Duitsland

Dresden

 • 05/08/2024
 • 19/10/2024
 • Busreis

€ 949

Bereken uw prijs
Basis conditie vereist

We verblijven tijdens deze reis in Dresden, een stad die, ondanks de nagenoeg volledige vernieling tijdens de Tweede Wereldoorlog, de naam ‘Firenze aan de Elbe’ terecht blijft dragen. Met zijn rijke musea, heropgebouwde historische gebouwen en de Semperoper lijkt Dresden een echte cultuurbestemming. Toch krijgt men alleen een volledige indruk van deze boeiende stad als men er een tijd verblijft en ook de bezienswaardigheden echt bezoekt. Naast Dresden is er op deze reis ook aandacht voor Meissen, bekend voor zijn wereldvermaarde porselein, en Saksisch Zwitserland, een idyllisch natuurparadijs met hoog oprijzende rotskloven boven de Elbe. 

Inbegrepen:

5 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

1 x lunch

1 x broodjes op de heenreis

inkomgelden (ca. € 100): Zwinger, Semperoper (of alternatief), porseleinfabriek Meissen, Dom Meissen, Schloss Moritzburg, park Pillnitz, Festung Königstein

reis en excursies met luxe autocar

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
 • eventuele andere inkomgelden
Toeslagen
single kamer 11A: + € 170
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst Dresden

  Vertrek ’s morgens richting Dresden naar ons hotel, centraal gelegen in het centrum. Facultatieve lunch onderweg. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Een eerste kennismaking met Dresden

  ’s Morgens maken we kennis met de stad Dresden onder leiding van onze gids die ons wegwijs zal maken en ons tal van wetenswaardigheden over de geschiedenis van de stad en haar bewoners weet te vertellen. We maken een uitgebreide wandeling door de ‘Innere Altstadt’ langs de Neumarkt met de Frauenkirche, de Theaterplatz met de Opera, de Zwinger en het Residenzschloss, en dan de nabije Brühlsche Terrasse met het Albertinum. Vrije lunch. In de namiddag krijgen we een compacte indruk van de stad en ontdekken we tijdens een rondrit de mooiste stadsdelen van Dresden met o.a. de barokke Neustadt en de mooiste zuivelwinkel ter wereld, we bewonderen de Grosser Garten met de Gläserne Manufaktur en natuurlijk het ‘Blauwe Wonder’. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Historische stad & porselein in Meissen

  Vandaag bezoeken we de geboortestad van het Europese porselein ‘Meissen’. We bezichtigen de porseleinfabriek waar we een indruk krijgen van het productieproces. Vervolgens brengen we een bezoek aan de indrukwekkende museumcollectie van het ‘Meissner porselein’. Vrije lunch. We bezoeken daarna de historische oude stad met de Dom en de Albrechtsburg. Verder naar Schloss Moritzburg, één van de mooiste waterburchten van Europa, waar de jacht en de dierenwereld belangrijke thema’s zijn in het interieur. We sluiten deze belevenisvolle dag af met een mooi panorama over de steden Radebeul en Dresden. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De Semperoper & de barokke Zwinger

  Na een rustig ontbijt krijgen we een exclusieve blik achter de schermen van de Semperoper en komen we meer te weten over de bewogen geschiedenis en de unieke architectuur van één van de mooiste operahuizen ter wereld.  Vrije lunch. In de namiddag staat de barokke Zwinger op het programma waar we rondgeleid worden in de collectie Oude Meesters die behoort tot de belangrijkste schilderijencollecties ter wereld.  Aansluitend mogelijkheid tot vrij bezoek aan de historische porseleincollectie van de Saksische koningen. (Een alternatief programma wordt voorzien indien een bezoek aan de Semperoper niet mogelijk is omwille van speciale evenementen!)

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Bastei

  We begeven ons naar de Bastei, een rotsmassief 190 m boven de Elbe, maar maken eerst een stop aan Schloss Pillnitz, de voormalige zomerresidentie van de Saksische koningen, voor een bezoek aan het park. Na de lunch op de Bastei maken we een wandeling over de beroemde Basteibrücke, een must voor iedere bezoeker. Daarna bezoeken we Festung Königstein. Alle groten uit de geschiedenis waren reeds hier! Augustus de Sterke, Tsaar Peter, Napoleon en … nu ook wij, weliswaar met vredelievende bedoelingen! Deze ‘bergvesting’, één van de grootste van Europa, werd nooit veroverd. 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na het ontbijt rijden we huiswaarts met een vrije lunch onderweg. 

Maritim Hotel Dresden

Omgeving

Het Maritim Hotel 4* ligt op de linkeroever van de rivier de Elbe, op ongeveer 10 minuten wandelen van het barokke hart van het prachtig gerestaureerde oude stadscentrum van Dresden (ong. 500 meter van de Semperoper). Het is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van deze fascinerende stad. 

Kamerbeschrijving

U verblijft in stijlvolle kamers voorzien van douche of bad, toilet, telefoon, TV, minibar en airconditioning.  

Logies
11A: éénpersoonskamer 
22A: tweepersoonskamer
Faciliteiten

Het hotel beschikt over een wellness met binnenzwembad. Gratis WiFi.

Maaltijden

In het restaurant geniet u ’s morgens van een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds wordt er een 3-gangenmenu of buffet met lokale en internationale gerechten geserveerd.