Spanje

Spanje Andalusië, smeltkroes van culturen

 • 20/09/2024
 • Vliegreis
 • Busreis

vanaf € 1760

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Andalusië, smeltkroes van culturen en temperamenten… Andalusië is beroemd om haar steden Granada, Córdoba, Sevilla en Málaga. De combinatie van stijlen, Moors en christelijk, hebben een indrukwekkende schoonheid gecreëerd. Wanneer u zich in het achterland van Andalusië begeeft, ver weg van de toeristische steden, dan wordt u verrast door een sfeer van vervlogen tijden. Tegen de bergen aangeplakt rijzen de vele witte dorpen op. In de steden ontmoet u naast de bezienswaardigheden ook de typisch Spaanse gebruiken. Bezoek eens een tapasbar waar u samen met de Spanjaarden, al hangend aan de toog, geniet van de heerlijke kleine hapjes variërend van gamba’s in knoflook, gefrituurde inktvis, gestoofde paprika’s tot gevulde tomaten. De siësta neemt een belangrijke plaats in voor de Spanjaard. Er is geen haast, geen stress, een typische uitdrukking in Spanje is ‘no pasa nada’ (niks aan de hand). Het binnenland van Andalusië is gevarieerd en weids. Voor de rustzoeker is de provincie Cadiz beslist aan te bevelen. Hier vindt u het charmante dorpje Jerez de la Frontera, met zijn sherrybodega’s, waar u verschillende sherry’s kunt proeven. Andalusië, een lust voor het oog, een streek naar uw hart… Laat u bekoren!

Inbegrepen:

8x diner, overnachting en ontbijtbuffet

vlucht Brussel-Málaga heen en terug met Brussels Airlines

luchthaventaksen cfr. 01/10/2023

luchthaventransfer

vervoer ter plaatse met luxe autocar

water en wijn tijdens het diner

audioguide systeem

deskundige begeleiding

plaatselijke gids Alhambra, Sevilla en Córdoba

inkomgelden: Alhambra, Alcazar, Mezquita, Real Escuela, Sandeman Bodegas 

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • andere tafeldranken
 • andere inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering
Toeslagen
11A: éénpersoonskamer + € 454
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • vertrekhal luchthaven Zaventem
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 9e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.
Programma onder voorbehoud van wijziging

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Mol-Hasselt-Brussel-Málaga-Granada

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Málaga. De plaatselijke chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. Vervolgens rijden we richting Granada voor avondmaal en overnachting in ons hotel Occidental Granada****.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Granada

  We starten deze dag met een geleid bezoek aan het Alhambra, een voormalig Moors paleis, gelegen op een rots boven de stad Granada. Het bestaat uit 3 prachtige delen die allemaal gelegen zijn rond een binnenplein met elegante fonteinen. Een ander juweel van Granada is het Generalife, de zomerresidentie van de Moorse leiders. De prachtige tuinen met sierlijke cypressen, kleurrijke bloemen en schitterende fonteinen zijn een ware streling voor het oog. Van hieruit genieten we van een prachtig zicht op het Alhambra. Na de vrije lunch genieten we nog van wat vrije tijd in de stad. Voor de geïnteresseerden maakt onze gids een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Aansluitend keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.  

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Granada-Córdoba

  Na het ontbijt vertrekken we naar Córdoba. Deze bevallige stad, één van Spanjes oudste, fungeerde geruime tijd als hoofdstad van het Moorse rijk. Hier maken we een wandeling door het labyrint van witte steegjes in de Joodse wijk bij de ‘Mezquita’, die we uiteraard ook bezoeken. Verder zijn er talrijke restanten uit de Romeinse tijd en later. Vrije lunch. Een wandeling in de Jardines del Alcázar mag niet ontbreken. Aansluitend nog wat vrije tijd in de stad. Diner en overnachting in hotel Cordoba Center****.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Córdoba-Sevilla

  Vandaag staat een uitgebreid bezoek aan Sevilla op ons programma. Dankzij haar rijke geschiedenis is de hoofdstad van Andalusië een heel interessante mengeling van Arabische, Joodse en katholieke culturen. We brengen een bezoek aan het sprookjesachtige Alcázar, de kathedraal met de Giralda toren, gebouwd op de plaats van de grote moskee, waarvan o.a. de minaret, die na de Reformatie dienst deed als klokkentoren, bewaard is gebleven. Vrije lunch. In de namiddag bezoeken we de ‘Barrio de Santa Cruz’, de vroegere Jodenwijk, met smalle steegjes, witgekalkte huizen, oude paleizen, schitterende patio’s… Er rest ons nog wat vrije tijd en we eindigen ons stadsbezoek aan Sevilla langs de Plaza de España op weg naar ons hotel. Diner en overnachting in Hotel San Gil**** in Sevilla

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Sevilla-Jerez de la Frontera

  We trekken verder in zuidelijke richting naar Jerez de la Frontera, vermaard om zijn wijnbouw, het fokken en dresseren van paarden en het selecteren van stieren. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan een paardenstoeterij. Vrije lunch. In de namiddag staat een bezoek aan een typische bodega op het programma. U kunt er van een glaasje sherry proeven en het productieproces wordt ons haarfijn uitgelegd. Naar ons hotel Jerez & Spa**** in Jerez de la Frontera.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Jerez de la Frontera-Ronda-Fuengirola

  Na het ontbijt verlaten we Jerez de la Frontera en verkennen de route van de charmante witte dorpjes. We rijden door de bergachtige streek van de Sierra de Grazalema en bereiken Ronda, gelegen op 750 m hoogte, rondom een indrukwekkende kloof van ca. 100 m diep. Deze stad is uitgeroepen tot nationaal monument. We brengen een bezoek aan de arena. Facultatieve lunch in Ronda. In de namiddag rijden we verder via Marbella en Fuengirola naar Torremolinos voor diner en overnachting in het hotel MS Aguamarina Suites****.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Vrije dag

  Vandaag genieten we van een vrije dag in het bruisende Torremolinos. Onze reisleider geeft u graag enkele ‘excursietips’, zoals Carihuela, Molina del Inca, of het gezellige stadscentrum van Torremolinos. Of met de trein naar Fuengirola?.... Diner en overnachting in ons hotel.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Málaga

  Málaga de op 1 na grootste stad van Andalusië is zeker en vast een bezoek waard. In de voormiddag maken we onder leiding van onze reisleider een wandeling doorheen de mooie stad. We passeren onder andere Plaza Merced, het geboortehuis van Picasso, het Alcazaba, de ruïnes van het Romeins theater, de kathedraal en het Bisschoppelijk paleis. Vrije lunch. In de namiddag genieten we van wat vrije tijd in de stad. 

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen

  Torremolinos

  Op onze laatste dag in Andalusië genieten we nog van wat vrije tijd in Torremolinos. In de namiddag vertrekken we naar de luchthaven van Málaga voor onze terugvlucht naar Brussel.

  Richtprijzen inkomgelden (onder voorbehoud van wijziging) :
  Kathedraal Granada ca. € 4
  Koninklijke Kapel ca. € 5
  Kathedraal Sevilla ca. 9
  Arena Ronda ca. € 6
  Alcazaba. € 5

Diverse hotels Andalusië

Kamerbeschrijving

Al onze hotels tijdens deze mooie Andalusië-rondreis behoren tot de betere 4*-hotels. Deze hotels bieden alle comfort, zowel voor wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer