Frankrijk

WO II Normandië Premium NIEUW

 • 16/10/2023
 • Busreis

Vanaf € 1195

Bereken uw prijs

Deze reis staat geheel in het teken van de Tweede Wereldoorlog, meerbepaald de Slag om Normandië. We nemen u mee naar de belangrijkste plaatsen en dompelen u onder in de geschiedenis.

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

5 x overnachting en ontbijt

6 x lunch

6 x diner 

reis en excursies met luxe autocar

alle inkomgelden volgens programma

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 28/11/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering.
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Pont de Normandie & Ranville

  Na het vertrek vanuit onze opstapplaatsen rijden we met de PremiumTours luxe autocar via de Pont de Normandie naar Merville. Hier brengen we een bezoek aan een deel van de Britse sector: de batterij van Merville, de Britse begraafplaats in Ranville en de beroemde Pegasus Bridge en het daarbij gelegen museum. Vervolgens gaat het richting ons hotel 4*-hotel La Ferme de la Rançonnière in Crépon voor diner en overnachting.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  in het teken van de Britse en de Canadese sector

  Vandaag staat in het teken van de Britse en de Canadese sector. We brengen een bezoek aan de stranden Gold, Juno en Sword, evenals de plaatsen Ouistreham en Arromanches, waar we een bezoek brengen aan het 360° museum. Ter plaatse zal ook de functie van de Mulberry-havens besproken worden. Alvorens we terugkeren naar ons hotel brengen we nog een bezoek aan de batterij van Longuessur- Mer. Na het diner geeft onze gids nog een lezing over de Slag van Normandië.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Colleville-sur-Mer & degustatie Calvados

  We starten onze dag met een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats van Collevillesur- Mer. Van hieruit dalen we te voet af naar Omaha Beach. Tijdens de afdaling krijgen we een uitgebreide uitleg over het verloop van de landingen op dit strand. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Overlord museum. Aansluitend genieten we van een degustatie in een Cidrerie, waar we mogen proeven van een heerlijk glaasje Calvados. Als afsluiter van de dag bezoeken we Pointe du Hoc. ’s Avonds volgt het tweede deel van de lezing over de Slag van Normandië.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bayeux

  In de ochtend bezoeken we het monument voor het Airfield B-2. Daarna rijden we door naar Bayeux, waar we een korte rondleiding krijgen over het verleden van de stad tijdens de Slag van Normandië. Na de lunch heeft u vrije tijd om deze mooie middeleeuwse stad te ontdekken.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Utah beach & St. Mère-Église

  Gelinkt aan operatie Overlord gaan we richting Utah Beach. We bezoeken het strand en het daarbij gelegen Musée du Débarquement, alsook het Airborne Museum in St. Mère-Église en het beroemde kerkje in Angoville-au-Plain. De lunch nuttigen we op een unieke plaats. We sluiten de dag af met bezoeken aan het Dead Man’s Corner museum en via St. Mariedu-Mont bezoeken we als laatste de Duitse begraafplaats in La Cambe.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Villers-Bocage & Falaise

  Voor we huiswaarts keren, passeren we Villers-Bocage, waar we het verhaal te horen krijgen rond het bloedige treffen tussen Duitse en Britse troepen. Als laatste staat het stadje Falaise op ons programma. Een plaats die voor altijd verbonden zal blijven aan de laatste fase van de Slag van Normandië aan het einde van augustus 1944. We sluiten deze reis af met een gezamenlijk diner alvorens aan te komen bij onze afstapplaatsen. 

4* La Ferme de la Rançonnière

Omgeving

Ligt op een toplocatie 3 km van de Normandische kust in een rustige streek. .

Kamerbeschrijving

Ferme de la Rançonnière biedt traditioneel, luxe verzorgde ingerichte kamers, elk met een eigen badkamer, satelliet-tv en gratis WiFi. Dit hotel is hoog beoordeeld om de comfortabele bedden, de faciliteiten zijn voortreffelijk. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).

Maaltijden

Het restaurant van Ferme de la Rançonnière serveert regionaal geïnspireerde Franse gerechten en een ontbijtbuffet