Verenigd Koninkrijk

Cotswolds

 • Excursiereis
 • Nieuw Zomer 2021
Bereken uw prijs

Beschrijving:

Pittoreske dorpjes met (peperdure) countryside cottages verstopt in een glooiend groen landschap van Midden-Engeland. Relaxed wandelen naar één van de vele schitterende, statige landhuizen en prachtig ontworpen Engelse glorieuze tuinen, sommige particulier, andere met evenveel liefde beheerd door de National Trust. Wel, hier in de Cotswolds waant u zich in een immens, bewoond park. Een streek waar geschiedenis door ‘verstilling’ actueel is gebleven: Romeinse villa’s en wegen, geribbelde ‘Saxon Fields’ rond Saksische dorpen, kleine middeleeuwse stadjes, maar ooit groot geweest door wolproductie en wolhandel, indrukwekkende wool churches en landhuizen, gebouwd in honingkleurige kalksteen van de Cotswolds. Een pareltje van Engels erfgoed, een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’… Moet u echt meemaken!

U S P:

Puur genieten van het schilderachtige Cotswolds...

Inbegrepen:

 • 5 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
 • 1 x afternoon tea
 • 1 x broodmaaltijd op de terugreis
 • shuttle H/T
 • reis en alle excursies met luxe autocar
 • alle inkomgelden volgens programma: Blenheim Palace, Misarden Gardens, Gloucester Cathedral, Bourton House Garden, Abdijkerk Tewkesbury, Hidcote Manor Garden, Sudeley Castle, Christ Church College…
 • audioguide
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2020
 • deskundige begeleiding

Niet inbegrepen:

 • tafeldrank
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG :
11A: + € 115 

VREEMDE MUNTEN:
onderweg en ter plaatse Britse pond. Britse pond, 1 GBP = ca. € 1,10.

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat
Kinderen Kids-ID.

OPMERKING:
plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur.
Adapter voor het elektriciteitsnet in het Verenigd Koninkrijk is gewenst.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 6/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 5/dag/pers.

OPSTAPPLAATSEN:
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Geel, carpooling Geel-West
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Loppem, E40 Carpooling
(vertrektijden worden later meegedeeld).

Programma onder voorbehoud van wijziging.

De Vere Cotswold Water Park

Omgeving:

Ons hotel,  De Vere Cotswold Water Park, ligt aan een meer, te midden van een prachtig landschap en beschikt over een luxe spa. De brasserie van het hotel serveert heerlijke gerechten in een prachig kader, met zicht op het meer.

Beschrijving:

Wij kozen voor u het 4*-De Vere Cotswold Water Park Hotel, een eigentijds luxehotel, prachtig gelegen in het hart van de Cotswolds, in South Cerney. Luxueus ingerichte kamers met oog voor design en voorzien van alle gewenste comfort. Een prachtige wellness-oase staat te uwer beschikking.

Faciliteiten:

 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • lift
 • kluis
 • zwembad
 • fitness
 • wellnesscentrum ( sauna, stoombad,...)
 • gratis WiFi

Maaltijden:

In de brasserie met uitzicht over het meer worden heerlijke gerechten met lokale producten voor ontbijt en diner geserveerd.

Beoordeling:

Een eigentijds luxehotel, prachtig gelegen in het hart van de Cotswolds

Kamerbeschrijving:

De stijlvolle  kamers van De Vere Cotswold Water Park zijn uitgerust met een televisie, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer. 

Logies:
11A (+ € 115) : éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

Reisprogramma

 • dag 1

  Woodsctock & Blenheim Palace (D)

  Beschrijving:

  Via de Kanaaltunnel naar Folkestone. Verder via de mooie graafschappen Kent en Surrey naar Woodstock, in het graafschap Oxfordshire. Blenheim Palace, dat we in de namiddag bezoeken, is een meesterwerk van Engelse barok en ook de geboorteplaats van Winston Churchill. In de late namiddag komen we aan in het eigentijdse 4*-luxe De Vere Cotswold Water Park Hotel in South Cerney (Cirencester), waar we 5 nachten zullen verblijven.

 • dag 2

  Misarden Gardens, Gloucester & Cotswolds villages (OD)

  Beschrijving:

  We nemen de tijd voor een lekker ontbijt en vertrekken daarna langs de mooie Golden Valley naar Misarden Gardens, een tijdloze Engelse tuin uit het begin van de 17e eeuw. In Gloucester brengen we een bezoek aan de prachtige kathedraal. In de namiddag ontdekken we enkele typische Cotswolds villages: Northleach, een marktstadje rijk geworden door de middeleeuwse wolhandel, en Bibury, een pittoresk dorpje bekend om de feeërieke 17e-eeuwse cottages van Arlington Row.

 • dag 3

  Tewkesbury, Broadway Tower & Bourton House Garden (OLD)

  Beschrijving:

  Aan de rand van de Cotswolds, aan de samenvloeiing van de rivieren Severn en Avon, ligt het interessante middeleeuwse stadje Tewkesbury. We bezoeken de prachtige Normandische abdijkerk. Broadway Tower is één van Engelands mooiste uitzichtpunten. Bij helder weer genieten we van een mooi uitzicht over 13 Engelse graafschappen. Aan de voet van Fish Hill ligt het schilderachtige Broadway. Nadien worden we verwacht voor een full afternoon tea in een bijzonder kader. In de namiddag begeven we ons naar Bourton-on-the-Hill en bezoeken we Bourton House Garden, een bekroonde tuin van 3 ha rondom een 18e-eeuws herenhuis. Verder naar Stow-on-the-Wold, het hoogst gelegen dorpje in de Cotswolds. Het oude marktplein was ooit één van de grootste schapen- en paardenmarkten van de regio, nu liggen er vooral antiekwinkeltjes. Het idyllische Bourton-on-the-Water staat met zijn talrijke bruggetjes over de Windrush rivier bekend als het ‘Venetië van de Cotswolds’.

 • dag 4

  Hidcote Manor Garden, Chipping Campden & Sudeley Castle (OD)

  Beschrijving:

  Via het elegante Cheltenham rijden we naar Hidcote Manor Garden, één van de meest inspirerende tuinen van Engeland. Hier werd in het begin van de 20e eeuw voor het eerst het ‘tuinkamer’-idee geïntroduceerd. De hagen verdelen het terrein in ‘kamers’, die elk een eigen karakter en uitstraling hebben. We krijgen er een haast eindeloze collectie van bomen en struiken uit de hele wereld te zien. In Chipping Campden, één van de mooiste dorpjes van de Cotswolds, maken we een wandeling langs de St. James’Church, de voormalige armenhuisjes, de elegante High Street en The Market Hall. Nabij Winchcombe bezoeken we Sudeley Castle en Gardens. Het kasteel is een prototype van een Tudorpaleis. Bij de restauratie van de tuinen werden zowel oude elementen behouden als nieuwe toegevoegd: een interessante mix!

 • dag 5

  De ontdekking van Oxford (OD)

  Beschrijving:

  Vandaag bezoeken we de mooie Victoriaanse universiteitsstad Oxford, de stad van dromende torenspitsen. De oude binnenstad is één grote campus. Uiteraard mag een bezoek aan één van de meest prestigieuze colleges van Groot-Brittannië niet ontbreken: Christ Church College, befaamd om zijn kapel en de dinerzaal van de tovenaarsstudenten uit de films van Harry Potter. De vergulde universitaire gebouwen, die vaak ook een kloostergang bezitten, bezorgen de stad een prestigieuze uitstraling, maar Oxford heeft meer te bieden. Dat ontdekken we na de vrije lunch, tijdens een rondleiding langsheen warmgeel gekleurde gebouwen, kapellen, torens, tuinen en architectuur. We bewonderen het interieur van de wetenschappelijke instellingen en snuiven zo die typisch Britse college sfeer op.

 • dag 6

  Wisley Garden, de tempel van de Britse tuin (OD)

  Beschrijving:

  We laten de schilderachtige Cotswolds achter ons, en onderweg naar Folkstone bezoeken we Wisley Garden, een prachtige tuin ten westen van Londen en één van de meest bezochte tuinen van het Verenigd Koninkrijk. Het is een uitzonderlijke en inspirerende tuin, waar ook vele Britten komen wandelen en nieuwe combinaties van bloemen, siergrassen en heesters ontdekken. We sluiten deze mooie reis af met een verzorgde broodmaaltijd.