Duitsland / Nederland / België

Culinaire cruise - MS Viva Moments 5*

 • 04/11/2024
 • Cruise

Vanaf € 890 in type 22A

Bereken uw prijs

Zin om er even tussenuit te gaan? Geniet van enkele ontspannende dagen aan boord van ons varend hotel, de MS Viva Moments 5*. We starten onze culinaire reis in Düsseldorf en varen daarna verder naar Amsterdam, Rotterdam en eindigen in Antwerpen. Tijdens deze reis wordt er 1 avond een heerlijk menu geserveerd door de sterrenchef Eric Pankert* die eenmalig aanwezig zal zijn. Verder kan u nog heerlijk genieten van de all-in service en faciliteiten aan boord.

*Erik Pankert is de chef, en tevens eigenaar, van het Belgisch Hotel-Restaurant "Zur Post" gelegen in Sankt Vith. Zijn inspiratie put hij zowel uit de finesses van de Franse Haute Cuisine alsook uit de traditionele, regionale gerechten. Mede door zijn talrijke ervaringen, zijn wens naar vrijheid en zijn open kijk op de wereld biedt Eric Pankert een karaktervolle keuken, volgens de culinaire waarden die hij van zijn vader meekreeg; "Een goed gerecht moet smaakvol zijn!". Elk gerecht brengt iets bijzonders tot uitdrukking.

Inbegrepen:

reis heen / terug met luxe Carolus autocar

5-daagse cruise met MS Viva Moments 5* in het gekozen kajuittype

verblijf basis volpension vanaf diner 1e dag t/m ontbijt 5e dag

1x gourmet diner bereid door de gastchef Erik Pankert

welkomstcocktail

vrij gebruik van alle faciliteiten aan boord

all-inclusive drankenpakket aan boord

muziekprogramma aan boord

gebruikelijke fooien voor het boordpersoneel

bagageservice van de kaai naar de kajuit en omgekeerd

audioguide systeem

BTW, wegen-, verblijf- en haventaksen cfr. 04/11/2024

Niet inbegrepen:
 • persoonlijke uitgaven
 • excursies niet inbegrepen
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A: 1-persoons Emerald dek + € 400
22B: 2-persoons Ruby dek + € 100/per persoon
11B: 1-persoons Ruby dek + € 550
22D: 2-persoons Diamond dek + € 160/per persoon
11D: 1-persoons Diamond dek + € 635
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/pers.

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Gentbrugge, P+R E17, afrit 10 Land van Rodelaan
 • Oostende, Mercatorlaan 21

  (vertrektijden worden later meegedeeld)

  Programma onder voorbehoud van wijziging (als gevolg van weersomstandigheden en/of beslissing van de kapitein kan de vaarroute afwijken)

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Vertrek Düsseldorf

  Vertrek richting Düsseldorf in de ochtend. Deze stad kan men op zijn eigen houtje gaan bezoeken. Incheck van het schip omstreeks 15 uur. Vanaf 18uur vertrekt het schip richting Amsterdam.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Amsterdam

  Rondvaart door de grachten (excursie niet inbegrepen) € 32/persoon

  Amsterdam is een stad die geschiedenis en moderniteit prachtig combineert. De stad is opgebouwd rond een netwerk van grachten dat zich uitstrekt over meerdere stadsdelen, wat het een uniek karakter geeft. Een van de meest geliefde bezienswaardigheden zijn de grachten zelf, zoals de Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht, die worden geflankeerd door elegante herenhuizen en sierlijke bruggen. Veel bezoekers nemen een rondvaart om de stad vanuit een ander perspectief te ervaren.

  Naast de grachten staat Amsterdam bekend om zijn indrukwekkende musea. Het Rijksmuseum is een van de grootste trekpleisters, met een uitgebreide collectie Nederlandse kunstwerken, waaronder de wereldberoemde "Nachtwacht" van Rembrandt. Ook het Van Gogh Museum is een belangrijke attractie, met de grootste verzameling werken van Vincent van Gogh ter wereld. Het Anne Frank Huis is een andere populaire bestemming, waar bezoekers de geschiedenis van Anne Frank en haar dagboek kunnen ontdekken.

  Deze hoogtepunten maken Amsterdam tot een diverse en veelzijdige stad die voor ieder wat wils biedt, van cultuur en geschiedenis tot ontspanning en nachtleven.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Hoorn

  Na het ontbijt vertrekken we richting De Hoorn. Tijdens de lunch meren we aan. In de namiddag kan je zelf gaan rondwadelen in deze charmante stad die een rijke geschiedenis weergeeft.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Rotterdam

  Rondtrekken en proeven (excursie niet inbegrepen) € 25/persoon

  Rotterdam is een bruisende en moderne stad in het zuiden van Nederland, die bekendstaat om haar unieke architectuur en enorme haven. Een van de meest opvallende kenmerken van de stad is de Erasmusbrug, een slanke en elegante brug die het noorden en zuiden van Rotterdam met elkaar verbindt. De brug, vaak liefkozend 'De Zwaan' genoemd vanwege zijn vorm, is een symbool van de stad.

  Een ander belangrijk hoogtepunt is de Markthal, een indrukwekkende overdekte markt die zowel inwoners als toeristen trekt. Het gebouw valt op door zijn boogvormige constructie en de kleurrijke kunstwerken aan het plafond. Binnenin vind je een grote verscheidenheid aan winkels en eetgelegenheden, waardoor het een populaire ontmoetingsplaats is.

  Als je van een panoramisch uitzicht wilt genieten, is de Euromast een must-see. Deze hoge toren biedt een adembenemend zicht over de stad en de omliggende gebieden. Het is een ideale plek om de moderne skyline van Rotterdam in al zijn glorie te bewonderen.

  Voor liefhebbers van experimentele architectuur zijn de Kubuswoningen een fascinerende bezienswaardigheid. Deze woningen, ontworpen door Piet Blom, zijn letterlijk gekanteld, waardoor ze een opvallende en unieke uitstraling hebben.

  Rotterdam is een stad die voortdurend in beweging is en biedt naast deze hoogtepunten ook een rijk cultureel leven, met talloze musea, theaters en festivals die gedurende het hele jaar plaatsvinden. Het is een stad die je keer op keer kunt bezoeken en telkens iets nieuws kunt ontdekken.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Antwerpen

  We eindigen onze reis in Antwerpen. Na het ontbijt checken we uit en gaan we terug richting vertrekplaats.

MS Viva Moments

Kamerbeschrijving

Stijlvolle en elegante buitenkajuiten, sfeervol en comfortabel ingericht, verspreid over 3 dekken. De kajuiten op het Ruby dek (middelste dek) en Diamond dek (bovenste dek) beschikken over openschuivende ramen welke van de vloer tot het plafond reiken en hebben Franse balkons. De kajuiten op het Emerald dek (= onderste dek) hebben kleinere ramen, welke om veiligheidsredenen niet te openen zijn. Alle kajuiten beschikken over douche, toilet, wastafel, haardroger, telefoon, radio, flatscreen-TV, minibar, safe, airconditioning, elektriciteit spanning 220 V wisselstroom. Tweepersoonskajuiten zijn 16 m2.

Logies
11A: 1-persoons Emerald dek 
11B: 1-persoons Ruby dek 
11D: 1-persoons Diamond dek
22A: 2-persoons Emerald dek 
22B: 2-persoons Ruby dek
22D: 2-persoons Diamond dek
Faciliteiten
 • 3 passagiersdekken
 • groot zonnedek met meubilair en schaduwrijke zone aan de bar
 • panoramalounge met bar
 • elegant restaurant
 • stijlvolle ontvangsthal met receptie
 • bibliotheek
 • wellnessruimte
 • winkeltje en leeshoek
 • Lift waarmee het Ruby en Diamond dek te bereiken zijn
 • Het Emerald dek en Zonnedek zijn te bereiken via een trap
Maaltijden

In het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd: een uitgebreid ontbijtbuffet met koude en warme gerechten, ’s middags en ’s avonds meergangenmenu’s met een goede Europese en vegetarische keuken. In de namiddag koffie of thee met koekjes.
1 avond zal onze gastchef Eric Pankert een diner voor u bereiden.