Verenigd Koninkrijk

Cornwall 'Premium'

 • Busreis

Vanaf € 1665

Bereken uw prijs

Cornwall, ook wel de Rivièra van Engeland genoemd, is mede door zijn klimaat één van de meest geliefde vakantieoorden in Groot-Brittannië. Het biedt een unieke afwisseling in landschap en karakter, ongerepte stranden in authentieke badplaatsen, adembenemend ruige klippen en kleine baaien, subtropische planten in parken en tuinen, kleine pittoreske vissersdorpen en een uitgestrekt heidelandschap in het binnenland. Het landschap was, en is nog steeds, een pleisterplaats en inspiratiebron voor Bohemians en kunstenaars.

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

3 x lunch

1 x broodjes op de heenreis

ferry Calais - Dover heen en terug

Reis en alle excursies met PremiumTours luxe autocar

alle inkomgelden volgens programma

PremiumTours audioguide 

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 31/10/2023

deskundige begeleiding

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 93
11B tweepersoonskamer bezet door éénpersoon Royal Duchy Hotel + € 408
22B tweepersoonskamer met zeezicht in The Royal Duchy hotel: + € 170/per persoon
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldig internationaal paspoort noodzakelijk

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Loppem, Carpoolparking E40, afrit 7

  (vertrektijden worden later meegedeeld)
Opmerking:

Plaatselijke tijd: Belgische tijd – 1 uur.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Engeland is gewenst.

Valuta:

Onderweg en ter plaatse Britse pond.
1 GBP = ca. € 1,21.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Exeter

  In Calais nemen we de ferry naar Dover, verder via de zuidelijke ringweg van Londen naar Exeter. In de loop van de namiddag komen we aan in Exeter. Indien mogelijk maken we nog een wandeling in deze levendige, historische stad. Overnachten doen we in het 4*-hotel Courtyard by Marriott in Exeter

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Exeter & Polperro

  We nemen de tijd voor een lekker ontbijt en brengen hierna een bezoek aan de majestueuze  kathedraal van Exeter. Door het mooie, heuvelachtige veengebied, afgewisseld met granieten rotsen van het Dartmoor National Park en bekend om zijn wilde pony’s, rijden we naar het schilderachtige vissersoord Polperro, een 17e-eeuws smokkelgehucht met een leuke, beschutte haven. In de late namiddag komen we aan in ons stijlvol hotel te Falmouth, The Royal Duchy Hotel voor de volgende 4 nachten.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Genieten van de prachtige natuur

  Trewithen Gardens, een internationaal vermaarde Engelse tuin, is een meesterwerk van landschapsarchitectuur. Met zijn prachtige verzameling aan rododendrons, camelia’s en magnolia’s is het één van de mooiste tuinen van Engeland. In Truro, de hoofdstad van Cornwall, wordt de lunch voorzien op een bijzondere locatie. In de namiddag maken we een ommetje langs het exotische St Just in Roseland, een idylle aan het water. St Mawes, omgeven door de zee en glooiende heuvels, is zeer spectaculair gelegen. Een veerboot brengt ons terug naar Falmouth.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  St. Ives

  Het voormalige vissersdorp St. Ives is nu een populaire badplaats en kunstenaarskolonie. Door de aanwezigheid van galerieën met schilderwerk of keramiek, kunnen we ons verdiepen in de Britse moderne kunst. Het Barbara Hepworth Museum and Sculpture Garden en de Tate Gallery tonen het werk van kunstenaars die zich hier in de 20e eeuw vestigden. Het meest westelijke punt van het Britse vasteland, Land’s End, is een perfecte plaats voor een korte wandeling op de ruige granieten kust en tevens een goede gelegenheid voor onze vrije lunch. Een korte rit brengt ons naar het Minack Theatre, een op de klippen gelegen granieten amfitheater met een duizelingwekkend zicht
  op zee. Een mooie kustweg langs Penzance brengt ons naar Marazion. Al snel trekt het verbazingwekkende getijdeneiland St Michael’s Mount onze aandacht.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Eden Project & Falmouth

  De Engelse passie voor tuinen kreeg een nieuwe dimensie met het tot stand komen van het Eden Project. Genesteld in een oude kleigroeve, die werd omgetoverd tot een gigantisch, botanisch complex, bezit deze tuin 2 enorme serres. Ook de aansluitende tuinen zijn een bezoek waard. Zeer mooi en leerrijk, maar zeer clean en geordend vergeleken met ‘the real thing’. Vrije lunch in Eden Project. In de namiddag keren we terug naar Falmouth. Een wandeling op de Pendennis landtong is een aanrader. Ontdek ook het zeer goed bewaard gebleven Pendennis Castle, één van de belangrijkste verdedigingswerken van Hendrik VIII, of geniet van de faciliteiten van het hotel.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Tintagel & Boscastle

  De geheimen van Tintagel bevinden zich tussen de keien en het puin waar ooit dit machtige kasteel bovenop een steile rots pronkte. We genieten niet enkel van het mooie uitzicht maar worden ook aangetrokken door de legenden rond koning Arthur die met deze plek zijn verbonden. Verder langs Boscastle, één van de meest pittoreske en authentieke dorpjes van Cornwall, naar Swindon waar we overnachten in het 4* Double Tree by Hilton.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na een rustig ontbijt keren we per ferry terug naar het vasteland. Vervolgens verder met onze PremiumTours Topview autocar met de nodige stops onderweg.

Courtyard by Marriott Exeter Sandy Park 4*

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

4*AA-hotel Royal Duchy Falmouth

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer
22B: tweepersoonskamer, kamer met zeezicht Royal Duchy Hotel

4* Doubletree by Hilton Swindon

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer