ZUID-ITALIË & SICILIË (Italië)

Deze prachtige reis naar Zuid-Italië en Sicilië laat ons kennismaken met het échte Italië: Pompeï, de dode stad, waar elke bezoeker geboeid wordt; Sorrento, waar u kan genieten van de onvergetelijke zonsondergang; Capri, een prachtig eiland en een bezienswaardigheid op zich; en natuurlijk Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, met een onmiskenbaar Italiaans karakter. Hier vinden we een mengeling van oude beschavingen en schilderachtige landschappen, waar de Etna centraal staat. Ontdek samen met ons dit échte Italië.
 • sep 2019
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
29/09/20199 dagen€ 1.595

TOESLAG : 
1A (op aanvraag): € 270. 

KORTING : 
geen korting 3e persoon in 2B. 

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING : 
vlieg/autocar-reis. 

Bij reservatie officiële naam doorgeven! 
Het programma van de 1e dag en 9e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier

Reisprogramma

DAG 1
Mol-Hasselt-Brussel-Napels-Sorrento
Vertrek ’s morgens vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Napels (Amsterdam-Napels met Transavia afreis 12/05 en Brussel-Napels met Brussels Airlines afreis 29/09). De Carolus/Prima Tours-chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. Facultatief middagmaal. We vertrekken richting Sorrento. Daar geven we de mogelijkheid om door de gezellige straatjes te kuieren alvorens in te checken in Grand Hotel Vesuvio**** in Sorrento (3 nachten).
DAG 2
Amalfikust & Pompeï
In de voormiddag maken we een prachtige tocht langs de Amalfikust, met dramatisch hoog uit de zee oprijzende kliffen, afgewisseld met kleine inhammetjes en prachtig gelegen, vaak half verborgen vissersdorpjes. We houden halt om wat te flaneren in het fotogenieke Amalfi met zijn prachtige kathedraal. Vrij middagmaal in Pompeï. In de namiddag staat voor ons de geschiedenis 2000 jaar stil. Met een bezoek aan Pompeï krijgen we een beeld van hoe de eens zo welvarende Romeinse stad er destijds uitzag, vóór de vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Naar Sorrento voor avondmaal en overnachting.
DAG 3
Eiland Capri
Dit vulkanisch rotseiland gelegen in de Golf van Napels, is ook wel bekend als het ‘Jetset eiland’. Met de boot vanuit Sorrento naar Capri. Met minibusjes bezoeken we het eiland dat verdeeld is in 2 stadjes: Capri en Anacapri. Met onze plaatselijke gids maken we een geleide wandeling in Capri, een stadje dat wel lijkt op een operettedecor van kleine pleintjes en witte huisjes met in de coulissen rustieke straatjes in Moorse stijl. Ook Anacapri komt aan bod. Vrij middagmaal. Een dag vol hemelse romantiek en onvergetelijke herinneringen. Terug naar Sorrento voor avondmaal en overnachting.
DAG 4
Sorrento-Giardini-Naxos
Rit langs de zuidwestzijde naar de tip van de laars. Door het aanleggen van de autobaan is Calabrië veel toegankelijker geworden in het prachtige gebergte dat we in de voormiddag zullen doorkruisen. Vrij middagmaal onderweg. We bereiken Villa San Giovanni, waar we de bekende Straat van Messina oversteken naar het eiland Sicilië. Via Messina en de oostkust bereiken we Atahotel Naxos Beach Hotel Club**** in Giardini-Naxos voor avondmaal en overnachting (3 nachten).
DAG 5
Etna en Taormina
In de voormiddag bezoeken we de Etna. We rijden tot aan de voet van deze nog steeds actieve vulkaan, die er uitziet als een zwarte verwrongen kegel en tevens de hoogste berg van Sicilië is. En wordt het te warm onder onze voeten, dan bestaat de mogelijkheid om met jeeps tot aan de krater te rijden. Want ‘Sicilië zonder Etna is zeker Sicilië niet!’ Moet u absoluut gezien hebben! Facultatief middagmaal. Naar Taormina, het bekendste toeristenstadje van Sicilië. De prachtige ligging van deze stad boven op een rots biedt een indrukwekkend uitzicht op de zee en de Etna. We maken een stadswandeling in dit pittoreske en mondaine kustplaatsje met prachtige paleizen en kerken en natuurlijk het Teatro Greco. We keren terug naar ons hotel in Giardini-Naxos.
DAG 6
Syracuse
In deze voormalig Griekse nederzetting nemen we de archeologische site in de oude wijk Neapolis onder de loep, mooi gelegen boven de Ionische Zee. Na het vrije middagmaal is er nog tijd voor een stadswandeling in de Città Vecchia, de oude stad. De hoogbarokke façade van de Duomo di Siracusa en het Raadhuis domineren het Piazza del Duomo, gelegen op het halfeiland Ortygia. Terug naar Giardini-Naxos.
DAG 7
Agrigento
Vandaag rijden we via het binnenland van Sicilië naar Agrigento. Volgens Pindarus was het vroegere Griekse Akragas ‘de mooiste stad der mensheid’... Ook nu nog is Agrigento prachtig gelegen. Facultatief middagmaal. Namiddagbezoek aan de Vallei van de Tempels, waarvan de Tempio della Concordia de meest indrukwekkende en best bewaarde tempel is. Verder naar Palermo naar ons hotel San Paolo Palace****. Avondmaal, overnachting (2 nachten).
DAG 8
Monreale-Palermo
Onze laatste dag op Sicilië. ’s Morgens bestijgen we eerst de Monte Pellegrino, de huisberg van Palermo, van waarop we een prachtig panorama van de stad kunnen zien. We bezoeken even het typische heiligdom van Santa Rosalia, de beschermheilige van de stad. Daarna vertrek naar Monreale, het vroegere jachtdomein van de Normandische koningen. We bezoeken er de prachtige kathedraal met de schitterende kloostertuin. Vrij middagmaal in Monreale. In de namiddag brengen we een geleid bezoek aan Palermo, ontstaan in de tijd der Carthagers, gegroeid onder de Normandiërs en opgesmukt met een barok kleedje door de Spanjaarden. Avondmaal en overnachting in Palermo.
DAG 9
Palermo-Catania-Amsterdam-Hasselt-Mol
Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Catania voor de vlucht met Transavia naar Amsterdam. De mentaliteit van de mensen was speciaal, de natuur onvergetelijk mooi en onze culturele bagage is verrijkt!

Hotel

DIVERSE HOTELS ZUID-ITALIË & SICILIË

Al onze verblijfshotels tijdens deze rondreis behoren tot de 4*-hotels met meer dan het gewenste comfort. Sommige met zwembad. Meestal ontbijtbuffet en ‘s avonds verzorgde menu’s met Italiaanse en internationale gerechten. 

Logies :
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.). 

 

Vanaf € 1.595
Vertrek in september 2019
Inbegrepen
 • vlucht Amsterdam-Napels heen (afreis 29/09 Brussel-Napels heen) en vlucht Catania-Amsterdam terug
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • luchthaventransfer heen en terug
 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar
 • hoteldiensten 8 nachten basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 9e dag
 • audioguide systeem
 • deskundige begeleiding
 • plaatselijke gids in Pompeï en Capri
 • ferry Villa San Giovanni-Messina
 • uitstap Capri: minibusjes naar haven, ferry Sorrento-Capri en terug, minibusjes op Capri
 • toeristentaks Sorrento, Giardini-Naxos en Palermo cfr. 01/11/2018
Niet inbegrepen
 • tafeldrank
 • inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering