Duitsland

Vulkaaneifel

 • Excursiereis
 • Minitrip
Bereken uw prijs

Beschrijving:

De Vulkaaneifel, gelegen in het zuidoosten van de Eifel, is een absolute aanrader voor een weekendje weg. Het is een heel bijzonder stukje Duitsland, met een rijke historie, welke miljoenen jaren terug gaat. Van borrelende thermische bronnen, indrukwekkende maren, uitgedoofde vulkanen, overblijfselen van de Romeinen, typische vakwerkhuizen tot en met de middeleeuwse kastelen. Van elke periode is wel iets terug te vinden in de overweldigende natuur van de Vulkaaneifel.

U S P:

Overweldigende natuur en rijke historie!

Inbegrepen:

 • vervoer heen en terug met luxe autocar
 • hoteldiensten basis vol-pension vanaf middagmaal 1e dag t/m middagmaal 3e dag
 • uitstappen ter plaatse
 • inkomgelden: bezoekerscentrum Gerolsteiner, Verlosserkerk Gerolstein, ‘Wildpark Daun, der Brubbel’ Wallenborn, bijenimker
 • welkomstdrank
 • begeleiding

Niet inbegrepen:

 • tafeldrank
 • avondmaal terugreis
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Praktische info:

KORTING:
3e volw. in 23A: - € 12

REISFORMALITEITEN:
Geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

VERZEKERINGSTARIEF:
Globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Hotel Zur Post

Omgeving:

Rustig gelegen aan de dorpsrand van het mooie Deudesfeld, midden in het prachtige, groene landschap van het Eifelgebergte.

Beschrijving:

Dit 3-sterrenhotel in Deudesfeld ligt midden in het prachtige, groene landschap van het Eifelgebergte. 

Faciliteiten:

 • restaurant
 • WiFi
 • tuin en terras
 • geen lift
 • vrij gebruik van de wellness-oase: sauna, stoombad, caldarium en whirlpool

Maaltijden:

In het rustieke restaurant worden traditionele, huisgemaakte gerechten geserveerd: ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en avondmaal in buffetvorm, 1 x grillavond.

Beoordeling:

Dit 3-sterrenhotel in Deudesfeld ligt midden in het prachtige, groene landschap van het Eifelgebergte.

Kamerbeschrijving:

Kamers: verzorgde kamers met telefoon, satelliet-TV en een badkamer met douche, toilet en haardroger.

Logies:
11A (+ €12): standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
23A: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.)

Reisprogramma

 • dag 1

  Gerolstein

  Beschrijving:

  Vertrek ’s morgens vanuit Mol en Hasselt via Luik, Verviers, Sankt Vith naar Gerolstein, een stadje dat in heel Duitsland en ver daarbuiten beroemd is om het gelijknamige bronwater
  dat daar gebotteld en geëxporteerd wordt. De geschiedenis van dit unieke mineraalwater, erg populair door zijn hoge concentratie koolzuur, gaat terug tot in 1888. Tijdens een rondleiding in het bezoekerscentrum van Gerolsteiner Mineralwasser komen we meer te weten over dit bijzondere water. Middagmaal. In de namiddag brengen we een geleid bezoek (indien geen evenement doorgaat) aan de protestantse Verlosserkerk van Gerolstein. Deze kerk, nog persoonlijk ingehuldigd door Keizer Wilhelm II, heeft een indrukwekkend interieur in neoromaanse stijl waarbij de ongeveer 24 miljoen mozaïekstenen een blikvanger zijn. Als afsluiter van deze dag maken we een wandeling aan het Meerfelder Maar, één van de grootste maren in de Eifel. Avondmaal en overnachting in ons hotel in Deudesfeld.

 • dag 2

  Bezoek aan de oudste stad van Duitsland ' Trier'

  Beschrijving:

  In de voormiddag maken we een mooie rondrit door het natuurschoon van de Vulkaaneifel tot in Manderscheid. Een fotostop, aan de Nieder- en Oberburg in Manderscheid, 2 prachtige burchtruïnes, is zeker de moeite waard. Gescheiden door het riviertje de Lieser was dit vroeger de grens tussen het gebied van de aartsbisschop van Trier en de graven van Luxemburg. Verder naar de 3 Dauner Maren, de bekendste in de Eifel, waar we meer te weten komen over het ontstaan. We maken een wandeling aan het Weinfelder Maar. Middagmaal in het hotel. Een bezoek aan de oudste stad van Duitsland, Trier, die een schat aan cultuur en geschiedenis herbergt, mag op deze reis niet ontbreken... Vele bezienswaardigheden stammen uit de Romeinse tijd en zijn een absolute must om te gaan bekijken. We sluiten deze dag af met een heerlijk avondmaal in ons hotel.

 • dag 3

  Wildpark Daun

  Beschrijving:

  Na een ontspannen ontbijt maken we een rit door de prachtige natuur van het Wildpark Daun. In dit park van ca. 220 ha met bos, weides en beekjes leeft een groot wildbestand in een prachtige natuurlijke omgeving. Middagmaal. Alvorens de Vulkaaneifel te verlaten brengen we nog een bezoek aan een mooi natuurfenomeen, dat we vinden in het plaatsje Wallenborn.
  Een koudwatergeiser, ook wel ‘der Brubbel’ genoemd, spuit ca. elk half uur een waterzuil tot 2 m hoog. We bezoeken in de omgeving ook nog een bijenimker die ons meeneemt naar
  de wondere wereld van die prachtige diertjes, die ongelooflijk belangrijk werk verrichten in de natuur en ons gezonde en heerlijke honing schenken. We vatten de terugreis aan naar onze afstapplaatsen. Thuiskomst rond 19.00 uur.