Frankrijk

Reims

 • Busreis

Vanaf € 215

Bereken uw prijs

Niet zo ver hier vandaan, 130 km ten noordoosten van Parijs, ligt de beroemdste wijnstreek ter wereld: de Champagnestreek. De streek van die ongeëvenaarde sprankelende drank, die bij geen enkele feestelijke gebeurtenis mag ontbreken... Maar de Champagnestreek heeft meer in petto. Naast prachtige vergezichten met weelderige wijngaarden, biedt de streek schitterende historische monumenten en - uiteraard - een heerlijke keuken!... De stad Reims geniet terecht de faam een perfecte harmonie tussen gastronomie en cultuur in stand te houden. Twee dagen lang genieten we hier voluit... Reist u mee?

Afstand: Mol-Hasselt-Reims: ca. 370 km

Inbegrepen:

1x avondmaal, overnachting en ontbijtbuffet

lunch 2e dag

alle excursies met luxe Carolus autocar

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 12/11/2023

Niet inbegrepen:
 • andere tafeldranken
 • lunch 1e dag
 • inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 35
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, hotel Serwir

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Wegwijs in de wijncultuur

  We vertrekken in de vroege ochtend. Na de gebruikelijke koffiestop in de omgeving van de Belgisch-Franse grens, zetten we onze weg verder via de Noord-Franse wegen. Tijdens de heenreis zal onze gids ons reeds zoveel mogelijk wegwijs maken in de wereld van de wijncultuur... met het accent op de Champagne. Als we in de late voormiddag in Reims aankomen, zijn we toch al een beetje wijnkenner geworden en vertrouwd geraakt met termen als ‘soutirage’, ‘remuage’,… In Reims bezoeken we de majestueuze kathedraal Notre-Dame en maken we een stadswandeling langs de ‘Place Drouet d’Erlon’, de Promenades, de Romeinse stadspoort, het stadhuis, de Forumplaats, het Koningsplein en enkele merkwaardige historische gebouwen. Na het facultatieve middagmaal vertrekken we richting  de basiliek van St.-Remi, de bisschop die zowat 1500 jaar geleden Clovis bekeerde en doopte. In de late namiddag bezoeken we in Epernay het gekende huis Mercier, waar we, na een algemene inleiding, per elektrisch treintje (door 18 km gangen) de kelders verkennen waar ruim 18 miljoen wijnflessen rusten (ca. € 18). Avondmaal en overnachting in ons hotel. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Champagne­route

  Na het ontbijt starten we de Champagne­route ‘Montagne de Reims’: 40 km door uitgestrekte wijngaarden en toffe, kleine, pittoreske dorpjes waar alles in het teken staat van de champagneteelt. Dit loont dus de moeite! Een bevriende wijnboer zal ons zijn kelder laten bezichtigen en speciaal voor ons enkele van zijn beste flessen ontkurken! Na het middagmaal vertrekken we richting de vallei van de Marne en brengen een bezoek aan de geboorteplaats van de Champagne, Hautvillers, met aansluitend een kleine wandeling. We keren huiswaarts via Charleville-Mézières (facultatief avondmaal) en Namen naar Luik. Thuiskomst omstreeks 22.00 uur. Een heerlijk tussenuitje!

Mercure Parc des Expositions 4*

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van badkamer met bad/douche, toilet, haardroger, telefoon, satelliet-TV. 

Maaltijden

Het hotel heeft een gezellig en mooi ingericht restaurant met uitstekende keuken. Ook beschikt het hotel over een gezellige bar.