Oostenrijk

Oud en Nieuw vieren in Wenen!

 • Busreis

Vanaf € 826

Bereken uw prijs

Beleef een onvergetelijk ‘Oud en Nieuw’ in Wenen… toch wel ‘the place to be’ tijdens de jaarwisseling. In de Oostenrijkse hoofdstad heerst tijdens deze periode een aparte sfeer vol van romantiek, die zo eigen is aan de muziekstad. We bieden u tijdens deze speciale 5-daagse een nieuwjaarsconcert aan, waarmee u het nieuwe jaar in stijl inzet... 

Inbegrepen:

4 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

3 x lichte lunch

reis en excursies met luxe autocar

Nieuwjaarsconcert van het Wiener Hofburg Orchester in Paleis Liechtenstein (twv € 110)

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/07/2023

Niet inbegrepen:

• tafeldranken
• inkomgelden: Stephansdom ca. € 6, Kaisergruft ca. € 7, Schönbrunn ca. € 17, Karlskirche ca. € 7 (prijzen onder voorbehoud van wijziging)
• persoonlijke uitgaven
• reis- en annuleringsverzerking

Toeslagen
single kamer 11A : + € 72
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.5/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir


Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vertrek 's morgens met onze luxe autocar via de Duitse autowegen richting Oostenrijk. Facultatieve lunch onderweg. We komen aan in ons hotel.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kennismaking met muziekstad Wenen

  Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekken we voor een rit langs de bekende Ringstrasse van Wenen. We zien o.a. de Staatsoper, de Neuburg, de paleizen van de Natuur- en Kunsthistorische musea, het parlement, het Rathaus en het Burgtheater. We stoppen in de Volksgarten en wandelen naar het witmarmeren beeld van keizerin Sissi. We zetten onze tocht verder via de Weense universiteit, de Votivkirche en stoppen bij het bekende Hundertwasserhaus. Lunch. In de namiddag bezoeken we met onze gids hét symbool van Wenen, de prachtige Stephansdom en de Kaisergruft, waar de familieleden van de Habsburgers begraven liggen. We wandelen verder naar de Hofburg.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Verder in de voetsporen van de Habsburgers

  In de voormiddag maken we met onze gids een stadswandeling langs de vele barokke paleizen en daarna beleven we de unieke oude¬jaarsstemming in Wenen. We leren walsen op de Domplatz en dompelen ons onder in de gezellige drukte van de oude binnenstad. Lunch in de stad. In de namiddag bezoeken we nog het bekende Weense Prater met het Riesenrad en de gouden Johann Strauss in het stadspark. Afhankelijk van de weersomstandigheden maken we een wandeling door de romantische tuinen van paleis Belvédère of bezoeken we de bekende Karlskirche. De ‘Rutsch’ in het nieuwe jaar vieren we in ons hotel met een verzorgde ‘Silvesterparty’: een uitgebreid feestmenu, muziek en dans. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Nieuwjaarsdag

  In de latere voormiddag vertrekken we naar Paleis Liechtenstein voor het nieuw¬jaarsconcert van het Wiener Hofburg Orchester. Na dit waar muzikaal festijn genieten we van een verzorgde nieuwjaarslunch in het centrum. Vervolgens brengen we, onder leiding van een plaatselijke gids, een bezoek aan het zomerpaleis Schönbrunn. ’s Avonds worden we in ons hotel uitgenodigd aan het nieuwjaarsbuffet.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Nagenieten van een prachtige reis

  Na een lekker ontbijt vertrekken we met een dagreis huiswaarts. We nuttigen een facultatieve lunch onderweg. Het ritme van de Weense wals en de prachtige monumenten zinderen na, en zullen ons nog lang bijblijven... Een absolute aanrader, deze nieuwjaarsreis...    

Wienerwaldhof

Kamerbeschrijving

De verzorgde kamers zijn uitgerust met bad of douche en toilet, haardroger, TV, telefoon.  Het hotel beschikt over een wellnessruimte met binnenzwembad, sauna en dampbad. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer;
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
23A: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw..
Maaltijden

s Morgens wordt er een verzorgd ontbijtbuffet geserveerd en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu. Met Oudjaar is er een Sylvestergala en op Nieuwjaarsdag een brunch.