Duitsland

Beieren

 • 26/05/2024
 • Busreis

vanaf € 865

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Het Beieren van Ludwig II, waanzinnig bezienswaardig! In het zuiden van Duitsland, dichtbij de Oostenrijkse grens presenteert zich de Duitse deelstaat Beieren in een fantastische, landschappelijke schoonheid. Tijdens deze reis treden we een beetje in de vorstelijke voetsporen van koning Ludwig II met bezoeken aan z’n sprookjeskastelen en paleizen. Beieren, streek van bergen, bier en barok. De grootste aantrekkingskracht van Beieren schuilt natuurlijk in de Duitse Alpen. Voor liefhebbers van barok biedt dit gebied een keur aan kastelen, kerken en kloosters, die de vroomheid, maar ook de opgewektheid van Beieren weergeven. De Beiers hebben een verrassende keuken, smakelijk bier en een duidelijk aanwezige folkloretraditie. München, de hoofdstad van Beieren, is een echte droomstad in Zuid-Duitsland. Dit is een reis naar de hoogtepunten van Beieren, de moeite waard!

Inbegrepen:

5 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

2 x lunch

1x broodjes op de heenreis

alle inkomgelden volgens programma: Museum van de Beierse koningen, Schloss Neuschwanstein, bus Neuschwanstein, boot Chiemsee, Schloss Herrenchiemsee, Schloss Nymphenburg , BMW Welt

reis en excursies met luxe autocar

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 140
tweepersoonskamer met balkon 22B: + € 25/persoon
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering:  € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, carpark omgeving Sint-Niklaas
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vertrek ’s morgens via Duitse autowegen naar Miesbach waar we inchecken voor de volgende 5 nachten in het 4*-hotel Best Western Premier Bayerischer Hof. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Chiemsee

  We rijden naar Prien am Chiemsee. We nemen de boot naar Herreninsel, het grootste eiland in de Chiemsee. Dagelijks bezoeken duizenden toeristen nieuwsgierig het pompeuze slot Herrenchiemsee dat de sprookjeskoning Ludwig II hier liet bouwen. Het werd gebouwd naar het voorbeeld van het kasteel van Lodewijk XIV in Versailles. Verder met de boot naar Fraueninsel. Een wandeling rond het eilandje en een bezoek aan het oude kerkje is een aanrader.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  München

  We vertrekken voor een bezoek aan de modieuze hoofdstad van Beieren, München. Onze gids voert ons mee langs de toppers van deze rijk gekleurde stad en brengt ons vervolgens naar het prachtige slot Nymphenburg, waar we de schitterende zalen bezoeken. Verder gelegenheid tot vrije lunch in de omgeving van de Marienplatz, gevolgd door een korte, geleide wandeling of wat vrije tijd. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  In de voetsporen van koning Ludwig II van Beieren

  Vandaag treden we een stukje in de voetsporen van koning Ludwig II van Beieren. Het Beierse plaatsje Hohenschwangau, gelegen in het oostelijke deel van de Allgaü, herbergt twee beroemde kastelen. We bezoeken het sprookjeskasteel Neuschwanstein en dwalen er door de merkwaardige galerijen en bontgekleurde zalen en kamers. Interessant! Het prachtige Museum van de Beierse koningen vertelt het verhaal van het huis Wittelsbach, één van de oudste dynastieën van Europa. Op de terugweg naar ons hotel houden we nog halt in Steingaden (Wies), aan de Wieskirche, één van de allermooiste ‘rococo-kerken’ in Zuid-Duitsland en UNESCO Werelderfgoed.  

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  BMW Welt & Schliessersee

  In de voormiddag brengen we een bezoek aan de BMW Welt. We ontdekken in dit intrigerende gebouw de passie van het autorijden vanop de eerste rij. Verder naar de Schliessersee. We genieten hier van de vrije lunch en aansluitend maken we een mooie wandeling rond dit mooie meer.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts, met een vrije lunch onderweg. 

Best Western Premier Bayerischer Hof

Kamerbeschrijving

Het hotel beschikt over gezellige, comfortabel ingerichte kamers. Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, TV en Wifi. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer 
22B (op aanvraag): standaar tweepersoonskamer met balkon
Maaltijden

Verzorgde maaltijden. U wordt verwend met seizoensgerechten en Beierse specialiteiten. ’s Morgens een ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangenmenu of buffet.