Frankrijk

Elzas & Vogezen

 • 10/10/2024
 • Busreis

Vanaf € 690

Bereken uw prijs
Basis conditie vereist

Dichtbij de noordoostelijke grens van Frankrijk en begrensd door de Rijn, vormt de Elzas een vruchtbare waterscheiding tussen de Vogezen en het Zwarte Woud in Duitsland. In deze streek wemelt het enerzijds van de kastelen, gebouwd om strategische doorgangen te bewaken, anderzijds biedt deze regio een heel vredige aanblik met pastelkleurige dorpen, die hun rijkelijk met bloemen versierde gevels tonen. De Elzas heeft echter een heel eigen identiteit en is trots op zijn klederdracht, tradities, dialecten en voortreffelijke keuken. Zuurkool en fruitige witte wijnen als Riesling en Gewürztraminer zijn erg populair. In de Vogezen ontdekken we prachtige panorama’s langs de beroemde ‘Route des Crêtes’ …

Inbegrepen:

3x diner, overnachting en ontbijtbuffet

water, ¼ wijn en 1 koffie inbegrepen bij het diner

1 x broodjes op de heenreis

3x lunch

inkomgelden: boot Straatsburg, kasteel Haut-Kœnigsbourg

audioguide systeem

reis en excursies met luxe autocar

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 07/11/2022

Niet inbegrepen:
 • andere tafeldranken 
 • persoonlijke uitgaven
 • eventuele andere inkomgelden
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 78
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Straatsburg + boottocht

  Vertrek ‘s morgens vanuit onze opstapplaatsen naar Straatsburg. We maken kennis met deze stad die bekend staat als ‘het kruispunt van Europa’ en die geniet van zijn status van Europese metropool. Na de vrije lunch brengen we een bezoek aan het beroemde ‘gotische Münster’. Tijdens een boottocht bezichtigen we zowel de kathedraal als de andere oude Straatsburgse monumenten. Onderweg genieten we van de ‘Ponts Couverts’ - de overdekte bruggen verbonden door middeleeuwse wachttorens - het erg pittoreske la Petite-France en het Europese Parlement. Na de boottocht rijden we naar ons 3* hotel Au Riesling in Zellenberg.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Idyllische ontdekkingen

  Vandaag voert onze tocht langs de Col du Bonhomme en ‘de Route des Crêtes’ naar het prachtig gelegen ‘Haut-Kœnigsbourg’. Hoog boven het prachtige dorpje Saint-Hippolyte domineert het kasteel Haut-Kœnigsbourg, de populairste attractie van de Elzas. We kunnen genieten van prachtige vergezichten over het Rijndal. Lunchen doen we in Riquewihr, het mooiste stadje van de Route du Vin. In de namiddag rijden we naar Kaysersberg, de geboortestad van de theoloog Albert Schweitzer. We maken een rondwandeling in dit typische, romantische wijnstadje. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De mooiste toeristische route

  Na een lekker ontbijtbuffet maken we een panoramarit over één van de mooiste toeristische wegen van de Elzas, de ‘Route des Crêtes’, naar de Grand Ballon. Lunchen doen we  in de omgeving van Rouffach. Een geleid bezoek aan Colmar, hoofdplaats van de ‘Haut-Rhin’, staat vervolgens op het programma. We wandelen door de levendige straten, waar we terugkeren in de tijd, en bewonderen de kunstig bewerkte gevels die tot de mooiste van de regio behoren. Na wat vrije tijd keren we terug naar ons hotel.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Ribeauvillé & Obernai

  In de voormiddag vertrekken we richting Ribeauvillé voor een bezoek aan dit middeleeuwse stadje met z’n vakwerkhuizen, rijk versierd met geraniums. Na een rondwandeling in dit typische wijnstadje vervolgen we onze tocht naar Obernai, de tweede grootste toeristische stad van de ‘Bas-Rhin’. Obernai ligt verscholen tussen de uitlopers van de Vogezen en heeft het typische karakter van de Elzasstreek. Dit stadje heeft werkelijk een mooie historische kern. Na de lunch verlaten we de Elzas en rijden richting België. 

Hotel Au Riesling

Omgeving

Prachtig en rustig gelegen in Zellenberg, in het hart van de Elzas, langs de wijnroute, nabij Ribeauvillé.

Kamerbeschrijving

Nette, fraai ingerichte kamers voorzien van bad of douche, toilet, telefoon, TV. Lift tot 2e verdieping. 3e verdieping verder bereikbaar met trap. De maaltijden worden geserveerd in het restaurant met uitzicht op de wijngaarden van de Elzasvlakte : ’s morgens een continentaal ontbijtbuffet en ’s avonds verzorgde 4-gangenmenu’s bediend aan tafel.

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
Maaltijden

’s Morgens een continentaal ontbijtuffet en ’s avonds verzorgde 4-gangenmenu’s bediend aan tafel.