Portugal

Portugal van Noord naar Zuid

 • Nieuw Zomer 2021
 • Rondreis
 • Vliegtuig/Rondreis

Sub Title: Hotel in het centrum van Porto & Lissabon!

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Portugal staat ten onrechte nog altijd een beetje in de schaduw van z’n grote buur Spanje. Maar wie éénmaal kennis heeft gemaakt met zijn mooie steden, historische monumenten, kleurrijke vissersdorpjes, afwisselende natuur en prachtige zandstranden, zal voor altijd aan Portugal verslingerd blijven. Laat u tijdens deze reis overrompelen door de cultuurschatten van Noord- en Midden-Portugal, de ontspannen sfeer van Lissabon en de goudgele stranden van de Algarve. Vanuit Porto reizen we in zuidelijke richting naar de Portugese hoofdstad Lissabon en verder door de zonovergoten Alentejo naar de Algarve, waar we nog even kunnen genieten van een welverdiende rust en ontspanning. Maak samen met ons kennis met deze ‘verrassende’ verleider van cultuur en natuur, overgoten met een vleugje nostalgie en romantiek.

U S P:

Zon, zee, strand, prachtige steden en natuur: Portugal heeft het allemaal!

Inbegrepen:

 • 8 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

 • water en wijn tijdens het diner

 • alle excursies met een comfortabele autocar

 • vlucht Brussel – Porto heen en Faro – Brussel terug met Brussels Airlines

 • inkomgelden volgens programma: kathedraal Braga, Porto en Évora, beurspaleis Porto, Portkelder, universiteit Coimbra, klooster Tomar en Batalha, paleis Sintra, kapel dos Ossos

 • audioguide systeem

 • deskundige, plaatselijke begeleiding

 • BTW, wegen-, verblijfs- en luchthaventaksen cfr. 01/11/2020

Niet inbegrepen:

 • andere tafeldranken

 • persoonlijke uitgaven

 • reis- en annuleringsverzekering

Praktische info:

TOESLAGEN:
11A: + € 415

REISFORMALITEITEN
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING
Plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur.
Bij reservatie officiële naam doorgeven! 
Dag 1 en dag 9 zijn reisdagen. Het programma voor deze dagen kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.  

VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 6/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN:
vertrekhal luchthaven Zaventem.

Programma onder voorbehoud van wijziging.

BessaHotel Boavista

Beschrijving:

Al onze verblijfshotels tijdens deze rondreis behoren tot de betere 4*-hotels. Ze bieden alle comfort, zowel voor wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft. 

Kamerbeschrijving:

Logies:
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).
Triple kamers niet mogelijk.

Hotel Dom Gonçalo & Spa

Kamerbeschrijving:

Logies: 
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).
Triple kamers niet mogelijk.

Hotel 3K Europa

Kamerbeschrijving:

Logies: 
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).
Triple kamers niet mogelijk.

Hotel Vila Galé Cerro Alagoa

Kamerbeschrijving:

Logies: 
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).
Triple kamers niet mogelijk.

Reisprogramma

 • dag 1

  Aankomst Porto & het religieuze Braga (D)

  Beschrijving:

  Vertrek vanuit Zaventem voor onze vlucht naar Porto. We vertrekken onmiddellijk naar Braga, de heilige stad, het ‘Rome van Portugal’. We brengen een bezoek aan het bedevaartsoord ‘Bom Jesus do Monte’. Dit zigzagtrappencomplex moet u gegarandeerd te voet afleggen, op uw knieën hoeft echter niet... Eénmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Nadien bezoeken we er de vele kerken, statige 18e-eeuwse huizen en fraaie tuinen die het stadsbeeld bepalen. De kathedraal is zeker een bezoek waard. Naar ons 4* BessaHotel Boavista voor de volgende 2 nachten in Porto.

 • dag 2

  De oude metropool Porto (OD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag verkennen we Porto o.l.v. onze stadsgids. Gelegen op een steile rots prijkt Porto boven de Douro uit. Het oude stadscentrum is een opeenstapeling van kerken, kapelletjes en monumenten verspreid over hoge, smalle straatjes. Wat u hier nog zult ontdekken? Dat de stad haar middeleeuwse karakter zeer goed behouden heeft. Porto straalt echt iets unieks uit! We wandelen door de binnenstad met bezoek aan het Palácio da Bolsa en de Sint-Franciscuskerk. In de namiddag verkennen we het hoger gelegen gedeelte van Porto met de romaanse kathedraal ‘Sé’. In de late namiddag bezoeken we een typische portkelder met proeverij.

 • dag 3

  Coimbra & Tomar (OD)

  Beschrijving:

  Vandaag nemen we één van de oudste universiteiten ter wereld onder de loep, nl. deze van Coimbra. We bezoeken het oudste gedeelte o.a. de kapel, de Sala dos Capelos en indien mogelijk de beroemde bibliotheek. We rijden in zuidelijke richting naar het vriendelijk ogende Tomar. Al van heel ver is te zien welke cultuurhistorische betekenis deze stad heeft. De burcht en het Convento de Cristo domineren het stadsbeeld. Alleen al de 12e-eeuwse Rotunda is meer dan een bezoek waard. Verder naar Fatima waar we 2 nachten verblijven in Hotel dom Gonçalo & Spa 4*.

 • dag 4

  Portugese gotiek in Batalha, het vissersdorp Nazaré & het monumentale Óbidos (OD)

  Beschrijving:

  In de voormiddag rijden we naar de Dominicaanse abdij Santa Maria da Vitória in Batalha, een meesterwerk in de Portugese gotiek. Verder naar Nazaré. Dit vissersdorp gelegen aan een prachtig strand, heeft zijn traditionele karakter behouden. Vervolgens naar Óbidos, een fotogeniek, versterkt stadje, met witgeverfde huisjes, versierd met heel fleurige bloembakken. Héél Óbidos is één monument. Echt een fraai stadje om gezellig in rond te kuieren.

 • dag 5

  Fatima, Belém & Sintra (OD)

  Beschrijving:

  Na een kort bezoek aan Fatima vertrekken we richting Lissabon en rijden naar de voorstad, Belém. Nergens in Lissabon is de Manuelino-stijl zo sterk vertegenwoordigd als hier. Een fotostop aan de Torre de Belém mag zeker niet ontbreken. We vervolgen onze rit langs het monument van de ontdekkingsreizigers en het Mosteiro dos Jerónimos naar Cascais. In de namiddag rijden we naar het uiteinde van de Serra de Sintra, Cabo da Roca, een imposante 140 m hoge klif en het meest westelijke punt op het Europese vasteland. Vervolgens naar Sintra, waar we het Palácio Nacional bezoeken. Nadien begeven we ons naar 4*-hotel 3K Europa in Lissabon waar we 2 nachten verblijven.

 • dag 6

  Het veelzijdige Lissabon (OD)

  Beschrijving:

  Na het ontbijt bezoeken we Lissabon o.l.v. onze stadsgids. Er is hier een overvloed aan geschiedenis, met verhalen over van alles, van Romeinse imperialisten tot Berberpiraten, van Moorse bouwers tot felle Reconquista-ridders, allemaal verpakt in grote paleizen en erfgoedwijken. We krijgen tijdens het stadsbezoek een algemene indruk van deze onmiskenbaar belangrijkste stad van Portugal, die door z'n ligging één van de mooiste Europese hoofdsteden is. Lissabon is zeker en vast een multiculturele, gepassioneerde, veelzijdige stad, die u zal imponeren met zijn mix van modern en ouderwets.

 • dag 7

  Via Évora naar Albufeira (OD)

  Beschrijving:

  We verlaten Lissabon en rijden via de Ponte 25 de Abril, houden halt aan het beeld van Cristo Rei en vervolgen onze rit door het dromerige landschap van de Alentejo naar het witte stadje Évora, dat tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Évora herbergt een indrukwekkend aantal historische gebouwen. De stad is afgeschermd met een Romeinse ringmuur. De smalle straatjes met booggangen doen herinneren aan de tijd dat de Arabieren hier heersten. Verder via Beja richting Algarve, naar ons 4*-hotel Vila Galé Cerro Alagoa in Albufeira waar we inchecken voor de volgende 2 nachten.

 • dag 8

  Albufeira (OD)

  Beschrijving:

  Een vrije dag aan de Algarve (Albufeira) om hier te genieten van een welverdiende rust en ontspanning. Bij mooi weer ontspannen aan het zwembad of een wandelingetje maken naar het oude centrum of het strand. Onze reisleider geeft u graag enkele tips.

 • dag 9

  Huiswaarts (O)

  Beschrijving:

  Na een vroeg ontbijt pakken we onze koffers en vertrekken naar de luchthaven van Faro voor de lijnvlucht naar Brussel.