Zwitserland

Wallis

 • 05/09/2022
 • Busreis

Vanaf € 995

Bereken uw prijs Printbare versie

Wallis met superlatieven beschrijven is niet moeilijk. De bezienswaardigheden rijgen zich als parels aan elkaar en wedijveren om de gunst van de toeschouwer. Midden in de wereld van de beroemdste vierduizenders, tussen diepe dalen en gekamde terrassen, turkoois glinsterende gletsjermeren en scherp afgetekende rotsformaties, suikerig ijs en mossig groen wordt een waar spektakel voor de zintuigen aangeboden. Om even te ontsnappen aan de beslommeringen van alledag bestaat er een gezond recept: gewoon in één van de Walliser Bergbahnen stappen en je laten meevoeren naar de authentieke wereld tussen bergtoppen, hoogvlaktes en velden. Een kleine wandeling in de verfrissende, zuivere alpenlucht opent geest en ziel, zodat u als vanzelf op nieuwe en heldere gedachten komt. Onze verblijfplaats aldaar is Naters, een uitstekende uitvalsbasis voor wandeltochten en toffe uitstappen.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

4 x lunch

Inkomgelden: trein Täsch-Zermatt, wijndegustatie, zetellift heen Brandalp, kerk Raron, kabelbanen Aletschgletsjer

reis en excursies met luxe autocar

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 20/11/2021

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • overige inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
(A)20/08/2022 € 945
(B)05/09/2022 € 995
Toeslagen
single kamer (A)11A: + € 180
single kamer (B)11A: + € 235
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 6,50/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 5,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Valuta:

onderweg euro
ter plaatse Zwitserse frank. Zwitserse frank, 1 CHF = ca. € 0,88.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  We vertrekken ’s morgens via de Luxemburgse, Franse en Zwitserse autowegen richting Brig. In de vooravond komen we aan in Naters waar we inchecken in één van de CFI-hotels voor de volgende 6 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Saas-Fee, Mattmarksee

  Na een heerlijk ontbijt maken we een ontspannende wandeling in Brig. Na de lunch vertrekken we richting Saas-Fee, gelegen in een
  krans van meer dan 14 bergen met een hoogte van 4.000 m en meer. Via Visp, Stalden en Saas-Grund bereiken we Saas-Fee. Eén
  van de mooiste uitzichten op de gletsjers verschijnt hier voor ons. We nemen even de tijd om dit prachtige dorp te verkennen
  en met de liefhebbers dalen we al wandelend af naar Saas-Almagell. We zetten onze tocht verder naar de Mattmarksee op 2.170
  m hoogte. We wandelen even over de stuwdam van het meer. Het meer is gekend om zijn alpenweide en mogelijk vinden we hier een Edelweiss-bloempje.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Zermatt en zijn wonderlijke bergwereld

  We begeven ons naar het station van Täsch en stappen op de Shuttle naar Zermatt, gelegen op 1.620 m hoogte, aan de voet van de Matterhorn. In dit autovrije idyllische bergdorpje zijn de paardensleeën en de elektrische wagentjes het vervoermiddel bij uitstek om de mondaine toerist en de meutes skiërs te vervoeren. Een absolute aanrader is bij goed weer de beklimming van de Gornergrat op 3.089 m (ca. € 120). Het bergpanorama en de blik op de Matterhorn zijn onvergetelijk en zou iedereen één keer in z’n leven gezien moeten hebben. Ja, een absolute must see!

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  3-passentocht

  Het succes van deze dag zijn vooral de mooie panorama’s en de adembenemende uitzichten. Deze unieke tocht voert ons doorheen de mooie Rhônevallei naar Gletsch, via een uniek landschap over de Grimselpas, naar de met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen. Langs de vallei van de Aare en het Haslital over de Sustenpas, op 2.224 m hoogte. Lunchen doen we in de omgeving van de Steingletsjer en nadien mogelijkheid om een wandeling te maken richting één van de gletsjertongen van de Steingletsjer, een waar natuurfenomeen. Verder via de Gotthardtunnel naar de Nufenenpas. Op 2.478 m hebben we een adembenemend zicht op de Alpes bernoises. Machtig mooi!

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Raron en Sion

  Vandaag beleven we een gevarieerde dag. We vertrekken naar het dorpje Raron waar we de beroemde grottenkerk bezoeken. Verder naar de hoofdplaats van het kanton Wallis, Sion, de oudste stad van Zwitserland, in het hart van Wallis en aan de rechteroever van de Rhône. Het stadsbeeld van Sion wordt gekenmerkt door de 2 prachtige heuvels Valeria en Tourbillon. De Stiftskirche troont op Valeria, de ruïne van de zomerresidentie van de bisschoppen van Sion op Tourbillon. Geïnteresseerden maken een wandeling, anderen hebben gelegenheid om te shoppen in de charmante oude binnenstad. Na de lunch rijden we naar Salgesch. Met een wijngaardoppervlak van 5.000 ha is Wallis het
  grootste wijnbouwgebied van Zwitserland. Een wijnproeverij mag dan niet ontbreken.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Aletschgletcher, UNESCO Werelderfgoed

  De aanblik op de imposante Aletschgletsjer in een uniek berglandschap inspireert keer op keer. Met ongeveer 23 km is het de langste gletsjer van de Alpen en ook qua oppervlakte de grootste. Iconisch is de lange, meanderende ijstong die we kunnen bewonderen vanaf enkele uitkijkpunten en bereikbaar met verschillende kabelbanen. Eénmaal boven worden we overweldigd door ongelooflijke uitzichten in alle richtingen.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na het ontbijt verlaten we het gastvrije Naters en rijden via Frankrijk en Luxemburg huiswaarts. We worden in de vooravond weer thuis verwacht. Deze reis is zeker en vast aanrader voor natuurliefhebbers!

Hotel Adhoc

Kamerbeschrijving

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer

Maaltijden

Ontbijt en diner zullen geserveerd worden in het nieuwe restaurant van Hotel Adaastra.Beide hotels liggen schuin tegenover mekaar, op ca. 100 meter.

Hotel Adaastra

Omgeving

Gelegen in het centrum van Naters.

Kamerbeschrijving

Logies
22A: standaard tweepersoonskamer

Maaltijden

Ontbijt en diner zullen geserveerd worden in het nieuwe restaurant van Hotel Adaastra