Italië

Veneto & Brenta Rivièra

 • 12/10/2024
 • Busreis

€ 1.025

Bereken uw prijs
Basis conditie vereist

De Brenta Rivièra is een schilderachtige streek in het noordoosten van Italië, gelegen in de regio Veneto. Deze betoverende omgeving strekt zich uit langs de rivier de Brenta, bekend om zijn historische villa's en prachtige landschappen. Luxueuze residenties van Venetiaanse edelen, zoals de beroemde Villa Pisani, Villa Foscari en Villa Widmann, sieren de oevers van de rivier en bieden een blik op het rijke culturele erfgoed van de Republiek Venetië. De Brenta Rivièra staat ook bekend om zijn culinaire tradities, met heerlijke gerechten op basis van verse vis en lokale producten, wat de culinaire ervaring in deze regio uniek maakt. Met zijn combinatie van geschiedenis, architectuur en gastronomie is de Brenta Rivièra een ideale bestemming voor wie de schoonheid en cultuur van Veneto wil verkennen.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

1 x  lunch

1 x broodjes op de heenreis

reis en alle excursies met luxe autocar

Inkomgelden: boottocht Brenta, Villa Widmann, Villa Foscari, violenmuseum, Certosa di Pavia

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijftaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • andere lunches
 • reisverzekering
Toeslagen
11A: + € 164
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon

enkel annuleringsverzekering : € 6,5/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • EXTRA: Loppem, E40 Carpooling

(vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging

 

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vertrek 's morgens vanuit onze opstapplaatsen via Duitsland en Oostenrijk richting Bolzano met de nodige stops onderweg. Diner en overnachting.

   

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Bolzano - Padova

  Na het ontbijt rijden we naar Padova, de bekende universiteitsstad in het noorden van Italië. Deze stad heeft het allemaal. Vrije tijd voor lunch. We wandelen door de charmante binnenstad met gezellige pleinen, imposante gebouwen met een prachtige architectuur.  Eén van de hoogtepunten is het Prato della Valle, een voormalig moeras, maar nu een groots plein omringd door een kanaal met maar liefst 78 standbeelden van beroemdheden zoals Dante en Giotto. We passeren ook de basiliek van Padova. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een belangrijk bedevaartsoord. De kerk is een prachtig voorbeeld van gotische en Byzantijnse architectuur. Na de geleide stadswandeling geniet u van nog wat vrije tijd in de stad.  

   

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Brenta Rivièra

  We starten onze dag in Stra. Hier stappen we op een typische Venetiaanse boot ‘Burchiello’ voor een tocht op de Brenta richting Dolo. Onderweg krijgen we een mooie uiteenzetting over de verschillende prachtige villa’s die we kunnen bewonderen vanop de rivier. In Dolo meren we aan voor de lunch in een typisch restaurant. Vervolgens zetten we ons boottocht verder naar Mira, waar we een geleid bezoek brengen aan de Villa Widmann. Dit architectonisch pareltje werd in de 18de eeuw gebouwd door de Venetiaanse adel als buitenverblijf voor de zomermaanden. Niet alleen de villa, een fantastisch voorbeeld van Franse Rococo,  maar ook de historische tuin en het park zijn prachtig. Verder naar Malcontenta. Hier bezoeken we nog de Villa Foscari, gebouwd door de bekende renaissance-architect Andrea Palladio. De villa kreeg de naam ‘La Malcontenta’ omdat de vrouw van Foscari haar huwelijksgeloften niet zo nauw nam en veroordeeld werd tot een levenslange opsluiting in de villa in alle eenzaamheid. De legende wil dat ze hier 30 jaar geleefd heeft zonder ooit buiten te komen. Na het bezoek keren we terug naar ons hotel voor diner en overnachting.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Mantova & Sabbioneta

  Na het ontbijt vertrekken we richting Mantova. We maken een geleide wandeling langs o.a. de Ponte di San Giorgio, Castello di San Giorgio, Piazza Sordello, Palazzo Ducale, de kathedraal, Piazza delle Erbe, Palazzo Te en de kerk Rotonda San Lorenzo. Aansluitend geniet u van vrije tijd voor de lunch alvorens we onze route verder zetten naar Sabbioneta. Ook hier maken we een geleide wandeling. De stad is één van de beste voorbeelden van Lombardische renaissance-architectuur. Het Palazzo Ducale, het Koninklijk Paleis en het Teatro All’Antica zijn prachtige overblijfselen uit de bloeitijd van deze stad. Het diner wordt vandaag geserveerd in een plaatselijk restaurant.

   

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Cremona & Certosa di Pavia

  Vandaag beginnen we onze dag in Cremona, stad van de violen. We maken een geleide wandeling langs onder meer de kerk van Sigismund, de verschillende ambachtswinkels die de straten rond het Stadhuisplein kenmerken, de hoogste klokkentoren van Italië gemaakt uit baksteen en de kathedraal. Vervolgens brengen we een bezoek aan het violenmuseum, opgericht door Antonio Stradivari. Vrije lunch. In de namiddag bezoeken we Certosa di Pavia, één van de grootste en mooiste kloosters van Italië. De gevel van de kerk is geheel opgetrokken uit marmer en rijkelijk versierd met talloze details. Binnenin ademt de kerk één en al gotiek. Het klooster wordt nog steeds bewoond door Cisterciënzermonniken. Verder naar Milaan voor diner en overnachting.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Milaan

  Vandaag brengen we een bezoek aan Milaan, de welvarende hoofdstad van Lombardije, gelegen in de Po-vlakte. Even buiten het centrum ligt de Cimitero Monumentale van Milaan waar bekende Milanezen en Italianen begraven liggen, een enorm complex met graven en monumenten, ontworpen door belangrijke en zeer representatieve kunstenaars voor de periode rond 1886, het jaar van de inauguratie. Tot op de dag van vandaag wordt de plaats, vanwege de hoge artistieke waarde van de sculpturen, begraafkapellen, monumentale kunstwerken, beschouwd als een echt openluchtmuseum. Verder naar het centrum waar we een geleide stadswandeling maken langs de vele bezienswaardigheden die deze stad te bieden heeft.

   

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na het ontbijt verlaten we Milaan en keren we terug huiswaarts, met de nodige stops onderweg, van een prachtige reis.

   

verscheidene hotels

Kamerbeschrijving

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer