TOSCANE & KUNSTSTEDEN (Italië)

Zacht glooiend heuvelland, groepjes pijnbomen en lanen met cipressen, onmetelijke kunstschatten en typische streekgerechten – Toscane is een ideale bestemming voor cultuurliefhebbers en levensgenieters. Een reis naar Toscane is een streling voor de zintuigen: het door mensenhanden zó fraai gemodelleerd landschap, de geur kunnen opsnuiven van rozemarijn en lavendel en de smaak ontdekken van de wereldberoemde Chiantiwijnen… De eeuwenoude Toscaanse stadjes kunnen prat gaan op een schier eindeloze reeks kunstschatten. Firenze, Siena en Pisa zijn slechts de bekendste symbolen van de Toscaanse kunst die haar bloeitijd kende tussen de middeleeuwen en de renaissance. We zullen in Toscane verblijven in Tavarnelle Val di Pesa (5 nachten), in het land van de Chianti en in Lucca (1 nacht). Reis met ons mee naar het wondermooie Toscane, dit wordt een buitengewone belevenis...

TOESLAG : 
1A: + € 93. 

KORTING : 
3e volw. in 2B: - € 81. 

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING : 
vlieg/autocar-reis. 

Bij reservatie officiële naam doorgeven ! 
Het programma van 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

VERZEKERINGSTARIEF :
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier

Reisprogramma

DAG 1
Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar Rotterdam voor de vlucht naar Pisa. De Carolus/Prima Tours-chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. We vertrekken via een mooie route naar ons 4*-hotel, rustig en prachtig gelegen, met een subliem uitzicht over de heuvels van de Chianti streek, in Tavarnelle Val di Pesa.
DAG 2
Het levendige stadje Colle di Val d’Elsa leent zich voor een uitstekende stop. Via een lift (vrije toegang) in een rots bereiken we vanuit het lager gelegen ‘Colle Bassa’, het hoger gelegen, middeleeuwse ‘Colle Alta’. Eénmaal boven genieten we van een mooi uitzicht over het zó typerende Toscaanse landschap. Het stadje herbergt talloze mooie middeleeuwse huizen, kerken, gebouwen en palazzo's. Verderop ligt de sfeervolle en historische stad Siena, de stad van de Palio, de jaarlijkse paardenrennen op het marktplein. Het hart van de stad, het Piazza del Campo, is één van de mooiste, middeleeuwse pleinen van Europa. In de 14e eeuw kende Siena zijn hoogtepunt, talrijke gebouwen uit deze tijd gaven de stad het uitzicht van vandaag. Door de rechte straatjes en de gebouwen in roze steen kreeg de stad een middeleeuwse charme. We wandelen langs de mooiste bezienswaardigheden. Een bezoek aan de Duomo (ca. € 6) is een must.
DAG 3
Vandaag bezoeken we Firenze, bakermat van de renaissance, hoofdstad van Toscane, stad van de Medici. Bezoek aan de Cappelle Medicee (ca. € 8), mausoleum van de Medici-familie, met een aantal bekende werken van Michelangelo. Verder hebben we aandacht voor de indrukwekkende Duomo, de doopkapel en de campanile van Giotto. We komen onder de indruk van de Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio en het Uffizi. Op onnavolgbare wijze drukte Firenze zijn stempel op de kunstgeschiedenis van de westerse wereld. De Piazza della Repubblica is het centrum van de mondaine winkelbuurt. We verlaten de stad via het Piazza Santa Croce en de Piazzale Michelangelo.
DAG 4
Certaldo is een bezoek meer dan waard, vooral omdat men er in alle rust, de mooiste plekjes kan verkennen. Het is de stad van de schrijver en poëet Giovanni Boccaccio en de alombekende marmellata di cipolle, een uienconfituur die werkelijk zalig is in combinatie met bijvoorbeeld pecorino kaas. In het prachtige middeleeuws gedeelte ‘Certaldo alto’ is de tijd precies blijven stilstaan, met het bekendste gebouw, de Palazzo Pretorio, dat momenteel een museum huisvest. Verder volgen we een gedeelte van de Chiantigiana, één van de mooiste en charmantste routes van Italië die dwars door het hart van de Chianti Classico wijnstreek loopt. Tijdens onze rondrit maken we tijd vrij voor een bezoek aan een aantal typische stadjes zoals Castellina (vrij middagmaal), Radda en Greve in Chianti en de omliggende wijngaarden. We sluiten deze dag af met een wijn- en olijfolieproeverij.
DAG 5
Rit naar de Etruskenstad Volterra, waar duurzaamheid en verval zo dicht bij elkaar liggen. De resten van de stadsmuur vertellen veel over de geschiedenis van deze plaats, die tot 700 jaar vóór Christus teruggaat. De paleizen rond de Piazza dei Priori domineren één der mooiste marktplaatsen van Italië. Na het vrije middagmaal vertrekken we naar San Gimignano, het ‘Manhattan van de middeleeuwen’, een stadje dat als een miniatuurtje uit een middeleeuws getijdenboek een Toscaanse heuvel kroont. Van de 72 familietorens die ooit het stadsbeeld bepaalden, zijn er nog 13 over. Zij sierden de huizen van de plaatselijke notabelen en waren een aanduiding van hun plaats op de maatschappelijke ladder. Een bezoek aan de wat bizarre fresco’s op de wanden van de Collegiata Santa Maria Assunta (ca. € 6) ontbreekt ook niet op ons programma. Mijmerend over al dat moois vertoeven we nog even op de Piazza della Cisterna.
DAG 6
Pistoia staat een beetje in de schaduw van een aantal bekende Toscaanse steden. Onterecht, want deze reeds door de Romeinen gestichte stad, is een ommetje waard, met z’n prachtige Piazza del Duomo. De stad biedt interessante verrassingen. Vervolgens vertrekken we naar Pisa (vrij middagmaal), de universiteitsstad, bekend om haar Campo dei Miracoli, met de wereldberoemde Scheve Toren, haar schitterende Duomo Santa Maria Assunta, de hemelse Doopkapel (ca. € 5) en de oude gewijde begraafplaats, het Camposanto (ca. € 2 combi) . Het mirakelplein is één van de mooiste sacrale ensembles ter wereld. We rijden naar Lucca voor avondmaal en overnachting in Best Western Grand Hotel Guinigi****.
DAG 7
Na het ontbijt verkennen we nog het gezellige en levendige stadje Lucca, met z’n vestingmuren uit de 16e en 17e eeuw en de stad van de ‘legende van het Heilige Kruis’. We bezoeken o.a. de mooie Duomo (ca. € 3), de Piazza Napoleone en de Piazza dell'Anfiteatro,… Lucca is de verpersoonlijking van een Toscaanse stad. Na het vrije middagmaal begeven we ons naar de luchthaven van Pisa voor onze terugvlucht naar Rotterdam.

Hotel

DIVERSE HOTELS TOSCANE

Hotel Borgo di Cortefreda**** (1e t/m 5e nacht) is rustig en prachtig gelegen, omgeven door een mooie tuin met olijfbomen, in Tavarnelle Val di Pesa. Het hotel biedt een subliem uitzicht over de heuvels van het Chianti-dal. Het is een charmant en tevens één van de meest exclusieve hotels in Toscane. Hier verblijft u in een dromerige sfeer met het comfort van het hoogste niveau. Het hotel beschikt over alle comfort van een 4*-hotel: American bar, restaurant ‘Cortefreda’,  wellness-centrum met Turks bad, jacuzzi, een mooi buitenzwembad met ligstoelen en parasols. Fitnessruimte. Comfortabele kamers uitgerust met bad/handdouche en toilet, haardroger, telefoon, satelliet-TV, minibar, safe, WiFi en airconditioning. In het restaurant ‘Cortefreda’ worden regionale Toscaanse specialiteiten geserveerd, bereid met lokale ingrediënten. U ontdekt er de échte Toscaanse smaken… Welkom in hotel Borgo di Cortefreda…, een ‘Relais’ in de Chiantistreek.
Ook ons hotel in Lucca 6e nacht is voorzien van alle comfort. 

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.). 

 

Inbegrepen
 • vlucht Rotterdam-Pisa heen en terug met Transavia
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • luchthaventransfer heen en terug
 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar
 • hoteldiensten basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 7e dag
 • water en wijn bij avondmaal
 • alle uitstappen ter plaatse
 • welkomstcocktail
 • wijn- en olieproeverij
 • audioguide systeem
 • begeleiding
Niet inbegrepen
 • andere tafeldranken
 • middagmalen
 • overige inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering