Portugal

Portugal van Noord naar Zuid

 • Rondreis
 • Vliegtuig/Rondreis

Sub Title: Hotels in het centrum van Porto & Lissabon!

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Portugal staat ten onrechte nog altijd een beetje in de schaduw van z’n grote buur Spanje. Maar wie éénmaal kennis heeft gemaakt met zijn mooie steden, historische monumenten, kleurrijke vissersdorpjes, afwisselende natuur en prachtige zandstranden, zal voor altijd aan Portugal verslingerd blijven. Laat u tijdens deze reis overrompelen door de cultuurschatten van Noord- en Midden-Portugal, de ontspannen sfeer van Lissabon en de goudgele stranden van de Algarve. Vanuit Porto reizen we in zuidelijke richting naar de Portugese hoofdstad Lissabon en verder door de zonovergoten Alentejo naar de Algarve, waar we nog een paar dagen kunnen genieten van een welverdiende rust en ontspanning. Maak samen met ons kennis met deze ‘verrassende’ verleider van cultuur en natuur, overgoten met een vleugje nostalgie en romantiek.

U S P:

Cultuur, mooie natuur en veel romantiek!

Inbegrepen:

 • vlucht Brussel-Porto heen en Faro-Brussel terug met Brussels Airlines

 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2019 

 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar

 • hoteldiensten (8 nachten) basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 9e dag

 • water en wijn bij avondmaal

 • inkomgelden: kathedraal Braga, Porto en Évora, beurspaleis Porto, Portkelder, universiteit Coimbra, klooster Tomar en Batalha, paleis Sintra, kapel dos Ossos

 • audioguide systeem

 • plaatselijke begeleiding

Niet inbegrepen:

 • andere tafeldranken

 • luchthaventransfer

 • middagmalen

 • persoonlijke uitgaven

 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAGEN:
11A: (A) + € 375 (B) + € 437
luchthaventransfer Mol/Hasselt-Brussel heen en terug: + € 34/persoon

REISFORMALITEITEN
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING
vlieg/autocar-reis 
Luchthaventransfer Mol/Hasselt-Brussel heen en terug (€ 34/persoon), te reserveren bij boeking.
Plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur.

Bij reservatie officiële naam doorgeven! 
Dag 1 en dag 9 zijn reisdagen. Het programma voor deze dagen kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.  

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,95/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/pers.

Diverse hotels Portugal

Kamerbeschrijving:

Al onze verblijfshotels tijdens deze rondreis behoren tot de betere 4*-hotels. Ze bieden alle comfort, zowel voor wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft. 

Logies:
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).
Triple kamers niet mogelijk.

Reisprogramma

 • dag 1

  Mol-Hasselt-Brussel-Porto

  Beschrijving:

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Zaventem voor de vlucht naar Porto. De Carolus/Prima Tours-chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. Vrij middagmaal. We vertrekken onmiddellijk naar Braga, de heilige stad, het ‘Rome van Portugal’. We brengen een bezoek aan het bedevaartsoord ‘Bom Jesus do Monte’. Dit zigzagtrappencomplex moet u gegarandeerd te voet afleggen, op uw knieën hoeft echter niet... Eénmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Nadien bezoeken we de stad waar vele kerken, statige 18e-eeuwse huizen en fraaie tuinen het stadsbeeld bepalen. De kathedraal is zeker een bezoek waard. Naar ons hotel Bessa Boavista**** (2 nachten) in Porto voor avondmaal en overnachting.

 • dag 2

  Porto

  Beschrijving:

  In de voormiddag verkennen we Porto o.l.v. onze stadsgids. We wandelen door de binnenstad met bezoek aan het Palácio da Bolsa en de Sint-Franciscuskerk. Na het vrije middagmaal bezoeken we het hoger gelegen gedeelte van Porto met de romaanse kathedraal ‘Sé’. In de late namiddag bezoeken we een typische portkelder met proeverij. Avondmaal en overnachting in ons hotel te Porto.

 • dag 3

  Porto-Coimbra-Tomar-Fatima

  Beschrijving:

  Vandaag nemen we één van de oudste universiteiten ter wereld onder de loep, nl. deze van Coimbra. We bezoeken het oudste gedeelte o.a. de kapel, de Sala dos Capelos en indien mogelijk de beroemde bibliotheek. Vrij middagmaal. We rijden in zuidelijke richting naar het vriendelijk ogende Tomar. Al van heel ver is te zien welke cultuurhistorische betekenis deze stad heeft. De burcht en het Convento de Cristo domineren het stadsbeeld. Alleen al de 12e-eeuwse Rotunda is meer dan een bezoek waard. Verder naar Fatima voor avondmaal en overnachting in hotel dom Gonçalo & Spa**** (2 nachten). 

 • dag 4

  Fatima-Batalha-Nazaré-Óbidos-Fatima

  Beschrijving:

  In de voormiddag rijden we naar de Dominicaanse abdij Santa Maria da Vitória in Batalha, een meesterwerk in de Portugese gotiek. Verder naar Nazaré. Dit vissersdorp gelegen aan een prachtig strand, heeft zijn traditionele karakter behouden. Vrij middagmaal. Vervolgens naar Óbidos, een fotogeniek, versterkt stadje, met witgeverfde huisjes, versierd met heel fleurige bloembakken. Héél Óbidos is één monument. Echt een fraai stadje om gezellig in rond te kuieren. Naar Fatima voor avondmaal en overnachting.

 • dag 5

  Fatima-Lissabon-Sintra

  Beschrijving:

  Na een kort bezoek aan Fatima vertrekken we richting Lissabon en rijden naar de voorstad, Belém. Nergens in Lissabon is de Manuelinostijl zo sterk vertegenwoordigd als hier. Een fotostop aan de Torre de Belém mag zeker niet ontbreken. Vervolgens rijden we via het monument van de ontdekkingsreizigers en het Mosteiro dos Jerónimos naar Cascais. Vrij mid- dagmaal. In de namiddag rijden we naar het uiteinde van de Serra de Sintra, Cabo da Roca, een imposante 140 m hoge klif en het meest westelijke punt op het Europese vasteland. Vervolgens naar Sintra. Hier bezoeken we het Palácio Nacional. We rijden naar ons hotel Hotel 3K Europa  (2 nachten) in Lissabon voor avondmaal en overnachting.

 • dag 6

  Lissabon

  Beschrijving:

  Na het ontbijt bezoeken we Lissabon o.l.v. onze stadsgids. We krijgen tijdens het stadsbezoek een algemene indruk van deze onmiskenbaar belangrijkste stad van Portugal, die door z'n ligging één van de mooiste Europese hoofdsteden is. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Lissabon.

 • dag 7

  Lissabon-Albufeira

  Beschrijving:

  We verlaten Lissabon en rijden via de Ponte 25 de Abril, houden halt aan het beeld van Cristo Rei, en rijden vervolgens door het dromerige landschap van de Alentejo naar het witte stadje Évora, dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Évora herbergt een indrukwekkend aantal historische gebouwen. De stad is afgeschermd met een Romeinse ringmuur. De smalle straatjes met booggangen doen herinneren aan de tijd dat de Arabieren hier heersten. Vrij middagmaal. Verder via Beja richting Algarve, naar ons hotel Vila Galé Cerro Alagoa**** (2 nachten) in Albufeira voor avondmaal en overnachting.

 • dag 8

  Albufeira

  Beschrijving:

  Een volledig vrije dag aan de Algarve (Albufeira) om hier te genieten van een welverdiende rust en ontspanning. Vrij middagmaal. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Albufeira.

 • dag 9

  Albufeira-Faro-Hasselt-Mol

  Beschrijving:

  Na een heerlijk ontbijt pakken we onze koffers en vertrekken naar de luchthaven van Faro voor de lijnvlucht naar Brussel.