Italië

Sicilië 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis
Bereken uw prijs Printbare versie

Als grootste eiland in de Middellandse Zee is er veel te ontdekken tijdens een rondreis op Sicilië. Door zijn strategische ligging hebben vele mediterrane beschavingen hier voet aan wal gezet waardoor het eiland een enorm openluchtmuseum is, rijk aan culturele schatten. Sicilië is veelzijdig en rijk aan klassiek erfgoed alsook aan artistieke en architecturale pareltjes. Op dit prachtige eiland vinden we een oogverblindende diversiteit aan landschappen, de vulkaan Etna en pittoreske vissersdorpjes. We verkennen Agrigento met z’n Griekse tempelruïnes, het fascinerende Syracuse, ‘de gelukkige stad’ Palermo en de ’parel van Sicilië’ Taormina. We vergeten ook niet te genieten van ‘La Dolce Vita’, met een glas Siciliaanse wijn erbij. Kortom, op Sicilië krijgen we echt een vakantiegevoel! Of zoals Goethe het ooit beschreef ‘Italië zonder Sicilië laat geen indruk in de ziel achter. Hier begint alles.’

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

8x diner, overnachting en ontbijtbuffet

4x lichte lunch met water en wijn

alle excursies met PremiumTours luxe autocar

alle inkomgelden volgens programma: archeologische site Syracuse, keizerlijke villa Piazza Armerina, tempelvallei Agrigento, tempel in Segesta, Chiesa di Santa Maria dell’Ammiraglio Palermo, Palazzo dei Normanni Palermo, klooster Monreale, catacomben van de Kapucijnen Palermo …

rechtstreekse lijnvlucht heen Brussel-Catania en terug Palermo-Rotterdam met Transavia

luchthaventransfer heen en terug

deskundige begeleiding

wegen-, tunnel- en veerbootkosten

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • optionele inkomgelden: uitstap Etna met off-road voertuigen (afhankelijk van de weersomstandigheden), ca. € 65
 • reis- en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: €6,50/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: €5,50/dag/persoon

Opstapplaatsen:

carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir.

Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 9e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Taormina, de kleine stad op de rots (D)

  Vertrek vanuit onze opstapplaatsen met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Catania. We vertrekken met onze PremiumTours TopView naar het sfeervolle Taormina, ook wel de ‘parel van Sicilië’ genoemd. Gelegen aan de kant van Monte Tauro, biedt de stad een fantastisch uitzicht op de kust en de Etna. We schenken aandacht aan de sfeervolle oude stad en het imposante Grieks-Romeinse theater, een absolute trekpleister. Verder naar ons hotel voor de eerste 2 nachten, het mooie aan de kust gelegen 4* UNAHotel Capotaormina.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Een bijzondere ervaring op de Etna

  Een weg langs oude lavastromen brengt ons naar het symbool van Sicilië: de Etna, de grootste actieve vulkaan in Europa die nog geregeld tot uitbarsting komt. Onze excursie start op ongeveer 1.900 m, waar we met een kabelbaan gebracht worden naar 2.500 m.  Hier wachten speciale off-road voertuigen die ons naar de hoger gelegen kraters brengen. We genieten van indrukwekkende panorama’s en bewonderen oude en recente lavastromen die deze omgeving kenmerken. Hoe hoog we precies kunnen komen hangt af van de weeromstandigheden en de situatie ter plaatse (facultatief ca. € 65). Het wordt beslist een avontuurlijke en vooral leerrijke belevenis. We plannen een typische lunch met lokale wijn en antipasti.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Syracuse & Noto

  We verlaten Taormina en zetten onze reis verder in de barokke driehoek van Zuid-Sicilië. In de voormiddag brengen we een geleid bezoek aan de archeologische site van Syracuse, met het enorme Griekse theater, de Apollo- en Artemistempel en het Romeinse amfitheater. Syracuse was de geboorteplaats van Archimedes. Tijdens de lunch genieten we van een Siciliaanse wijnproeverij met versnaperingen: ‘La Dolce far Niente’! We rijden verder door een schitterend gebied vol citrusplantages, die het decor vormen van het mooie en op een hoogvlakte gelegen Noto. Vele gebouwen zijn hier opgetrokken in gele, honingkleurige zandsteen. Langs de Porta Reale komen we in de belangrijkste straat van Noto: de Corso Vittorio Emanuele III. De kathedraal toornt als symbool van de kerkelijke macht boven alle prachtige gebouwen uit. Verder naar Modica, waar we tijdig zullen aankomen in ons prachtige 4*S-hotel Pietre Nere Resort & Spa, zodat we van een ontspannende avond kunnen genieten.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Ragusa Ibla & Piazza Armerina

  De stad Ragusa bestaat eigenlijk uit 2 delen. Ibla ligt op een heuvel, begrensd door 2 valleien en is een wirwar van middeleeuwse straatjes en trapjes. Het nieuwe Ragusa Superiore is na de aardbeving in 1693 heropgebouwd en ademt een bijna middeleeuwse sfeer uit vol overdadige versieringen van barok. In het hart van Sicilië ligt Piazza Armerina, waar we de Romeinse keizerlijke villa bezoeken met de goed intact gebleven 4e-eeuwse vloermozaiëken, de grootste ter wereld en ontroerend mooi. De volgende 2 nachten verblijven we in het zeer mooie 5* Verdura Golf & Spa Resort, gelegen aan de kust.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Een wandeling door de oudheid

  Deze dag staat in het teken van het Griekse Akragas (Agrigento) en het bijbehorende archeologische museum. Onder leiding van onze gespecialiseerde reisleider bezoeken we de wereldberoemde tempelvallei gebouwd in de klassieke periode. Verspreid over de heuvelrug liggen 8 tempels, heiligdommen en andere overblijfselen uit de periode van 580 tot 430 voor Christus. Het is onwaarschijnlijk dat de  mensen in die tijd, met zulke beperkte middelen, dergelijke gebouwen hebben neergezet. Dit uitgestrekte gebied vol fascinerende geschiedenis heeft deze tempelvallei tot UNESCO Werelderfgoed gemaakt. De stad Agrigento is ook de moeite waard voor een kort bezoek, het centrum is compact en heeft een typisch middeleeuws stratenpatroon.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Zout van Trapani & het middeleeuwse Erice & Dorische tempel van Segesta

  De route La Via del Sale geeft ons al meteen mooie uitzichten op de zoutpannen die een onregelmatig en kleurrijk dambord vormen in het landschap, met hier en daar een silhouet van een windmolen. In Trapani maken we een stadswandeling en genieten we van een lunch in een typisch restaurant. Langs een mooie bergweg met spectaculaire uitzichten rijden we naar het sfeervolle en schitterend gelegen middeleeuwse Erice. Het stadje ligt op een heuveltop en biedt uitzicht over Trapani en de Egadische eilanden. In het ruige en weidse landschap van Contrada Barbaro ligt de sierlijke Dorische tempel van Artemis. Vanaf het amfitheater, statig gelegen bovenop een heuvel, ontvouwt zich een prachtig uitzicht op de vallei en de tempel. Een mooie afsluiter van deze prachtige dag. Verder naar Castellammare del Golfo, waar we tijdig zullen aankomen in ons prachtig gelegen 4*-hotel La Blanca Village & Resort voor de volgende 3 nachten.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Palermo, temperamentvol hart van Sicilië

  We besteden een volledige dag aan deze veelzijdige stad, zodat we op een rustig tempo ten volle kunnen genieten van al het moois dat hier te bewonderen is. Palermo is een heerlijke stad om te bezoeken en heeft een duidelijk zichtbaar verleden. Ooit was dit de hoofdstad van het Normandische koninkrijk, maar z’n echte hoogtepunt beleefde Palermo tijdens de Arabische overheersing. Naast de Normandische en Arabische gebouwen vinden we er ook barokke pareltjes, een prachtig mengelmoes van bouwstijlen en  periodes die ook de taal en de kunst hebben beïnvloed. Een begeleide wandeling langs de Opera Suite, de Quattro Canti, een kruispunt dat de stad in 4 wijken verdeelt, de Fontana Pretoria en de Chiesa di Santa Maria dell’Ammiraglio, een Normandische kerk rijkelijk voorzien van Byzantijnse mozaïek met een 16e-eeuwse barokke façade. Verder langs de kathedraal van Palermo naar het Palazzo dei Normanni, ooit het epicentrum van de middeleeuwse rechtspraak. Dit immense palazzo herbergt een delicaat juweel: de Cappella Palatina. In de namiddag bezoeken we één van de kleurrijke markten. Hier klopt het ware hart van Palermo en maken we nog meer dan elders kennis met de dynamiek die de stad kenmerkt.


   

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Monreale & Catacombe dei Cappuccini

  Een prachtige toevoeging aan deze reis is de beroemde Normandische kathedraal van Monreale, een pareltje met unieke mozaïeken dat Arabische en Byzantijnse bouwstijlen samenbrengt. Adembenemend zijn het nabijgelegen klooster en de tuin met prachtige vijgenbomen. Na de lunch keren we terug naar Palermo. De catacomben van de Kapucijnen in Palermo zijn niet alleen in historisch opzicht een interessante bezienswaardigheid maar ook bijzonder in hun soort. Oorspronkelijk waren de catacomben enkel bedoeld om de monniken een laatste rustplaats te geven, maar in de loop der eeuwen werd het een staatssymbool voor niet-geestelijken. De Catacombe dei Cappuccini bevatten ruim 8.000 min of meer gemummificeerde lichamen en geraamtes.

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen

  Castellammare del Golfo - Palermo - Brussel

  Na een heerlijk ontbijt begeven we ons naar de luchthaven van Palermo voor de vlucht naar Rotterdam. ‘Ciao tutti’! Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Una Hotels Capotaormina (nieuw)

Omgeving

Het UNAHOTELS Capotaormina ligt op een rots onder Taormina en wordt omringd door de zee. Het biedt een fantastisch uitzicht op de fantastische baai van Giardini Naxos en het eiland Isola Bella.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer 

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitness
 • solarium
 • wellnesscentrum ( met toeslag)
 • sauna ( met toeslag)
 • kluisje
 • lift
 • gratis WiFi

Pietre Nere Resort & Spa

Omgeving

Het Pietre Nere Resort & Spa ligt net buiten Modica.

Kamerbeschrijving

Al de kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer 

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitness
 • wellnesscentrum (mits toeslag)
 • sauna (mits toeslag)
 • lift
 • kluisje
 • gratis WiFi

Verdura Golf & Spa Resort

Omgeving

Dit resort wordt omgeven door 230 hectare aan olijfboomgaarden op het Siciliaanse platteland en grenst aan 2 km kustlijn

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer 

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • wellensscentrum
 • sauna
 • lift
 • kluisje
 • gratis WiFI

La Blanca Resort

Omgeving

La Blanca Resort ligt op 3 km van het strand en op slechts 5 km van het centrum van Castellammare del Golfo. 

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitness
 • solarium
 • kluisje
 • gratis WiFi