Hongarije

Balatonmeer met vliegtuig

  • 18/05/2024
  • 07/09/2024
  • Vliegreis
  • Busreis

Vanaf € 1599

Bereken uw prijs

In het hart van Europa ligt Hongarije, waar de inwoners, de Magyaren, meerdere tradities in ere houden: folkloreshows met wervelende Hongaarse dansen, paardenshows die het leven op de pusta tonen… Hongarije heeft een fascinerende geschiedenis en het land zit vol met rijke en gevarieerde culturele tradities. De hoofdstad Boedapest met het oogverblindende parlementsgebouw, is één van de mooiste steden van Europa. Maar ook in de rest van het land liggen talrijke historische stadjes en schilderachtige dorpjes. Hongarije grenst aan geen enkele zee, maar bezit evenwel het grootste meer uit Centraal- en West-Europa: het Balatonmeer. Omringd door wijngaarden, vulkanische bergen en thermale kuuroorden, is het Balatonmeer een prachtige bestemming om te verblijven. Kortom, we mogen zeker en vast zeggen dat Hongarije een land van lekker eten is, met heerlijke wijn, boeiende culturele tradities, uitgestrekte landschappen en vooral een warmhartig volk. We tonen u tijdens deze reis een Hongarije dat u nooit zal vergeten! 

Inbegrepen:

6 x overnachting en ontbijtbuffet

6 x diner, waarvan 1 in een typisch restaurant met drankenpakket en 1 wijndiner met wijnproeverij.

vluchten met Brussels Airlines

luchthaventransfer heen en terug

1 x lunch met drankenpakket

1 x koffie en gebak

reis en excursies met luxe Carolus autocar

inkomgelden : abdij Tihany, abdij Pannonhalma en porseleinmuseum Herend

Pusta-programma

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
  • tafeldrank
  • persoonlijke uitgaven
  • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A: éénpersoonskamer + € 470
22B: tweepersoonskamer met lateraal meerzicht + € 40/persoon
22C: tweepersoonskamer met meerzicht + € 70/persoon
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
  • Hasselt, carpark Walenstraat 30
  • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
  • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
  • Sint-Niklaas, carpark omgeving Sint
  • Zaventem
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Valuta:

onderweg euro; ter plaatse Hongaarse forint en alle belangrijke credit cards.
Hongaarse forint: 100 HUF = ca. € 0,26 of € 1 = ca. 385 HUF

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

  • dag 1 Diner inbegrepen

    Heenvlucht & Esterházy

    Vertrek 's morgens vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven van Zaventem voor onze rechtstreekse vlucht met Brussels Airlines naar Wenen. De Carolus-chauffeur wacht ons op aan de luchthaven. We rijden naar Esterházy, de hoofdstad van Burgenland. We maken een begeleide wandeling in de stad van de Esterházy’s en Haydn. Verder naar Podersdorf am See, gelegen aan de Neusiedlersee. Vrije tijd voor lunch. Vervolgens verder naar Balantonfüred naar ons Hotel Flamingo**** waar we de volgende 6 nachten verblijven.

  • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

    Het mondaine Balatonfüred & vulkanisch Tihany

    In de ochtend verkennen we onze verblijfplaats Balatonfüred, gelegen aan de noordelijke oever van het Balatonmeer. Het wordt ook wel het ‘Monaco van Hongarije’ genoemd. De stad beschikt over een schare aan historische bezienswaardigheden, statige villa’s en herenhuizen. We wandelen over de prachtige strandpromenade en genieten aansluitend van vrije tijd voor de lunch. In de namiddag bezoeken we Tihany, een kleine vulkanische uitstulping in het Balatonmeer, met als blikvanger de barokke abdijkerk, waar we een rondleiding krijgen. Het diner wordt geserveerd in een typisch csárda restaurant. 

  • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

    Győr & Pannonhalma

    Na een heerlijk ontbijt rijden we richting Győr, de westelijke toegangspoort tot Hongarije. We starten ons stadsbezoek in een charmant cafeetje waar we verwend worden met koffie en gebak. Aansluitend wandelen we door het levendige centrum met zijn mooie karakteristieke gebouwen. Vrije lunch. Vervolgens begeven we ons naar Pannonhalma voor een bezoek aan de benedictijnerabdij. De abdij is gebouwd op een heuvel, het verbindingspunt tussen hemel en aarde volgens het geloof. Sinds 1996 pronkt de abdij op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het dorpje Pannonhalma is rondom de heuvel van de abdij gebouwd. We bezoeken de basiliek, de crypte, het klooster en de bibliotheek. 

  • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

    Boedapest, koningin van de Donau

    Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, mag natuurlijk niet ontbreken op ons programma: de stad met zijn meesterlijke bruggen, zijn triomferende barok, zijn fabelachtige jugendstil, zijn zeer groot parlement, zijn paleis zonder koning en zijn geweldige pleinen. Na vandaag heeft dit Boedapest minder geheimen voor ons. We komen uiteraard langs het Heldenplein, de Sint-Stephanusbasiliek, het ‘Vissersbastion’ en de Matthiaskerk (ca. € 6)... Even pauzeren we in de ‘Váci Utca’, de grote drukke winkelstraat, en op het Vörösmarty-plein waar het gezellige en wereldberoemde koffiehuis ‘Gerbeaud’ gevestigd is.

  • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

    Paarden en Magyaarse cowboys

    Vandaag trekken we naar de ‘Pusta’, de grasvlakte van de Grote Hongaarse Laagvlakte met uitgestrekte boerderijen. We worden onthaald met een welkomstdrankje. We maken een stadswandeling in Kalocsa langs de kathedraal en het bisschoppelijk paleis met zijn unieke bibliotheek. Vervolgens genieten we van een typische lunch (wijn en koffie inbegrepen). Tijdens een show demonstreren Magyaarse cowboys hun ruitervaardigheden. Aansluitend mag u meerijden in één van de koetsen. Na het afscheidsdrankje keren we terug naar ons hotel voor overnachting.

  • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

    Veszprém & Herend

    Vrije voormiddag en lunch. Vervolgens trekken we naar de koninginnenstad Veszprém, op het eerste gezicht een rustig en verlegen stadje, gebouwd op 7 heuvels, maar een stad met een niet te onderschatten rijkdom aan architecturale en historische monumenten. Verder naar Herend , wereldberoemd om zijn porselein. We bezoeken het museum van de fabriek waar een lange traditie op gebied van hoogwaardig en exclusief porselein in stand gehouden wordt. Als afsluiter krijgen we hier een heerlijke koffie met gebak. Voor het diner gaan we naar Badacsony, gelegen in de wijnregio van Hongarije. Na een bezoek aan de wijnmakerij wordt ons hier een lekker ‘wijndiner’ geserveerd.

  • dag 7 Ontbijt inbegrepen

    Parndorf

    Na het uitchecken rijden we naar Parndorf, een gigantisch winkelcentrum, als het ware een dorp, gelegen in Burgerland. Hier geniet u van wat vrije tijd alvorens we verder rijden naar de luchthaven van Wenen voor onze vlucht naar Zaventem.

Flamingo ****

Omgeving

Wellness Hotel Flamingo 4* is gelegen aan het Balatonmeer, in Balatonfüred. 

Kamerbeschrijving

De kamers zijn verdeeld over 3 aparte blokken, die onderling met elkaar verbonden zijn. Modern ingerichte kamers met zicht op de stad/wijngaarden (supplement voor kamers met lateraal meerzicht of meerzicht), voorzien van bad/douche, toilet, haardroger, TV, minibar, airconditioning en safe. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, privé-strand en wellnesscentrum met binnenzwembad, jacuzzi en sauna. 


Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer
22B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met lateraal meerzicht
22C (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met meerzicht
Maaltijden

In het restaurant worden buffetmaaltijden aangeboden. ’s Morgens wordt er een rijkelijk ontbijtbuffet geserveerd.