Zwitserland / Duitsland / Nederland

Luxe riviercruise Rijn Basel-Amsterdam 'MS Viva One 5*'

 • Cruise

Vanaf € 1855 in type 22A

Bereken uw prijs

Deze verrassende cruise start in het Zwitserse Basel en eindigt in Amsterdam. Op een zeer ontspannen manier aan boord van ons varend Premium-hotel, de MS Viva One 5*, varen we langs de weelderige landschappen op het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk, richting Nederland. We verkennen o.a. Straatsburg, Koblenz, Keulen en Amsterdam. Gezien het uitzonderlijke en luxueuze karakter van dit schip is deze reis een waar cadeautje voor uzelf. Trakteer uzelf op 8 dagen puur genot!

Inbegrepen:

transfer Basel heen/Amsterdam terug met luxe autocar

alle excursies met luxe Carolus autocar

alle excursies met onze eigen deskundige reisbegeleiding  

• 8-daagse cruise met MS Viva One 5* in het gekozen kajuittype:
- verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 8e dag
- all-inclusive drankenpakket
- welkomstcocktail
- 1 x high tea in de namiddag
-  vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord
- bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd
- gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

audioguide systeem

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 06/11/2023

Niet inbegrepen:

• persoonlijke uitgaven
• inkomgelden (ca. € 50)
• reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen
17/09/2024
22B: ( tweepersoonskajuit Ruby dek) + € 255/per persoon
22D: ( tweepersoonskajuit Diamond dek) + € 445/per persoon
15/10/2024
11A: (éénpersoonskajuit Emerald dek) + € 415
11B: (éénpersoonskajuit Ruby dek) + € 745
22B: (tweepersoonskajuit Ruby dek) + € 255/per persoon
22D: (tweepersoonskajuit Diamond dek) + € 455/per persoon
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:

• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir
• Gentbrugge, P+R E17, afrit 10 Land van Rodelaan
• Oostende, Mercatorlaan 21


(vertrektijden worden later meegedeeld)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Met de comfortabele luxe autocar rijden we via Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen richting Basel. Omstreeks 17 uur gaan we aan boord van de MS Viva One 5*. We betrekken onze kajuiten, maken kennis met de faciliteiten die dit mooie schip aanbiedt en genieten van het eerste diner en onze eerste overnachting aan boord.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Freiburg & Feldberg

  Tijdens de lunch meren we aan in Breisach. We rijden naar Freiburg, de grootste stad van het Zwarte Woud. De in 1120 gestichte metropool dankt haar bijzondere charme aan de historische binnenstad met de ‘Bächle’ (smalle, met stromend water gevulde goten in de straten van de stad). We maken een ontspannende wandeling door het oude centrum, gekenmerkt door zijn vele kleine steegjes en straatjes. Een groot deel van de oude binnenstad van Freiburg werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest. Eén van de gebouwen die de aanval in 1944 hebben overleefd, is de gotische Münster, het herkenningspunt van de stad. Zeker een bezoek waard! We sluiten deze dag af op de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg. Per gondellift bereiken we de top, waar we een adembenemend uitzicht hebben.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Straatsburg, hoofdstad van Europa

  Straatsburg is een dynamische stad waar diverse Europese instellingen gevestigd zijn, maar waar we ook erkend historisch erfgoed ontdekken. De oude binnenstad, omringd door de rivier de Ill, is zeer levendig en karaktervol. Een absoluut meesterwerk van de gotische kunst is de uit roze zandsteen opgetrokken Notre Dame kathedraal, een imposant bouwwerk met prachtige glas-in-loodramen, een astronomische klok en spraakmakende beeldhouwwerken. We maken een geleide stadswandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in de omgeving van de kathedraal, en eindigen in de charmante en pittoreske wijk La Petite France. Dit oude, traditionele Straatsburg is bekend om z’n fotogenieke straatjes en kanalen geflankeerd door hoge, kleurrijke vakwerkhuizen.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Nostalgie in Heidelberg

  Geschiedenis, architectuur en de unieke ligging boven de stad hebben het imposante kasteel van Heidelberg tot een belangrijk historisch monument gemaakt. De bouw ervan duurde enkele eeuwen, en bevat daarom ook een mix van stijlen, variërend van gotiek tot renaissance. Voor de lunch gaan we weer aan boord van de MS Viva One 5* en zetten we koers richting Rüdesheim. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Rüdesheim & UNESCO-Werelderfgoed langs de Rijn & Koblenz

  In de voormiddag gaan we op verkenning in het wijnbouwgebied van de Rheingau. We brengen een bezoek aan het Eberbachklooster, waar de wijnbouw en kloosterarchitectuur nauw met elkaar verbonden zijn. Nadien kunnen we eventueel nog wat rondslenteren in de schilderachtige straatjes van Rüdesheim. Voor de lunch gaan we terug aan boord en zetten we koers richting Koblenz.  Onderweg worden we verwend met het mooiste stukje van de Rijn. Langs de middenloop van de Rijn, geklasseerd tot UNESCO Werelderfgoed, zijn de vele rotsen, ruïnes, steile wijnhellingen, woeste burchten en pittoreske stadjes een streling voor het oog. Aan elke burcht langs de rivier is wel een sage of legende verbonden. De meest tot de verbeelding sprekende is het verhaal van de Loreley. In de late namiddag meren we aan in Koblenz, de stad waar de Moezel en de Rijn samenvloeien. Op een spitse landtong springt meteen een enorm monument in het oog: het ‘Deutsches Eck’. Tijdens een wandeling in de historische binnenstad komen we meer te weten over de rijke geschiedenis van Koblenz.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Linz am Rhein & Domstad Keulen

  Na het ontbijt meren we aan in Linz am Rhein, ‘kleurrijke stad aan de Rijn’. Linz am Rhein is een mooi en charmant dorp aan de Rijn dat uitnodigt om door historische geplaveide straatjes te slenteren en pittoreske vakwerkhuizen te bewonderen. Tijdens een wandeling langs interessante bezienswaardigheden komen we meer te weten over de rijke historie van deze leuke stad. Na de lunch meren we aan in Keulen. Bij het naderen van de stad zien we hoe de torenspitsen van de beroemde kathedraal de skyline domineren.  We maken een ontspannende stadswandeling in de oude binnenstad van Keulen, met haar prachtig gekleurde gebouwen, geplaveide straatjes en levendige pleinen zoals de Alter Markt. Keulen staat niet bekend als een klassieke schoonheid, maar is wel zeer levendig. De meer dan 2.000 jaar oude stad werd grotendeels verwoest in de Tweede Wereldoorlog, maar ze werd heropgebouwd tot een succesvolle mix van oud en nieuw. Een bezoek aan de Dom mag uiteraard niet ontbreken.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Wereldstad Amsterdam

  In de namiddag meren we aan in Amsterdam. Amsterdam – oftewel ‘dam aan de Amstel’ – groeide van klein vissersdorp, zo’n 800 jaar geleden, uit tot een wereldstad, waarbij vooral in de beginjaren de handel in haring en bier een belangrijke rol speelde. De stad kende vooral een ongekende bloei en welvaart in de 17e eeuw, ook wel de ‘Gouden Eeuw’ genoemd, en dat drukte dan ook z’n stempel op het huidige uitzicht van het centrum. Al wandelend ontdekken we deze metropool met haar smalle steegjes, charmante hofjes, pleinen en uiteraard de wereldberoemde grachten en majestueuze grachtenpanden.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen

  Amsterdam

  Na het ontbijt nemen we afscheid van het schip en de bemanning. In de voormiddag genieten we nog van wat vrije tijd. Wie wil kan uiteraard één van de vele musea bezoeken, onze reisleider geeft u graag enkele tips. Na de vrije lunch vangen we de terugreis aan.

MS Viva One 5*

Kamerbeschrijving

De kajuiten bieden alles wat u maar kunt wensen in een drijvend 5*-hotel: flatscreen tv, radio, minibar, kluis, föhn, airconditioning, douche/toilet. Op het Emerald dek (onderste dek) vindt u buitenkajuiten. Het Ruby dek (middelste dek) heeft buitenkajuiten (16m2) met 2 aparte bedden die op verzoek kunnen worden gescheiden. Op het Diamond dek (bovenste dek) kunt u heerlijk ontspannen in buitenkajuiten (16m2) en suites (24m2). De kajuiten op het Ruby dek en Diamond dek beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken (= Franse balkons). Hierdoor heeft u een onbeperkt zicht op de rivier, de mooie landschappen, en geniet u van 1.000 wisselende uitzichten. De kajuiten op het Emerald dek hebben kleinere ramen welke om veiligheidsreden niet te openen zijn. 

2-persoons Emerald dek 22A
1-persoons Emerald dek 11A
2-persoons Ruby dek 22B
1-persoons Ruby dek 11B
2-persoons Diamond dek 22D
2-persoons Diamond dek suite 22E

Faciliteiten
 • 3 passagiersdekken
 • groot zonnedek met putting green
 • meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panorama-lounge met bar
 • Riverside restaurant en ‘VIVA’s’ bistro
 • receptie
 • boetiek aan boord
 • lift en fitness
Maaltijden

Ontbijtbuffet, lunch en diner met fijne lokale ingrediënten en regionale specialiteiten, premium drankjes en snacks.