Portugal

Portugal van Noord naar Zuid

 • 01/05/2024
 • 01/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1920

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Portugal staat ten onrechte nog altijd een beetje in de schaduw van z’n grote buur Spanje. Maar wie éénmaal kennis heeft gemaakt met zijn mooie steden, historische monumenten, kleurrijke vissersdorpjes, afwisselende natuur en prachtige zandstranden, zal voor altijd aan Portugal verslingerd blijven. Laat u tijdens deze reis overrompelen door de cultuurschatten van Noord- en Midden-Portugal, de ontspannen sfeer van Lissabon en de goudgele stranden van de Algarve. Vanuit Porto reizen we in zuidelijke richting naar de Portugese hoofdstad Lissabon en verder door de zonovergoten Alentejo naar de Algarve, waar we nog even kunnen genieten van een welverdiende rust en ontspanning. Maak samen met ons kennis met deze ‘verrassende’ verleider van cultuur en natuur, overgoten met een vleugje nostalgie en romantiek. 

Inbegrepen:

8x diner, overnachting en ontbijtbuffet

water en wijn tijdens het diner

inkomgelden volgens programma: kathedraal Braga, Porto en Évora, beurspaleis Porto, Portkelder, universiteit Coimbra, klooster Tomar en Batalha, paleis Sintra, kapel dos Ossos 

alle excursies met luxe Carolus autocar

vlucht Brussel-Porto heen en Faro-Brussel terug met Brussels Airlines

luchthaventransfer heen en terug

audioguide systeem

deskundige, plaatselijke begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • andere tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A (single kamer): (A) + € 485 & (B) + € 514
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur.


Bij reservatie officiële naam doorgeven! 
Dag 1 en dag 9 zijn reisdagen. Het programma voor deze dagen kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.  

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst Porto & het religieuze Braga

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Zaventem voor onze rechtstreekse vlucht naar Porto. De Carolus chauffeur pikt onze groep op en we vertrekken onmiddellijk naar Braga, de heilige stad, het ‘Rome van Portugal’. We brengen een bezoek aan het bedevaartsoord ‘Bom Jesus do Monte’. Dit zigzagtrappencomplex moet u gegarandeerd te voet afleggen, op uw knieën hoeft echter niet... Eénmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Nadien bezoeken we de stad waar vele kerken, statige 18e-eeuwse huizen en fraaie tuinen het stadsbeeld bepalen. De kathedraal is zeker een bezoek waard. Naar ons 4*- Hotel Bessa Boavista in Porto voor de volgende 2 nachten. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De oude metropool Porto

  In de voormiddag verkennen we Porto. Gelegen op een steile rots prijkt Porto boven de Douro uit. Het oude stadscentrum is een opeenstapeling van kerken, kapelletjes en monumenten verspreid over hoge, smalle straatjes. Wat u hier nog zult ontdekken? Dat de stad haar middeleeuwse karakter zeer goed behouden heeft. Porto straalt echt iets unieks uit! We wandelen door de binnenstad met bezoek aan het Palácio da Bolsa en de Sint-Franciscuskerk. In de namiddag verkennen we het hoger gelegen gedeelte van Porto met de romaanse kathedraal ‘Sé’. In de late namiddag bezoeken we een typische portkelder met proeverij. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Coimbra & Tomar

  Vandaag nemen we één van de oudste universiteiten ter wereld onder de loep, nl. deze van Coimbra. We bezoeken het oudste gedeelte o.a. de kapel, de Sala dos Capelos en indien mogelijk de beroemde bibliotheek. We rijden in zuidelijke richting naar het vriendelijk ogende Tomar. Al van heel ver is te zien welke cultuurhistorische betekenis deze stad heeft. De burcht en het Convento de Cristo domineren het stadsbeeld. Alleen al de 12e-eeuwse Rotunda is meer dan een bezoek waard. Verder naar Fatima waar we 2 nachten verblijven in Hotel Dom Gonçalo & Spa 4*. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Portugese gotiek in Batalha, het vissersdorp Nazaré & het monumentale Óbidos

  In de voormiddag rijden we naar de Dominicaanse abdij Santa Maria da Vitória in Batalha, een meesterwerk in de Portugese gotiek. Verder naar Nazaré. Dit vissersdorp gelegen aan een prachtig strand, heeft zijn traditionele karakter behouden. Vervolgens naar Óbidos, een fotogeniek, versterkt stadje, met witgeverfde huisjes, versierd met heel fleurige bloembakken. Héél Óbidos is één monument. Echt een fraai stadje om gezellig in rond te kuieren. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Fatima, Belém & Sintra

  Na een kort bezoek aan Fatima vertrekken we richting Lissabon en rijden naar de voorstad, Belém. Nergens in Lissabon is de Manuelino-stijl zo sterk vertegenwoordigd als hier. Een fotostop aan de Torre de Belém mag zeker niet ontbreken. We vervolgen onze rit langs het monument van de ontdekkingsreizigers en het Mosteiro dos Jerónimos naar Cascais. In de namiddag rijden we naar het uiteinde van de Serra de Sintra, Cabo da Roca, een imposante 140 m hoge klif en het meest westelijke punt op het Europese vasteland. Vervolgens naar Sintra, waar we het Palácio Nacional bezoeken. Nadien begeven we ons naar het 4*-hotel Fenix Urban in Lissabon waar we 2 nachten verblijven. 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Het veelzijdige Lissabon

  Na het ontbijt bezoeken we Lissabon. Er is hier een overvloed aan geschiedenis, met verhalen over vanalles, van Romeinse imperialisten tot Berberpiraten, van Moorse bouwers tot felle Reconquista-ridders, allemaal verpakt in grote paleizen en erfgoedwijken. We krijgen tijdens het stadsbezoek een algemene indruk van deze onmiskenbaar belangrijkste stad van Portugal, die door z'n ligging één van de mooiste Europese hoofdsteden is. Lissabon is zeker en vast een multiculturele, gepassioneerde, veelzijdige stad, die u zal imponeren met zijn mix van modern en ouderwets. 

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Via Évora naar Albufeira

  We verlaten Lissabon en rijden via de Ponte 25 de Abril, houden halt aan het beeld van Cristo Rei en vervolgen onze rit door het dromerige landschap van de Alentejo naar het witte stadje Évora, dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Évora herbergt een indrukwekkend aantal historische gebouwen. De stad is afgeschermd met een Romeinse ringmuur. De smalle straatjes met booggangen doen herinneren aan de tijd dat de Arabieren hier heersten. Verder via Beja richting Algarve, naar ons 4*-hotel Vila Galé Cerro Alagoa in Albufeira waar we inchecken voor de volgende 2 nachten.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Albufeira

  Een vrije dag aan de Algarve (Albufeira) om hier te genieten van een welverdiende rust en ontspanning.  Bij mooi weer ontspannen aan het zwembad of een wandelingetje maken naar het oude centrum of het strand. Onze reisleider geeft u graag enkele tips

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na een vroeg ontbijt pakken we onze koffers en vertrekken naar de luchthaven van Faro voor de vlucht naar Brussel. 

Diverse hotels Portugal

Kamerbeschrijving

Tijdens deze reis verblijft u in zeer mooie 4*-hotels voorzien van al het gewenste comfort:
2 nachten in 4*-hotel Bessa Boavista in Porto
2 nachten in 4*-hotel Dom Gonçalo & Spa in Fatima
2 nachten in 4*-hotel Fenix Urban in Lissabon (of gelijkwaardig)
2 nachten in 4*-hotel Vila Galé Cerro Alagoa in Albufeira 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer