Duitsland

Dresden

 • Citytrip
 • Excursiereis
 • Nieuw Zomer 2022

10/07/2022

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Aan de Elbe in de deelstaat Saksen bevindt zich Dresden, een stad met barokke wonderen die sinds de oorlog weer tot leven zijn gewekt. Na de verwoesting van WO II werd deze stad herbouwd en verheft zich nu als één van de mooiste van Duitsland. Niet voor niets blijft Dresden de naam ‘Firenze aan de Elbe’ terecht dragen. Het uitzicht vanaf de oevers van de Elbe en de vele architectonische hoogstandjes, zoals de herbouwde Frauenkirche of de beroemde Semperoper, geven een glimp van hoe het bruisende Dresden er ooit uitzag. Naast Dresden is er op deze reis ook aandacht voor Meissen, bekend voor zijn wereldvermaarde porselein, en Saksisch Zwitserland, een idyllisch natuurparadijs met hoog oprijzende rotskloven boven de Elbe. Reis met ons mee om deze heerlijke stad en zijn omgeving te ontdekken.

U S P:

Dresden & haar fantastisch erfgoed aan de Elbe...

Inbegrepen:

 • 5 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 4 x lunch
 • reis en excursies met luxe autocar
 • inkomgelden (ca. € 80): Zwinger, Semperoper of Panometer, porseleinfabriek Meissen, Dom Meissen, Schloss Moritzburg, park Pillnitz, Festung Königstein; audioguide systeem
 • deskundige begeleiding
 • BTW, wegen- en verblijfstaksen cfr. 20/10/2020.

Niet inbegrepen:

 • tafeldrank
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A: + € 110  

REISFORMALITEITEN:
Geldige identiteitskaart volstaat.

OPMERKING:
Programmaverschuivingen mogelijk.

VERZEKERINGSTARIEF:
Globale reisverzekering: € 6/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN:
Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Geel, carpooling Geel-West
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Maritim Hotel Dresden

Omgeving:

Het Maritim Hotel 4* ligt op de linkeroever van de rivier de Elbe, op ongeveer 10 minuten wandelen van het barokke hart van het prachtig gerestaureerde oude stadscentrum van Dresden (ong. 500 meter van de Semperoper). Het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van deze fascinerende stad. 

Faciliteiten:

Het hotel beschikt over een wellness met binnenzwembad. Gratis WiFi.

Maaltijden:

In het restaurant geniet u ’s morgens van een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds wordt er een 3-gangenmenu of buffet met lokale en internationale gerechten geserveerd.

Kamerbeschrijving:

U verblijft in stijlvolle kamers voorzien van douche of bad, toilet, telefoon, TV, minibar en airconditioning.  

Logies: 
11A: éénpersoonskamer 
22A: 
tweepersoonskamer

Reisprogramma

 • dag 1

  Aankomst Dresden (O)

  Beschrijving:

  Vertrek ’s morgens via Mönchengladbach, Dortmund, Kassel en Leipzig richting Dresden naar ons centraal gelegen hotel in het centrum, het 4* Maritim Hotel, waar we inchecken voor de volgende 5 nachten.

 • dag 2

  Een eerste kennismaking met Dresden (OLD)

  Beschrijving:

  ’s Ochtends maken we kennis met Dresden onder leiding van onze gids die ons wegwijs zal maken in de stad en ons tal van wetenswaardigheden over haar geschiedenis en haar bewoners zal vertellen. We maken een uitgebreide wandeling door de ‘Innere Altstadt’ langs de Neumarkt. Hier trekt de majestueuze Frauenkirche, met één van de grootste kerkkoepels van Europa, onze aandacht. Verder naar de Theaterplatz met de Opera, de Zwinger en het Residenzschloss, om te eindigen aan de Brühlsche Terrasse met het Albertinum. In de namiddag ontdekken we tijdens een rondrit de mooiste stadsdelen van Dresden met o.a. de barokke Neustadt en de mooiste zuivelwinkel ter wereld en krijgen we ook een compacte indruk van de stad. We bewonderen de Grosser Garten met de Gläserne Manufaktur en natuurlijk het ‘Blauwe Wonder’.

 • dag 3

  Het historische centrum & porselein in Meissen (OLD)

  Beschrijving:

  Vandaag bezoeken we de geboortestad van het Europese porselein Meissen. We bezichtigen de porseleinfabriek waar we een indruk krijgen van het productieproces. Het aangrenzende neoklassieke museum herbergt een onverslaanbare collectie porseleinontwerpen uit verschillende tijdperken. We bezoeken daarna de historische stad met de Dom en de Albrechtsburg. Verder naar Schloss Moritzburg, één van de mooiste waterburchten van Europa, waar de jacht en de dierenwereld belangrijke thema’s zijn in het interieur. We sluiten deze belevenisvolle dag af met een mooi panorama over de steden Radebeul en Dresden.

 • dag 4

  De Semperoper & de barokke Zwinger (OLD)

  Beschrijving:

  Na een rustig ontbijt krijgen we een exclusieve blik achter de schermen van de Semperoper en komen we meer te weten over de bewogen geschiedenis en de unieke architectuur van één van de meest gerespecteerde operahuizen ter wereld. In de namiddag staat de barokke Zwinger op het programma waar we rondgeleid worden in de collectie Oude Meesters die behoort tot één van ’s werelds meest opmerkelijke collecties Italiaanse, Spaanse, Nederlandse en Vlaamse renaissancekunst. Aansluitend mogelijkheid tot vrij bezoek aan de historische porseleincollectie van de Saksische koningen. (Een alternatief programma, zoals de Panometer, wordt voorzien indien een bezoek aan de Semperoper niet mogelijk is omwille van speciale evenementen!)

 • dag 5

  De Bastei (OLD)

  Beschrijving:

  We begeven ons naar de Bastei, een rotsmassief 190 m boven de Elbe, maar maken eerst een stop aan Schloss Pillnitz, de voormalige zomerresidentie van de Saksische koningen, voor een bezoek aan het park. Na de lunch op de Bastei maken we een wandeling over de beroemde Basteibrücke, een must voor iedere bezoeker. Daarna bezoeken we Festung Königstein. Alle groten uit de geschiedenis waren reeds hier! Augustus de Sterke, Tsaar Peter, Napoleon en … nu ook wij, weliswaar met vredelievende bedoelingen! Deze ‘bergvesting’, één van de grootste van Europa, werd nooit veroverd.

 • dag 6

  Huiswaarts (O)

  Beschrijving:

  Na het ontbijt rijden we huiswaarts via Eisenach richting Giessen. Facultatief middagmaal onderweg. Verder via Keulen en Aken naar onze afstapplaatsen. Thuiskomst omstreeks 20.00 uur.