Spanje

Wondermooi Andalusië, smeltkroes van culturen en temperamenten…

 • Rondreis
 • Vliegtuig/Rondreis

Sub Title: Vernieuwd programma met 3 nachten in Torremolinos

Bereken uw prijs

Beschrijving:

Andalusië, smeltkroes van culturen en temperamenten… Andalusië is beroemd om haar steden Granada, Córdoba en Sevilla. De combinatie van stijlen, Moors en christelijk, hebben een indrukwekkende schoonheid gecreëerd. Wanneer u zich in het achterland van Andalusië begeeft, ver weg van de toeristische steden, dan wordt u verrast door een sfeer van vervlogen tijden. Tegen de bergen aangeplakt rijzen de vele witte dorpen op. In de steden ontmoet u naast de bezienswaardigheden ook de typisch Spaanse gebruiken. Bezoek eens een tapasbar waar u samen met de Spanjaarden, al hangend aan de toog, geniet van de heerlijke kleine hapjes variërend van gamba’s in knoflook, gefrituurde inktvis, gestoofde paprika’s tot gevulde tomaten. De siësta neemt een belangrijke plaats in voor de Spanjaard. Er is geen haast, geen stress, een typische uitdrukking in Spanje is ‘no pasa nada’ (niks aan de hand). Het binnenland van Andalusië is gevarieerd en weids. Voor de rustzoeker is de provincie Cadiz beslist aan te bevelen. Hier vindt u het charmante dorpje Jerez de la Frontera, met zijn sherrybodega’s, waar u verschillende sherry’s kunt proeven. Andalusië, een lust voor het oog, een streek naar uw hart…

U S P:

Absolute lust voor het oog en het hart!

Inbegrepen:

 • vlucht Brussel-Málaga heen en terug met Brussels Airlines
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2019
 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar
 • hoteldiensten (8 nachten in luxe 4*-hotels) basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 9e dag
 • middagmaal 8e en 9e dag
 • water en wijn bij avondmaal
 • audioguide systeem
 • begeleiding
 • rondleiding in Granada, Córdoba en Sevilla met plaatselijke gidsen.

Niet inbegrepen:

 • andere tafeldranken
 • luchthaventransfer
 • middagmaal 1e t/m 7e dag
 • inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Richtprijzen inkomgelden (onder voorbehoud van wijziging):  
Kathedraal Granada ca. € 4, Koninklijke Kapel ca. € 5, Alhambra ca. € 20, Mezquita Córdoba ca. € 10, Real Alcázar ca. € 4,50, Sevilla Alcázar ca. 12,50, Kathedraal Sevilla ca. € 9, Real Escuela (paardenstoeterij) ca. € 6, Sherry Bodega ca. € 5, Arena Ronda ca. € 6.

Praktische info:

TOESLAGEN:
11A: (A) + € 296 (B) + € 304
luchthaventransfer Mol/Hasselt-Brussel heen en terug: + € 34/persoon

REISFORMALITEITEN: 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING: 
vlieg/autocar-reis. 
Luchthaventransfer Mol/Hasselt-Brussel heen en terug  (€ 34/persoon), te reserveren bij boeking. 
Bij reservatie officiële naam doorgeven! Dag 1 en dag 9 zijn reisdagen. Het programma voor deze dagen kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.   
 
VERZEKERINGSTARIEF: 
globale reisverzekering: € 4,95/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/pers.

Diverse hotels Andalusië

Kamerbeschrijving:

Al onze hotels tijdens deze mooie Andalusië-rondreis behoren tot de betere 4*-hotels. Deze hotels bieden alle comfort, zowel voor wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft. 

Logies:
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer
Triple kamers niet mogelijk.

Reisprogramma

 • dag 1

  Mol-Hasselt-Brussel-Málaga-Granada

  Beschrijving:

  Vertrek in de voormiddag vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Málaga. De Carolus/Prima Tours-chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. We rijden richting Granada voor avondmaal en overnachting in ons hotel Macià Real de la Alhambra**** (2 nachten).

 • dag 2

  Granada

  Beschrijving:

  We starten deze dag met een geleid bezoek aan het Alhambra, een voormalig Moors paleis, gelegen op een rots boven de stad Granada. Het bestaat uit drie prachtige delen die allemaal gelegen zijn rond een binnenplein met elegante fonteinen. Een ander juweel van Granada is het Generalife, de zomerresidentie van de Moorse leiders. De prachtige tuinen met sierlijke cypressen, kleurrijke bloemen en schitterende fonteinen zijn een ware streling voor het oog. Van hieruit genieten we van een prachtig zicht op het Alhambra. Na het vrije middagmaal genieten we nog van wat vrije tijd in de stad. Voor de geïnteresseerden maakt onze gids een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Aansluitend keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • dag 3

  Granada-Córdoba

  Beschrijving:

  Na het ontbijt vertrekken we naar Córdoba. Deze bevallige stad, één van Spanjes oudste, fungeerde geruime tijd als hoofdstad van het Moorse rijk. Hier maken we een wandeling door het labyrint van witte steegjes in de Joodse wijk bij de ‘Mezquita’, die we uiteraard ook bezoeken. Verder zijn er talrijke restanten uit de Romeinse tijd en later. Vrij middagmaal. Een wandeling in de Jardines del Alcázar mag niet ontbreken. Aansluitend nog wat vrije tijd in de stad. Avondmaal en overnachting in hotel Hesperia Córdoba****.

 • dag 4

  Córdoba-Sevilla

  Beschrijving:

  Vandaag staat een uitgebreid bezoek aan Sevilla op ons programma. Dankzij haar rijke geschiedenis is de hoofdstad van Andalusië een heel interessante mengeling van Arabische, Joodse en katholieke culturen. We brengen een bezoek aan het sprookjesachtige Alcázar, de kathedraal met de Giralda toren, gebouwd op de plaats van de grote moskee, waarvan o.a. de minaret, die na de Reformatie dienst deed als klokkentoren, bewaard is gebleven. Vrij middagmaal. In de namiddag bezoeken we de ‘Barrio de Santa Cruz’, de vroegere Jodenwijk, met smalle steegjes, witgekalkte huizen, oude paleizen, schitterende patio’s… Er rest ons nog wat vrije tijd en we eindigen ons stadsbezoek aan Sevilla langs de Plaza de España op weg naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in Hotel Silken Al-Andalus**** in Sevilla.

 • dag 5

  Sevilla-Jerez de la Frontera

  Beschrijving:

  We trekken verder in zuidelijke richting naar Jerez de la Frontera, vermaard om zijn wijnbouw, het fokken en dresseren van paarden en het selecteren van stieren. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan een paardenstoeterij. Vrij middagmaal. In de namiddag staat een bezoek aan een typische bodega op het programma. U kunt er van een glaasje sherry proeven en het productieproces wordt ons haarfijn uitgelegd. Naar ons hotel Royal Sherry Park**** in Jerez de la Frontera.

 • dag 6

  Jerez de la Frontera-Ronda-Torremolinos

  Beschrijving:

  Na het ontbijt verlaten we Jerez de la Frontera en verkennen de route van de charmante witte dorpjes. We rijden door de bergachtige streek van de Sierra de Grazalema en bereiken
  Ronda, gelegen op 750 m hoogte, rondom een indrukwekkende kloof van ca. 100 m diep. Deze stad is uitgeroepen tot nationaal monument. We brengen een bezoek aan de arena. Facultatief middagmaal in Ronda. In de namiddag rijden we verder via Marbella en Fuengirola naar Torremolinos voor avondmaal en overnachting in het hotel Sol House**** (3 nachten).

 • dag 7

  Vrije dag

  Beschrijving:

  Vandaag genieten we van een vrije dag in het bruisende Torremolinos. Onze reisleider geeft u graag enkele ‘excursietips’, zoals Málaga, Molina del Inca, .... Avondmaal en overnachting in ons hotel.

 • dag 8

  Het binnenland

  Beschrijving:

  Vandaag brengen we onze dag door in het binnenland van Andalusië. We starten in de Axarquía, een bizarre bergstreek ten oosten van Málaga. We genieten van prachtige uitzichten en brengen onderweg een bezoek aan een oliemolen in het dorpje Alfarnatejo. Ons middagmaal nuttigen we bij de lokale bevolking. Verschillende huisvrouwen nodigen ons thuis uit om te genieten van de heerlijke Andalusische keuken. Hierdoor krijgen we een unieke inkijk in het leven van de plaatselijke bevolking.

 • dag 9

  Torremolinos-Brussel-Hasselt-Mol

  Beschrijving:

  Op onze laatste dag in Andalusië genieten we nog van wat vrije tijd in Torremolinos. Het middagmaal nuttigen we in ons hotel. In de late namiddag vertrekken we naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Brussel.