Verenigd Koninkrijk

Cotswolds

 • 02/06/2024
 • 29/07/2024
 • 30/09/2024
 • Busreis

Vanaf € 850

Bereken uw prijs

Pittoreske dorpjes met (peperdure) countryside cottages, verstopt in een glooiend groen landschap in Midden-Engeland. Relaxed wandelen langs de vele schitterende, statige landhuizen en prachtig ontworpen Engelse tuinen: hier in de Cotswolds waant u zich in een immens bewoond park. Een streek waar de geschiedenis door ‘verstilling’ actueel is gebleven: Romeinse villa’s en wegen, geribbelde Saxon Fields, kleine middeleeuwse stadjes, indrukwekkende wool churches en landhuizen opgetrokken in de typisch honingkleurige Cotswolds-steen. Neen, de Cotswolds zijn niet voor niks een Area of Outstanding Natural Beauty…

Inbegrepen:

4 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

1 x broodjes op de heenreis

1x afternoon tea

ferry Calais - Dover heen en terug

alle inkomgelden volgens programma: Blenheim Palace, Gloucester Cathedral, Bourton House Garden, Abdijkerk Tewkesbury,
Hidcote Manor Garden, Sudeley Castle,…

reis en excursies met luxe autocar

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • reis- en annuleringsverzekering
 • persoonlijke uitgaven
Toeslagen
single kamer 11A: + € 197
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

Geldig internationaal paspoort noodzakelijk.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Loppem, E40 Carpooling
  (vertrektijden worden later meegedeeld).
Opmerking:

onderweg en ter plaatse Britse pond.
1 GBP = ca. € 1,15.

plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur.
adapter voor het elektriciteitsnet in het Verenigd Koninkrijk is gewenst.

Valuta:

onderweg en ter plaatse Britse pond.
1 GBP = ca. € 1,15.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Woodstock & Blenheim Palace

  We nemen de ferry richting het Verenigd Koninkrijk. Verder via de mooie graafschappen Kent en Surrey naar Woodstock, in het graafschap Oxfordshire. Blenheim Palace, dat we in de namiddag bezoeken, is een meesterwerk van Engelse barok en ook de geboorteplaats van Winston Churchill. In de late namiddag komen we aan in het eigentijdse 4*-hotel Mercure Bowden Hall in Gloucester, waar we 4 nachten zullen verblijven.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Gloucester & Cotswolds villages

  We nemen de tijd voor een lekker ontbijt en verkennen Gloucester waar we indien mogelijk een bezoek aan de prachtige kathedraal brengen. Verder ontdekken we enkele typische Cotswolds villages: Northleach, een marktstadje rijk geworden door de middeleeuwse wolhandel, en Bibury, een pittoresk dorpje bekend om de feeërieke 17e-eeuwse cottages van Arlington Row. Een stop in de prachtige, historische wolstad Painswick mag uiteraard niet onbreken.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Tewkesbury & Bourton House Garden

  Aan de rand van de Cotswolds, aan de samenvloeiing van de rivieren Severn en Avon, ligt het interessante middeleeuwse stadje Tewkesbury. We bezoeken de prachtige Normandische abdijkerk. Nadien worden we verwacht voor een full afternoon tea in een bijzonder kader. In de namiddag begeven we ons naar Bourton-on-the-Hill en bezoeken we Bourton House Garden, een bekroonde tuin van 3 ha rondom een 18e-eeuws herenhuis. Verder naar Stow-on-the-Wold, het hoogst gelegen dorpje in de Cotswolds. Het oude marktplein was ooit één van de grootste schapen- en paardenmarkten van de regio, nu liggen er vooral antiekwinkeltjes. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Hidcote Manor Garden, Chipping Campden & Sudeley Castle

  Via het elegante Cheltenham rijden we naar Hidcote Manor Garden, één van de meest inspirerende tuinen van Engeland. Hier werd in het begin van de 20e eeuw voor het eerst het ‘tuinkamer’-idee geïntroduceerd. De hagen verdelen het terrein in ‘kamers’, die elk een eigen karakter en uitstraling hebben. We krijgen er een haast eindeloze collectie van bomen en struiken uit de hele wereld te zien. In Chipping Campden, één van de mooiste dorpjes van de Cotswolds, maken we een wandeling langs de St. James’Church, de voormalige armenhuisjes, de elegante High Street en The Market Hall. Nabij Winchcombe bezoeken we Sudeley Castle en Gardens. Het kasteel is een prototype van een Tudorpaleis. Bij de restauratie van de tuinen werden zowel oude elementen behouden als nieuwe toegevoegd: een interessante mix!

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Universiteitsstad Oxford

  We laten de schilderachtige Cotswolds achter ons, en onderweg naar Folkstone bezoeken we de mooie Victoriaanse universiteitsstad Oxford, de stad van dromende torenspitsen. De oude binnenstad is één grote campus. De vergulde universitaire gebouwen, die vaak ook een kloostergang bezitten, bezorgen de stad een prestigieuze uitstraling, maar Oxford heeft meer te bieden. Dat ontdekken we tijdens een wandeling langsheen warmgeel gekleurde gebouwen, kapellen, torens, tuinen en architectuur. Verder richting de ferry voor de overtocht en aansluitend rijden we naar onze afstapplaatsen.

Mercure Gloucester Bowden Hall

Kamerbeschrijving

Mooi ingerichte kamers voorzien van alle gewenste comfort.


Logies
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer