rijden noordwaarts en bereiken Adare, een pittoresk Iers dorpje, dat we zeker niet links kunnen laten liggen. Verder naar Bunratty Castle en Folk Park, een robuust, middeleeuws torenkasteel met een park en een openluchtmuseum dat het Ierse dorps- en plattelandsleven toont uit de 19e en begin 20e eeuw. De volgende 3 nachten verblijven in het 4* Connemara Coast Hotel in de omgeving van Galway. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Connemara, pure schoonheid in Ierland

  Connemara is één van die plekken waarvan iedereen zegt: wauw! Het is bijna te mooi voor woorden. Het is wild, verlaten en adembenemend. De velden zien eruit als een lappendeken waarbij de stenen muren perfect in het landschap gebreid werden. De witte traditionele huisjes doen denken aan het oude Ierland, met boeren in paddy-petten die hun schapen door de mistige velden voeren. Een mooie stap terug in de tijd. Tijdens een panoramische rit genieten we van het wilde natuurschoon met bergen, meren, razende bergstromen, zacht glooiende moerassen, prachtige stranden en adembenemende uitkijkpunten. Iets wat u niet snel zal vergeten! We brengen een bezoek aan Kylemore Abbey, een romantisch kasteel dat Mitchell Henry in 1867 bouwde voor zijn vrouw. Het ligt in een prachtig, bergachtig landschap aan de rand van een meer en biedt een sprookjesachtig uitzicht. 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Cliffs of Moher & The Burren

  Vandaag ontdekken we de natuur opnieuw in haar wildste en puurste vorm. Een spectaculair, geografisch wonder zijn vast en zeker de Cliffs of Moher. De kliffen stijgen 120 m boven de Atlantische Oceaan bij Hag's Head en bereiken hun maximale hoogte van 214 m net ten noorden van O'Brien's Tower, 8 km verderop. Ongetwijfeld één van de meest spectaculaire uitzichten van Ierland! Na de vrije lunch rijden we doorheen het unieke landschap van The Burren. Het rotsachtige, door de wind verwoeste Burren-gebied is een uniek gestreept maanlandschap van grijze kalksteen dat ooit werd gevormd onder oude zeeën. Wilde bloemen in de lente geven The Burren een briljante kleur te midden van zijn grimmige schoonheid. Het gebied is eveneens rijk aan historische en archeologische vindplaatsen, zoals o.a. de ruïne van de kathedraal en het prachtige High Cross in Kilfenora.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Dublin, geplaveide straatjes, whiskey en bier

  We verlaten Galway en rijden naar het oosten van Ierland richting Dublin. De Ierse metropool kreeg in de jaren na de eeuwwisseling een gigantische opknapbeurt. Per autocar en te voet verkennen we relaxed enkele van de hoogtepunten. Saint Patrick's Cathedral werd gebouwd ter ere van de patroonheilige van Ierland en grenst aan de beroemde put waar Saint Patrick naar verluidt het plaatselijke Ierse volk in het christendom doopte. Vervolgens vinden we onze weg naar Temple Bar, de meest populaire wijk van de stad. Deze levendige buurt in het hart van de hoofdstad heeft nog steeds een creatieve flair en is één van de beste plekken om Ierse volksmuziek te horen. Levendige straatmarkten en alternatieve boetieks vullen de geplaveide straatjes en steegjes die hun middeleeuwse buitenkant hebben weten te bewaren. In de hoogtijdagen van de 18e en 19e eeuw vond je in The Liberties de grootste concentratie brouwerijen en distilleerderijen in Ierland. In de jaren tachtig van de vorige eeuw had het gebied zelfs de grootste brouwerij ter wereld, beheerd door Guinness, en 's werelds grootste whiskeystokerij, eigendom van George Roe & Sons. We wandelen door de historische Thomas Street met haar elegante kerken, voormalige distilleerderijen en de iconische St James’s Gate Brewery. We gaan verder naar het Guinness Storehouse – the Home of Guinness. Met een geschiedenis die teruggaat tot 1759 is dit wereldberoemde bier hét icoon van Ierland geworden. Hierna nemen we even de tijd om te ontspannen in één van de hippe cafés. De laatste nacht verblijven we in het 4*-hotel Hilton Dublin Kilmainham.

  .

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Iers nationalisme & literatuur in Trinity College

  Na een rustig ontbijt zetten we onze verkenning van de stad verder. Op wandelafstand van ons hotel bevindt zich Kilmainham Goal, een voormalige, beruchte gevangenis. Vele leiders van Ierse opstanden werden hier opgesloten. De gevangenis herbergt nu een museum over de geschiedenis van het Ierse nationalisme. Hoewel de sporen van het Viking-verleden grotendeels zijn weggespoeld, is de stad sindsdien een levend museum van zijn geschiedenis, met middeleeuwse kastelen en kathedralen naast de architecturale pracht van de 18e eeuw. Dit waren de hoogtijdagen, toen Dublin de mooiste Georgische stad van het Britse rijk was. Een pareltje uit deze tijd is het prachtige oude bibliotheekgebouw van Trinity College. Hier bevindt zich de tentoonstelling van het Book of Kells, de grootste culturele schat van Ierland en één van ‘s werelds beroemdste, middeleeuwse manuscripten. Samen met The Old Library een must-see in de oudste universiteit van het land. Een stadswandeling brengt ons o.a. naar andere hoogtepunten zoals Christchurch Cathedral, Dublin Castle en Halfpenny Bridge. Na de vrije lunch rijden we naar de luchthaven van Dublin voor onze vlucht naar Brussel.

Dromhall Hotel

Kamerbeschrijving

De kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.

Logies
11A: eenpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

The Parkavon Hotel

Kamerbeschrijving

Logies
11A: eenpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

Connemara Coast Hotel

Kamerbeschrijving

De kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.

Logies
22A: tweepersoonskamer

Hilton Dublin Kilmainham

Kamerbeschrijving

Logies
11A: eenpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer