Zwitserland

Zwitsers Treinavontuur

 • Excursiereis
 • Nieuw Zomer 2022

03/07/2022

17/07/2022

31/07/2022

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan bergen… én aan de perfect georganiseerde Zwitserse spoorwegen. In geen enkel land rijden de treinen zo vlot, stipt en comfortabel als hier. Niks zo aangenaam en mooi om per trein doorheen de meest adembenemende bergformaties van Zwitserland te reizen, dus! En het kan met Carolus Reizen. Wij hebben voor u de mooiste panoramaroutes van dit land verenigd tot een unieke reisbelevenis! 

Glacier Express: vanaf Brig naar Chur, het oudste stadje van Zwitserland. Onderweg geniet u van de buitengewone service aan boord.
Bernina Express: vanaf Filisur naar het Italiaanse Tirano, een stadje dat bekend staat om z’n mooie
historische centrum. Dit adembenemende traject behoort tot één van de meest unieke treinbelevenissen.

U S P:

Gouden tijden voor treinliefhebbers!

Inbegrepen:

 • 6 x diner, overnachting en ontbijt
 • 1 x broodjes op de heenreis
 • 1 x lunch Glacier Express
 • reis en alle transfers met Carolus luxe autocar
 • 1 x treinrit Täsch-Zermatt-Täsch met Zermatt Shuttle in 2e klasse
 • 1 x treinrit Martigny – Chamonix met Mont-Blanc Express in 2e klasse
 • 1 x tandradbaan naar Mer de Glace
 • 1 x treinrit Brig-Chur met Glacier Express in 2e klasse
 • 1 x treinrit Chur-Arosa-Chur met Arosa Line in 2e klasse
 • 1 x treinrit Bernina Express Filisur – Tirano in 2e klasse
 • BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 15/11/2021
 • deskundige begeleiding

Niet inbegrepen:

 • tafeldranken
 • inkomgelden volgens programma (Gornergrat)
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A : + € 135.

VREEMDE MUNTEN:
onderweg en ter plaatse Zwitserse Frank. Zwitserse Frank, 1 CHF = ca. € 0,93.

REISFORMALITEITEN: 
geldige identiteitskaart volstaat.    

VERZEKERINGSTARIEF: 
globale reisverzekering: € 6,50/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 5,50/dag/persoon.

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  (vertrektijden worden later meegedeeld)

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma

 • dag 1

  Reis naar Brig (D)

  Beschrijving:

  We vertrekken ’s morgens via de Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen richting Brig. In de vooravond komen we
  aan in Naters waar we inchecken in een van de CFI-hotels voor de eerste 3 nachten.

 • dag 2

  Zermatt en zijn wonderlijke bergwereld (OD)

  Beschrijving:

  We begeven ons naar het station van Täsch en stappen op de Shuttle naar Zermatt, gelegen op 1.620 m hoogte, aan de voet van de Matterhorn. In dit autovrije idyllische bergdorpje zijn de paardensleeën en de elektrische wagentjes het vervoermiddel bij uitstek om de mondaine toerist en de meutes skiërs te vervoeren. Vrije lunch. Een absolute aanrader is bij goed weer de beklimming van de Gornergrat op 3.089 m (ca. € 120). Het bergpanorama en de blik op de Matterhorn zijn onvergetelijk en zou iedereen één keer in z’n leven gezien moeten hebben. Ja, een absolute must see!

 • dag 3

  Chamonix & Mont-Blanc Express (OD)

  Beschrijving:

  Rit met onze Carolus luxe autocar via een mooie panoramische route naar Chamonix, een bergstadje genesteld in het hart van de
  Franse Alpen. We genieten daarbij van een grandioos uitzicht op de reusachtige gletsjers van de Mont Blanc, de hoogste berg van
  Europa. In Chamonix nemen we het treintje van Montenvers naar de Mer de Glace. Dit tandradtreintje dat al sinds 1909 rijdt, heeft
  nog steeds dat zweempje nostalgie van vergane charme en vervlogen tijden. Aangekomen aan de beroemde Mer de Glace zijn we getuige van de klimatologische veranderingen van onze tijd. Er rest ons nog wat vrije tijd alvorens we de unieke Mont-Blanc Express nemen richting Martigny, in het kanton Wallis. Op de adembenemende en indrukwekkende tocht gaat deze trein over de wilde Trientkloof, maakt hij een indrukwekkende klim langs kolkend water en diepe kloven en voert ons door een ruig alpenlandschap, schaduwrijke bossen en gemoedelijke dorpjes. In Martigny pikt de Carolus chauffeur ons op en brengt ons terug naar Naters.

 • dag 4

  Glacier Express (OLD)

  Beschrijving:

  Geen betere én aangenamere manier om de Zwitserse bergwereld te ontdekken dan via een reis met de wereldberoemde Glacier Express, de langzaamste sneltrein ter wereld, die het hele jaar door de verbinding onderhoudt tussen St.Moritz/Davos in het kanton Graubünden en Zermatt in Wallis. De legendarische Glacier Express rijdt al sinds 1930 maar is de laatste jaren volledig gemoderniseerd en staat met z’n panoramawagons borg voor een uniek avontuur en een onvergetelijke reiservaring. We volgen het traject van Brig naar Chur en genieten ruim 4 uur van een adembenemend landschap met onafzienbare bossen, hoge bergen en verstilde dalen, langs snelstromende rivieren en
  schilderachtige dorpjes. Eén van de hoogtepunten van deze reis is de Oberalppass, met 2.033 m het hoogste punt van dit traject.
  We genieten van het uitstekende comfort, de smakelijke (opgediende) maaltijden, de uitleg die onderweg in 6 talen te beluisteren valt en het vriendelijke personeel. Bij aankomst in Chur stappen we in de Carolus luxe autocar die ons naar Klosters brengt, naar ons 4*-hotel Alpina voor de volgende 3 nachten.

 • dag 5

  Chur en Arosa Line (OD)

  Beschrijving:

  Kelten, Romeinen, Ostrogoten, Franken: al deze volkeren heersten ooit over Chur, de toegangspoort tot belangrijke handelsroutes en Alpenpassen. Tijdens een korte stadswandeling maken we kennis met de sporen van dit verleden. Na een 1 uur-durende treinrit met de Arosa Line komen we aan in Arosa. Deze onvergetelijke rit klimt 1.000 m op een afstand van 26 km en begint rustig door de historische straten van Chur, maar enkele minuten later baant de trein zich een bochtige weg door de ongerepte natuur en de berglandschappen van Schanfigg. De route brengt ons over het befaamde Langwieser Viaduct, dat als een majestueuze triomfboog, 62 m hoog boven de kloof
  welft. Het getuigt van de pioniersgeest van de ingenieurs die ooit spoorwegtechnische hoogstandjes tot stand brachten. We genieten van wat vrije tijd in Arosa, gelegen aan het einde van het dal van Schanfigg. Op een hoogte van 1.800 m genieten we van mooie uitzichten over talrijke bergtoppen. We keren met de trein terug naar Chur.

 • dag 6

  Bernina Express (OD)

  Beschrijving:

  De oversteek van de Alpen met de Bernina Express van Filisur naar Tirano is beslist één van de spectaculairste. De trein rijdt over de Albula- en Berninaspoorlijnen, die beide UNESCO Werelderfgoed zijn. In totaal spoort u tussen Filisur en Tirano iets meer dan 3 uur en passeert u fenomenale bezienswaardigheden zoals de Montebello-bocht met uitzicht op het Berninamassief, de Morteratschgletsjer, de 3 meren Lej Pitschen, Lej Nair en Lago Bianco, Alp Grüm en het cirkelviaduct van Brusio. Na de vrije lunch in Tirano rijden we terug naar ons 4*-hotel in Klosters.

 • dag 7

  Terug naar huis (O)

  Beschrijving:

  Na het ontbijt vangen we de terugreis aan, nagenietend van deze unieke treinervaring.

Hotel Adhoc

Beschrijving:

Dit hotel werd recent volledig gerenoveerd en ligt in het centrum van Naters. Het biedt comfortabele kamers met een hedendaags interieur.

Maaltijden:

Ontbijt en diner zullen geserveerd worden in het nieuwe restaurant van Hotel Adaastra.Beide hotels liggen schuin tegenover mekaar, op ca. 100 meter.

Kamerbeschrijving:

Logies:
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer

Hotel Adaastra

Omgeving:

Gelegen in het centrum van Naters.

Beschrijving:

Het nieuwe 3*-hotel Adaastra zal zijn deuren openen in 2022. Het hotel zal een moderne look krijgen.

Maaltijden:

Ontbijt en diner zullen geserveerd worden in het nieuwe restaurant van Hotel Adaastra

Kamerbeschrijving:

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer

Hotel Alpina

Faciliteiten:

Het hotel beschikt over wellnessfaciliteiten en een binnenzwembad. 

Kamerbeschrijving:

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over bad of douche, toilet, haardroger, TV, telefoon, safe, gratis internetaansluiting. Verzorgde maaltijden: ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangenmenu.