Duitsland

Zwarte Woud

 • 15/07/2024
 • 01/09/2024
 • Busreis

Vanaf € 850

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Het Zwarte Woud kan omschreven worden als geheimzinnig, fascinerend en avontuurlijk. De streek is van oudsher bij veel Vlamingen bekend en geliefd als vakantieoord. Het gebied biedt een erg boeiende afwisseling van afgelegen boerenhoeves, die met hun grote daken tegen de weidehellingen liggen, dromerige meertjes, stille vennen en romantische kloven. Maar ook in de steden en dorpen valt er heel wat te beleven. Hier bewaart men zorgvuldig de historische gebouwen, de vakwerkhuizen, de kerken en kloosters uit een rijk en heel boeiend verleden.

Inbegrepen:

4 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

2x lunch

1x broodjes op de heenreis

Inkomgelden volgens programma

reis en excursies met luxe autocar

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • overige inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 72
tweepersoonskamer voor alleengebruik 11B: + € 152
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Badcultuur in Baden-Baden

  Vertrek ’s morgens naar Baden-Baden. De geschiedenis van Baden-Baden als kuuroord gaat al meer dan 2.000 jaar terug, maar haar hoogdagen beleefde deze stad in de 19e eeuw, als zomerhoofdstad van Europa voor de adel, industriëlen en kunstenaars. Getuige hiervan zijn o.a. de elegante hotels, de thermaalbaden, het Kurhaus en de Trinkhalle. Tijdens een wandeling ontdekken we de rijke geschiedenis van Baden-Baden, dat overigens nog steeds een uitstekende medische reputatie heeft. Verder naar Gutach, waar we inchecken in 4*-hotel Schwarzwald Hotel Silberkönig voor de volgende 4 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Vogtbauernhof & Triberg

  De belangrijkste attractie van de streek is het Schwarzwälder Freilichtmuseum Vogtsbauernhof, het ‘Bokrijk van het Zwarte Woud’ met gebouwen uit de 17e tot de 19e eeuw die destijds in het Zwarte Woud stonden. We volgen een mooie route doorheen het Elztal naar Schonach voor de lunch en we bewonderen er de reuzegrote  koekoeksklok, nog altijd dé trots van het Zwarte Woud. Verder naar Triberg, een prachtig stadje met een mooie waterval die zich schuimend en donderend in het dal stort (waterval  ca. € 7). Een grandioos natuurschouwspel. De bedevaartkerk Maria in der Tanne, met één van de belangrijkste barokaltaren van Zuidwest-Duitsland, is zeker een bezoek waard. Nadien vertoeven we nog wat in de hoofdstraat van Triberg, die geflankeerd wordt door mooie vakwerkhuisjes, waarin souvenirwinkeltjes met koekoeksklokken gehuisvest zijn. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Eiland Mainau

  Vandaag maken we een uitstap naar het bekende Bloemeneiland Mainau aan de Bodensee. Dit eiland wordt geroemd om z’n prachtige sprookjesachtige natuur en haast mediterraan klimaat. Naast de onvergetelijke bloemenzee zijn ook het vlinderhuis, de palmentuin, het barokke slot en de kerk populair. Het eiland is eigendom van de Bernadotte’s, een familie met Zweedse adellijke roots die er zeker en vast in slaagt om van dit eilandje een parel in de Bodensee te maken. Nog nagenietend van deze natuurpracht keren we terug naar ons hotel.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Freiburg & Titisee & Feldberg

  In de voormiddag rijden we naar Freiburg, de grootste stad van het Zwarte Woud. De in 1120 gestichte metropool dankt haar bijzondere charme aan de historische binnenstad met de ‘Bächle’ (smalle met stromend water gevulde goten in de straten van de stad). Het oude centrum wordt gekenmerkt door zijn vele kleine steegjes en straatjes waar we een ontspannende wandeling maken. Een groot deel van de oude binnenstad van Freiburg werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest. Eén van de gebouwen die de aanval in 1944 hebben overleefd, is de gotische Münster, het herkenningspunt van de stad. Zeker een bezoek waard! Verder naar de Titisee, waarschijnlijk het beroemdste meer van het Zwarte Woud met zijn kristalheldere water. Het is hier heerlijk vertoeven langs de oevers van het meer. We sluiten deze dag af op de hoogste berg van het Zwarte Woud, de Feldberg. Per gondellift bereiken we de top waar we een adembenemend uitzicht hebben in alle richtingen. Deze avond worden we verwend met een typisch Schwarzwälder buffet!

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Glasblazerij

  Alvorens we het Zwarte Woud verlaten, maken we nog een stop in Wolfach waar we een bezoek brengen aan de Dorotheenhütte, een glasblazerij waar dit traditionele en fascinerende vakmanschap van het met de mond blazen en met de hand slijpen van glas nog steeds wordt beoefend. De geschiedenis van deze glasfabriek kent een lange traditie en is vele eeuwen oud. We ervaren hier hoe sprankelende glazen worden gemaakt van zand en vuur. Na dit interessante bezoek verlaten we het Zwarte Woud en rijden via Straatsburg, Metz en Luxemburg naar onze afstapplaatsen. 

Schwarzwald Hotel Silberkönig 4*

Kamerbeschrijving

De hotelinrichting is een aantrekkelijke mix van charmante nostalgie en smaakvolle elegantie. Het hotel beschikt over een sauna. Lift.
De comfortabele kamers zijn uitgerust met bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, flatscreen-TV en safe.

Logies
11B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer voor alleengebruik 
22A: standaard tweepersoonskamer
Maaltijden

Een mooi ingericht restaurant waar u kunt genieten van regionale specialiteiten. We starten de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds genieten we van een 3-gangenmenu (één avond Schwarzwälder buffet).