Noorwegen

Noorse Fjorden 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 2895

Bereken uw prijs

Noorwegen is de onbetwiste nummer één van de fjorden. De terugtrekkende gletsjers duizenden jaren geleden hebben het land gezegend met een verbluffende, grillige kustlijn met wel meer dan 1.000 fjorden. In dit spectaculaire landschap staan torenhoge kliffen rechtop in diepblauw water, afgewisseld met duizelingwekkende watervallen. Wij nemen u mee naar enkele beroemde fjorden, met elk hun eigen
unieke en verbazingwekkende schoonheid. U maakt ook kennis met het historische Bergen en de compacte, groene metropool Oslo. Reis met ons mee naar Zuidwest-Noorwegen en ontdek dit weergaloze landschap tijdens onze zorgvuldig uitgestippelde route!

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

9x diner, overnachting en ontbijtbuffet

8x verzorgde lunch met koffie

reis en alle excursies met PremiumTours TopView

alle inkomgelden volgens programma: mini-cruise op de Geirangerfjord, Dalsnibba, staafkerk Hopperstad, Troldhaugen, Hardangervidda Natuurcentrum, Vigeland Park, Opera Oslo…

PremiumTours audioguide voor bezoek Bergen & Oslo

alle bootoverzetten

rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo en terug met Brussels Airlines  

luchthaventransfer heen en terug

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 29/11/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken (water staat gratis op tafel)
 • reis-en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven
Toeslagen
single kamer 11A: + € 550
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat

Opstapplaatsen:
 • vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 10e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Jevnaker en Randsfjord

  Vertrek in Brussel voor de rechtstreekse vlucht naar Gardermoen, 40 km ten noorden van Oslo. We brengen u meteen in het natuurschoon van het Noorse binnenland. Overnachten doen we in het Thorbjørnrud Hotell in Jevnaker, gelegen aan het einde van de idyllische Randsfjord. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Valdres natuurgebied

  Langs de Randsfjord en door Valdres natuurgebied, rijden we tussen hoge bergen en groene valleien. Na de lunch stoppen we in Valdres, en verder over het berglandschap naar het gezellig stadje Lom in het hart van het Gudbrandsdal. Hier overnachten we in het historische Fossheim Turisthotell omgeven door de nationale parken Jotunheimen, Breheimen en Reinheimen.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Geirangerfjord en Ålesund

  Van Lom gaat de rit verder naar Geiranger. De weg via Dalsnibba biedt ons spectaculaire panorama’s. Deze route kan omwille van weers- en verkeersomstandigheden worden gewijzigd. Tijdens een 1 uur-durende kruisvaart op de Geirangerfjord bewonderen we de talloze watervallen met illustere namen als ‘de Zeven Zusters’ en ‘de Bruidssluier’. We rijden langs fjorden en door berglandschappen naar Ålesund. Te midden van deze stad bevindt zich de Aksla-berg, met z’n fantastische uitzicht over de omliggende fjorden en de hoge toppen van de Sunnmøre Alpen. We overnachten in 4*-hotel Scandic Parken Ålesund. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Briksdalgletsjer

  Vandaag volgen we de fjorden op weg naar Stryn. We nemen voldoende tijd om van dit unieke landschap te genieten. We rijden richting Briksdal en bezoeken er de beroemde Briksdalgletsjer. Een toffe wandeling of een rit met de fjord-mobiel (niet inclusief) leidt ons naar één van de gletsjertongen van de Jostedalsbreen, het grootste gletsjerplateau van Europa, een onvergetelijk landschap. Daarna rijden we naar het 4*-hotel Alexandra in Loen, prachtig gelegen aan het uiteinde van de Nordfjord, hier verblijven we in kamers met fjordzicht.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Watervallen, hoogvlaktes en mooie panorama’s

  Door het Våtedal en via het Jølstermeer naar Moskog. We volgen een mooie route met watervallen en panoramische uitzichten naar Balestrand, heel mooi gelegen aan de Sognefjord. Na de lunch nemen we een korte bootoverzet van Dragsvik naar Vangsnes. In Hopperstad bezoeken we het mooie staafkerkje. Vandaag overnachten we in Hotel Stalheim, een hotel met een lange traditie gevestigd in de ontzagwekkende Naerøyfjord. Dankzij zijn bijzondere ligging geniet u hier van een prachtig uitzicht over de vallei. Vele kunstenaars en dichters hebben in het verleden in dit dramatische maar tegelijk harmonieuze landschap hun inspiratie gevonden.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Hanzestad Bergen

  Vandaag besteden we een dag in Bergen. In deze Hanzestad verkennen we o.a. de Bryggen, de oude haven, de beroemde vismarkt, en wandelen we door het stadspark. Lunch wordt geserveerd met uitzicht over Bryggen. (Fløibanen is niet inbegrepen) Overnachten doen we in het in 5*-hotel Norge by Scandic, één een van de meest prominente hotels van Bergen (dit hotel opende zijn deuren voor het eerst in 1885 en is sindsdien iconisch geworden).

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Idylle aan de Hardangerfjord

  Troldhaugen, het huis van de Noorse componist Edvard Grieg ligt mooi aan de fjord eventjes buiten de stad Bergen. We krijgen een rondleiding doorheen het museum gevestigd in het voormalige huis van deze beroemde componist. Tijdens de rit naar de Hardangerfjord bewonderen we in de omgeving van Norheimsund de mooie Steindalsfossen. Opmerkelijk is de wandelweg achter de waterval. We volgen de grillige oever van de Hardangerfjord, via de spectaculaire Hardangerfjordbrug naar Lofthus. In één van de historische hotels van Noorwegen, het 4*-hotel Ullensvang, waar vroeger Grieg en nu de Noorse koningin te gast is, verblijven we de volgende nacht. In de namiddag maken we een wandelingetje in de schitterende omgeving en genieten van de historische sfeer en de luxe accommodatie in kamers met fjordzicht.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Hardangervidda

  Vandaag doorkruisen we de 7 km lange steile weg door het Måbødal en rijden naar de uitgestrekte Hardangervidda, een bijzonder ruw landschap op het grootste hoogplateau van Europa en één van de mooiste nationale parken van Noorwegen. In
  Eidfjord bezoeken we het Hardangervidda Natuurcentrum, in Fossli de Vøringsfossen, de hoogste waterval van Noorwegen en we rijden over het bosarme plateau van de Hardangervidda met uitzicht op de bergketen van Hallingskarvet. We laten u kennismaken met de eindeloosheid van het landschap en bereiken Geilo in de late namiddag waar we logeren in het 4* Bardøla Høyfjellshotell.

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Hoofdstad Oslo

  Via Torpo, Gol en de prachtige Hallingdal-vallei naar Hønefoss. We bereiken Oslo rond het middaguur. We voorzien een geleid stadsbezoek aan Oslo en bezoeken o.a. het Vigeland-Park, het stadhuis… We maken een rondrit langs het Koninklijk Paleis, de parlementsgebouwen en de belangrijkste bezienswaardigheden. We sluiten onze prachtige reis af met een overnachting in het 4* Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo.

 • dag 10 Ontbijt inbegrepen

  Hoofdstad Oslo

  We vervolgen het bezoek aan de Noorse hoofdstad en kort na de middag vertrekken we naar de luchthaven van Gardermoen voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel. 

Diverse hotels Noorse Fjorden

Kamerbeschrijving

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer