Tsjechië

Praag Nieuwjaarsreis 'Premium'

 • Busreis

Vanaf € 1645

Bereken uw prijs Printbare versie

Waar kan men op Silvesteravond nog beter zijn dan in de Gouden Stad? Praag is ongetwijfeld één van de mooiste en meest levendige steden van Europa. Haar historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en de Moldau, die dwars door de stad stroomt, hult haar in een ongelooflijk romantische sfeer, die nog meer benadrukt wordt wanneer een wit sneeuwtapijt het stratenpatroon bedekt. De tijd dat Praag een stoffig, grijs verleden meesleurde en gebukt ging onder het communistische bewind behoort tot het verleden. Praag heeft zijn luister van weleer teruggevonden en is heden ten dage een kleurrijk-schitterende stad die haar naam als Gouden Stad alle eer aandoet. Praag staat ook bekend als een leider van klassieke muziek. Werken van de meest bekende nationale componisten Bedřich Smetana en Antonín Dvořák zullen schitteren tijdens het nieuwjaarsconcert in de Obecní Dům. Ook Beethoven en Mozart waren er welgekomen gasten en Mozarts muziek zal het galadiner op oudejaarsavond opvrolijken. De stemmige eindejaarssfeer in Praag wordt versterkt door de middagconcertjes door aankomende musici in vele van de talloze kerken . Uiteraard gaan we ook de rijke cultuur verkennen van de stad die eeuwenlang het centrum van het Heilig Roomse Rijk was.

Carolus PremiumTours maakt het verschil!
OUDEJAARSAVOND:
• Mozart Galadiner met 5-gangenmenu, incl. welkomstdrankje, onbeperkt gebruik van water en alcoholvrije dranken, fles wijn, koffie/thee en middernachttoast
• Muzikaal opgeluisterd met aria’s uit bekende opera’s van Mozart 
• In de Boccaccio-zaal van het Grandhotel Bohemia in Praag

NIEUWJAARSDAG:
• Concert in de Obecní Dům in Praag, plaatsen in Cat. I
• Diner in restaurant Pivnice Obecní Dům in Praag met een 3-gangenmenu (typisch Tsjechische keuken)

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

4 x overnachting en ontbijtbuffet

3 x diner: 3-gangenmenu in het hotel / typische restaurants in de stad

Praags Silvestermenu en oudejaarsviering in Grandhotel Bohemia

Nieuwjaarsconcert in Obecní Dǚm (Cat. I plaatsen)

Toegangen tot alle bezienswaardigheden

Reis per PremiumTours Topview autocar en openbaar vervoer in Praag

PremiumTours audioguide 

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 02/08/2023

Niet inbegrepen:
 • Tafeldranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A: éénpersoonskamer + € 340
Verzekeringstarief:

Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/per persoon
Globale reisverzekering: € 9/dag/per persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza hotel
 • Sint-Niklaas, hotel Serwir
Valuta:

onderweg euro
ter plaatse Tsjechische kroon.
Tsjechische kroon, 100 CZK = ca. € 4,20

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  België – Praag

  Via de ‘snelle’ Duitse autowegen bereiken wij in de vooravond ons hotel in Praag. Wij verblijven in het K+K Central Hotel, een zorgvuldig gerenoveerd 4*-hotel in één van de oudste art nouveau gebouwen in hartje Praag op wandelafstand van alle bezienswaardigheden van het centrum.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Staré Mĕsto en Josefov

  Na een verkwikkende nachtrust en een smakelijk ontbijt begeven we ons naar de Oude Stad. Staré Mĕsto (de Oude Stad) met
  zijn doolhof van leuke straatjes rondom de oude Markt, straalt de geschiedenis van Praag uit. In het stadhuis slaat de astronomische
  klok trouw de uren. De Tynkerk opent haar deuren voor concerten en de barokke Sint- Nicolaaskerk, gewijd aan de bisschop van
  Myra (beter bekend als Sinterklaas), is ook een bezoek waard. In de St-Jakobskerk, na een brand heropgebouwd in barok stijl,
  bevindt zich de graftombe van graaf Vratislav van Mitrovice. Vlakbij de kruidtoren, de toegangspoort van de Nieuwe naar de Oude
  Stad, bevindt zich het Representatiehuis, de Obecní Dům, één van de mooiste en bekendste jugendstilgebouwen van Praag waar nu o.a. concerten plaatsvinden. In deze iconische plaats vinden we ook een café en een restaurant in een schitterend interieur. In de Joodse wijk, Josefov genoemd, bezoeken wij de oude Joodse begraafplaats en de Oudnieuwsynagoge. Frans Kafka, de bekende Joods-Boheemse schrijver, is hier geboren maar ligt begraven op de Olšanybegraafplaats in de Nieuwe Stad (Nové Mĕsto), waar zich eveneens het graf van Jan Palach bevindt. Beide Pragenaars drukten hun stempel op de hedendaagse samenleving.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Hradčany, Malá Strana

  Het hoogtepunt van ons bezoek is ongetwijfeld de Karelsbrug, die de Oude Stad verbindt met de ‘kleine zijde’ (Malá Strana), alsook de burcht in Hradčany. Onder de Karelsbrug bevindt zich het eiland Kampa, omsloten door de Moldau en de Duivelsbeek (Čertovka), ook wel het Venetië van Praag genoemd. De opvallende, groene koepel van de barokke Sint-Nicolaaskerk (niet te verwarren met deze in de Oude Stad) domineert de “Kleine Zijde”. De oudste barokke kerk is echter de kerk van O.L.-Vrouw van de Overwinning, waar de Geschoeide Karmelieten thans het beeldje van het ‘Kindje Jezus van Praag’ bewaren. Het Wallensteinpaleis, waar nu het Tsjechische Parlement zetelt, moest de Koninklijke residentie op de burcht overstijgen. Het paleizencomplex van de Praagse burcht, waar alle bouwstijlen vertegenwoordigd zijn, wordt gedomineerd door de indrukwekkende Sint-Vituskathedraal. Het Gouden Straatje, met karaktervolle 16e-eeuwse huisjes, is een mooi voorbeeld van de huisvesting van de man-in- de-straat. In de nabijheid van de Praagse burcht wedijveren het Aartsbisschoppelijke het Schwarzenberg- en Sternbergpaleis met elkaar in pracht, terwijl de Loretakerk eenvoud en devotie uitstraalt. De Premonstratenzerabdij van Strahov herbergt eeuwenoude boeken en manuscripten in één van de mooiste barokke bibliotheekzalen.

  Deze avond swingen we het oude jaar uit en het nieuwe in met een 5-gangen Mozart Gala diner in de Boccaccio Balzaal van het Grandhotel Bohemia, gebouwd in 1927 en onlangs in haar oude luister hersteld. Het was ‘the place to be’ voor de Praagse high society.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Nové Mĕsto

  Het nieuwe stadsgedeelte, Nové Mĕsto, bezoeken we op onze laatste dag in Praag, tevens de eerste dag van het nieuwe jaar. Op het Wenceslasplein, het centrum en meest levendige plein van de Nieuwe Stad, vonden de protestacties plaats van zowel de Praagse Lente als de Fluwelen revolutie. Hier bevinden zich het Korunapaleis, een winkel- en kantorencomplex, de kerk van O.L.-Vrouw ter sneeuw, het Nationaal Museum en de Staatsopera. Iets verderop bevindt zich het Muchamuseum waar de Tsjechische meester van de jugendstil wordt geëerd en het Centraal Station waarvan het interieur zo mogelijk nog mooier oogt. Om het nieuwe jaar in te zetten en de dag af te sluiten, wonen wij het Nieuwjaarsconcert in de Obecní Dǚm bij (Categorie I plaatsen). Het Praagse Symfonisch Orkest o.l.v. Tomáš Brauner brengt de Slavische dansen van Antonín Dvořák. Kan het nog meer ‘Praags’?

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Huiswaarts

  Na het ontbijt vangen we, vol energie om een nieuw jaar aan te vatten, de terugreis aan met de comfortabele PremiumTours TopView
  met onderweg een lunch

K + K hotel Central Prague

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van regelbare airconditioning, satelliet-tv met internationale zenders, telefoon met directe buitenlijn, elektronische kluis voor laptops, minibar, koffie- en theefaciliteiten, gratis breedbandinternet via LAN en WiFi en een bureau. Modern ingerichte badkamers met granieten en porseleinen sanitair, bad, vloerverwarming, haardroger, make-upspiegel, toiletartikelen voor gasten, zachte handdoeken.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer