ROME (Italië)

Rome heeft ons al eeuwenlang gefascineerd en is bijgevolg dé bestemming bij uitstek. In geen enkele stad zijn zoveel getuigenissen te vinden van 28 eeuwen geschiedenis, cultuur en beschaving. Te midden van ‘la dolce vita’ van de gemiddelde Italiaan vinden we resten van antieke marktpleinen, tempels en fabuleuze amfitheaters maar ook intieme middeleeuwse kerkjes op verrassende pleinen met renaissance paleizen en barokke basilieken. Rome is niet alleen een stad van keizers en pausen maar garandeert ons op elk moment verbazing en verwondering. Men hoeft niet altijd een muntje in de Trevifontein te gooien om in de ban te geraken van deze uitzonderlijke stad. Fascinerend Rome, of zoals de Romeinen zeggen : ‘No basta una vita’, één leven is niet genoeg om het allemaal te zien. Het weze een uitnodiging...

Dit is een vrijblijvend programma. U kan op eigen initiatief (in overleg met de reisleider) de stad verkennen.

 • sep 2019
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
09/09/20195 dagenNog maar 1 plaats beschikbaar€ 932

TOESLAG : 
1A: € 212;
bezoek Vaticaans Museum: € 23. 

KORTING : 
geen korting 3e volw. in 2B.  

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING :
vliegreis.

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 5e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier.

Reisprogramma

DAG 1
Vertrek ’s morgens aan onze centrale opstapplaatsen voor de transfer naar de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse lijnvlucht naar Rome. Aan de luchthaven stappen we in de plaatselijke autocar voor de transfer naar ons hotel. Maar eerst brengen we nog een bezoek aan de fascinerende catacomben van San Callisto (ca. € 8). Check-in in het hotel gevolgd door een vrij middagmaal. Nadien brengen we een bezoek aan de basiliek van Santa Maria Maggiore en het intieme kerkje van Santa Prassede. Vrij avondmaal. Overnachting in ons hotel in het centrum van Rome.
DAG 2
Voormiddag geleid bezoek met onze plaatselijke gids aan de keizerlijke Fora, de Piazza Venezia, het Capitool (met het stadhuis van Rome), het Forum Romanum, het Colosseum (combi-ticket Forum Romanum + Colosseum: ca. € 12) en de triomfboog van Constantijn. In de namiddag brengen we een bezoek aan San Clemente (onderaardse kerk en opgravingen: ca. € 10), Santi Quattro Coronati, St.-Jan van Lateranen, de 'Scala Santa' of Heilige Trap. Vrij avondmaal. Overnachting in ons hotel in het centrum van Rome.
DAG 3
Indien mogelijk: algemene audiëntie bij de paus op het Sint-Pietersplein of in het auditorium. Indien niet mogelijk, vervangprogramma: bezoek aan de Engelenburcht in de buurt van het Vaticaan (ca. € 10,50). In de namiddag bezoek aan het middeleeuwse stadscentrum van Rome met onze plaatselijke gids: Palazzo Farnese, Campo dei Fiori, Piazza Navona, de basilieken Sant'Andrea della Valle, Santa Maria sopra Minerva, de jezuïetenkerk van Sant'Ignazio di Loyola en het fameuze Pantheon (ca. € 3). Vrij avondmaal. Overnachting in ons hotel in het centrum van Rome.
DAG 4
’s Voormiddags brengen we een bezoek aan de vele rijkdommen van de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse kapel onder leiding van onze plaatselijke gids (te reserveren bij boeking: toeslag van € 23). Aansluitend brengen we een bezoek aan de St.-Pietersbasiliek. ‘s Namiddags maken we een stadswandeling langs o.a. het mausoleum van Augustus, Ara Pacis, de Spaanse Trappen en de Piazza del Popolo. Vrij avondmaal. Overnachting in ons hotel in het centrum van Rome.
DAG 5
Na het ontbijt brengen we nog een bezoek aan Santa Maria degli Angeli e dei Martiri, gebouwd in de thermen van Diocletianus. Vervolgens wandelen we langs de Piazza Barberini en de Via Veneto naar de Trevifontein. Na de middag rijden we met een plaatselijke autocar richting luchthaven voor onze lijnvlucht naar Zaventem. Onderweg houden we nog halt bij de machtige kerk van St.-Paulus buiten de muren.

Hotel

BEST WESTERN PLUS HOTEL UNIVERSO****

Best Western Plus Hotel Universo**** is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw met een designinterieur, gelegen op 300 m van het Termini-station en op 5 min. wandelen van de Via Nazionale. Het dichtstbijzijnde metrostation bevindt zich op ca. 250 m (halte Termini). De moderne kamers zijn voorzien van badkamer met bad/douche, toilet, haardroger, airconditioning, satelliet-TV, minibar, safe en gratis WiFi. ’s Morgens wordt een Amerikaans ontbijtbuffet geserveerd.

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.).

Vanaf € 932
Vertrek in september 2019
Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Rome heen en terug met Brussels Airlines
 • luchthaventaks cfr. 01/11/2018 en luchthaventransfer heen/terug
 • vervoer ter plaatse met plaatselijke autocar 1e en 5e dag en openbaar vervoer (vervoerskaart inbegrepen)
 • 4 overnachtingen basis kamer en ontbijt
 • toeristentaks Rome cfr. 01/11/2018
 • audioguide systeem
 • begeleiding vanaf vertrek
 • extra plaatselijke gids voor bepaalde bezoeken
Niet inbegrepen
 • tafeldrank
 • middagmalen
 • overige inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven;
 • reisverzekering