Spanje

Zilverroute

 • Rondreis
 • Vliegtuig/Rondreis

Sub Title: Een prachtige nieuwe rondreis in Spanje

Bereken uw prijs

Beschrijving:

In het spoor van Romeinen en Conquistadores
De Zilverroute is een oude legendarische handelsweg die Spanje van zuid naar noord doorkruist. De Romeinen vervoerden langs deze weg het zilver dat ze in de zuidelijke streken rondom Sevilla ontgonnen. In de middeleeuwen gebruikten herders de route om hun vee van de ene plaats naar de andere te transporteren. Ook in deze periode werden er belangrijke kerken, tempels, bruggen, steden en triomfbogen langs deze route gebouwd. Wij verkennen de mooiste dorpen en steden zoals Sevilla, Mérida, Cáceres, Salamanca, Astorga, Oviedo en Bilbao.

U S P:

Een verkenning van prachtige dorpjes!

Inbegrepen:

 • vlucht Brussel-Sevilla heen en Bilbao-Brussel terug
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2019
 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar
 • hoteldiensten (8 nachten in luxe 4*-hotels) basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 9e dag
 • water en wijn bij avondmaal
 • inkomgelden: kathedraal Sevilla, theater en amfitheater Mérida, universiteit Salamanca, oude en nieuwe kathedraal Salamanca, kathedraal Zamora, kathedraal Astorga, Palacio Episcopal Astorga, kathedraal León, Panteón Real León, La Laboral Gijón (indien mogelijk), kathedraal Oviedo, kathedraal Bilbao
 • audioguide systeem
 • begeleiding
 • plaatselijke gidsen in Sevilla, Mérida, Salamanca,  Zamora, León, Oviedo en Bilbao

Niet inbegrepen:

 • andere tafeldranken
 • middagmalen
 • eventuele overige inkomgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A: (A) + € 341 (B) + € 346
luchthaventransfer Mol/Hasselt-Brussel heen en terug: + € 34/persoon

REISFORMALITEITEN
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKINGEN
vlieg/autocar-reis. 
Luchthaventransfer Hasselt/Mol-Brussel heen en terug (€ 34/persoon), te reserveren bij boeking. 
Bij reservatie officiële naam doorgeven! Dag 1 en dag 9 zijn reisdagen. Het programma voor deze dagen kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.   
 
VERZEKERINGSTARIEF
globale reisverzekering: € 4,95/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/pers.

Diverse hotels Zilverroute

Kamerbeschrijving:

Al onze hotels tijdens deze mooie rondreis behoren tot de betere 4*-hotels. Deze hotels bieden alle comfort, zowel voor wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft. 

Logies:
11A: single kamer
22A: dubbel kamer (max. 2 volw.)
Triple kamers niet mogelijk.

Reisprogramma

 • dag 1

  Mol-Hasselt-Brussel-Sevilla

  Beschrijving:

  Vertrek ‘s morgens vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Sevilla. De Carolus/Prima Tours-chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven en we rijden richting het centrum van Sevilla. Facultatief middagmaal. In de namiddag maken we een wandeling doorheen de wijk Santa Cruz met haar prachtige kathedraal. Avondmaal en overnachting in Hotel Macià Sevilla Kubb****.

 • dag 2

  Mérida

  Beschrijving:

  We laten het mooie Sevilla achter ons en starten de Zilverroute richting Mérida, het Spaanse Rome en hoofdstad van het voormalige Lusitanië. De stad is één van de best bewaarde  archeologische sites en behoort tot het UNESCO Werelderfgoed. Na het vrije middagmaal maken we een stadswandeling en brengen we een bezoek aan het amfitheater en het theater. Avondmaal en overnachting in Parador de Mérida****.

 • dag 3

  Trujillo-Cáceres

  Beschrijving:

  Trujillo, gelegen op een granieten heuvel, heeft haar rijkdom te danken aan de Conquistadores. We maken een stadswandeling langsheen de imposante Plaza Mayor en door- heen de gezellige, oude straatjes met paleizen en patriciërswoningen. Vervolgens verder richting Cáceres, de stad van de torens en UNESCO Werelderfgoed. We wandelen doorheen de oude, gekasseide straatjes, langsheen middeleeuwse huizen en paleizen uit de tijd van de Renaissance. Avondmaal en overnachting in Hotel Barcelo V Centenario****. 

 • dag 4

  Plasencia-Salamanca-Zamora

  Beschrijving:

  Aan de oever van de rivier Jerte ligt Plasencia, een voormalig vestingstadje. Idyllisch gelegen op een heuvel bezit het stadje talrijke paleizen, oude huizen en religieuze gebouwen. We maken hier een korte wandeling doorheen de stad. We vervolgen onze weg naar Salamanca, universiteitsstad en pronkstuk van de renaissancistische architectuur. We wandelen langsheen de oude en nieuwe kathedraal. De nieuwe kathedraal, een mengelmoes van bouwstijlen, verving de oude niet, maar werd er ongebruikelijk naast gebouwd. We passeren de universiteit, gesticht in de 13de eeuw door Alfonso IX van León. In de vooravond rijden we naar Zamora voor avondmaal en overnachting in Parador de Zamora****.

 • dag 5

  Zamora-Astorga-León

  Beschrijving:

  Zamora wordt beschouwd als het museum van de Romaanse bouwkunst, met talrijke kerken en karakteristieke straatjes. Het stadje ligt bovenop een rotsheuvel boven de machtige rivier de Duero. De oevers worden met elkaar verbonden door de Puente de Piedra, een eeuwenoude brug met karakteristieke bogen. Het is hét icoon van de stad. Verder naar Astorga  waar we een bezoek brengen aan de Rooms-katholieke kathedraal met gothische, barokke en renaissancistische kenmerken. Naast de kathedraal ligt het Bisschoppelijk Paleis, een modernistisch bouwwerk door nie
  mand minder dan Gaudí ontworpen. Vervolgens rijden we richting León naar ons hotel Silken-Luis de León**** voor avondmaal en overnachting.

 • dag 6

  León-Oviedo

  Beschrijving:

  León, gelegen aan de voet van het Cantabrische gebergte, werd gesticht door de Romeinen. De San Isidoro Basiliek is hier een uitstekend voorbeeld van de Romaanse bouwkunst. De basiliek werd gebouwd in 1055 en herbergt het ‘Panteón Real’. Hier liggen 23 vorsten begraven. Het plafond is versierd met prachtige fresco’s die verschillende Bijbelse taferelen uitbeelden. Verder naar Oviedo, het vroegere Ovetum. We maken er een geleide wandeling langs de middeleeuwse straatjes en oude pleinen naar de kathedraal met zijn hoge toren en asymmetrische façade. Avondmaal en overnachting in Hotel AC Oviedo Forum****

 • dag 7

  Oviedo-Gijón-Santander

  Beschrijving:

  Na het ontbijt vertrekken we naar Gijón, het eindpunt van de Zilverroute. Hier bezoeken we indien mogelijk La Laboral, het grootste gebouw in Spanje.  Vroeger was hier de universiteit gevestigd, nu is het de Ciudad de la Cultura. We maken nog een korte wandeling door de mooie historische visserswijk Cimadevilla. Verder naar Santander, prachtig gelegen in een azuurblauwe baai. Het is de favoriete badplaats van Spaanse koningen en koninginnen. We wandelen naar de Catedral del Cristo. Ook kan u genieten van een gezellig terrasje op Plaza Porticada. Avondmaal en overnachting in hotel Castilla Termal Solares****

 • dag 8

  Santander-Bilbao

  Beschrijving:

  ’s Morgens vertrekken we richting Bilbao, ooit een grauwe industriestad, tegenwoordig een hippe stedentripbestemming waar gastronomie, cultuur en kunst hand in hand gaan. Bij aankomst in de stad wandelen we naar het Guggenheimmuseum, een enorm complex dat eigenlijk al een kunstwerk op zich is.  De Flower Puppy bewaakt de ingang van het museum als sinds de opening. Het kunstwerk is ruim 12 m hoog en bekleed met ongeveer 70 000 bloemen. Een tweede imposant kunstwerk is de reuzespin Maman, 9 m hoog en 10 m breed. Aansluitend richting het oude centrum van de stad waar we tijd uittrekken voor het vrije middagmaal. Waarom eens niet proeven van de heerlijke Pinxtos? In de namiddag maken we een geleide stadswandeling langs o.a. de Casco Viejo met de Plaza Nueva, de Santiagokathedraal, het theater, ... Avondmaal en overnachting in Hotel Hesperia Bilbao****. 

 • dag 9

  Bilbao-Hasselt-Mol

  Beschrijving:

  Op onze laatste dag genieten we van nog wat vrije tijd in de stad. Aansluitend rijden we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België.