PORTUGAL CULTURELE HOOGTEPUNTEN (Portugal)

Portugal is ongetwijfeld één van de meest fascinerende bestemmingen in Europa, met een landschap dat gehuld is in een nog onbezoedelde natuur en een artistieke erfenis met alom erkende waarde. Op deze rondreis verwennen we u dan ook graag met een combinatie van steden en de culturele hoogtepunten van Portugal: de Portugese hoofdstad Lissabon, daar waar de klank van de fado weerklinkt in de smalle steegjes van de pittoreske oude wijken; Porto, gelegen aan de monding van de Douro, hoofdstad van de alombekende wijnstreek en Coimbra met de oudste en mooiste universiteit ter wereld. En… natuurlijk bezoeken we nog de Alentejo, Óbidos, Nazaré en Batalha. Een reis vol culturele hoogtepunten. Aan dit aanbod zal u niet kunnen weerstaan!

TOESLAG : 
1A: + € 290. 

KORTING : 
3e volw. in 2B: - € 79. 

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING : 
vlieg/autocar-reis. 
Plaatselijke tijd : Belgische tijd – 1 uur.

Bij reservatie officiële naam doorgeven ! 
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier

Reisprogramma

DAG 1
Mol-Hasselt-Brussel-Lissabon
Vanuit Zaventem vertrekken we per lijnvlucht (Brussels Airlines) naar Lissabon. De Carolus/Prima Tours-chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. We starten meteen met een stadsbezoek o.l.v. onze stadsgids voor een algemene indruk van deze onmiskenbaar belangrijkste stad van Portugal, die omwille van z'n ligging één van de mooiste Europese hoofdsteden is. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Lissabon Vila Galé Opera**** (2 nachten) voor avondmaal en overnachting.
DAG 2
Lissabon-Cascais-Lissabon
Korte rit naar Sintra. Hier bezoeken we Palácio Nacional. Verder naar het uiteinde van de Serra de Sintra, Cabo da Roca, een imposante 140 m hoge klif en het meest westelijke punt op het Europese vasteland. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar de voorstad van Lissabon, Belém. Nergens in Lissabon is de Manuelino-stijl zo sterk vertegenwoordigd als hier. Een fotostop aan de Torre de Belém mag zeker niet ontbreken. Vervolgens rijden we via het monument van de ontdekkingsreizigers en het Mosteiro dos Jerónimos naar Lissabon voor avondmaal en overnachting.
DAG 3
Lissabon-Évora
We verlaten Lissabon en rijden via de Ponte 25 de Abril en houden halt aan het beeld van Cristo Rei. Hier genieten we van een prachtig uitzicht over Lissabon. ’s Middags komen we aan in Évora. Vrij middagmaal. Namiddagbezoek aan Évora. Bekroond met de indrukwekkende kathedraal, ligt het stadje op een lichtglooiende heuvel op de enorme vlakte van de Alentejo. Het historische centrum, omgeven door een stevige ring van muren, bewaart een waardevol cultureel erfgoed wat door UNESCO heel terecht is benoemd tot Werelderfgoed. Avondmaal en overnachting in Vila Galé Évora****.
DAG 4
Évora-Tomar
Onze reis wordt vervolgd met een toffe rit naar Évoramonte, waar we van een weids uitzicht genieten over de Alentejo. Verder via Estremoz, bekend om zijn witte marmermijnen, naar het pittoreske plaatsje Castelo de Vide, trapsgewijs gelegen tegen de helling van één van de noordelijke uitlopers van de Serra de São Mamede. Een gezapig stadje met een eindeloos heerlijke charme. Vrij Middagmaal. In de namiddag rijden we naar Tomar en brengen hier nog een bezoek aan het Convento de Cristo. Avondmaal en overnachting in Tomar in hotel Dos Templarios**** (2 nachten).
DAG 5
Tomar-Óbidos-Nazaré- Batalha-Tomar
In de voormiddag rijden we naar Óbidos, een fotogeniek, versterkt stadje, met witgeverfde huisjes, versierd met heel fleurige bloembakken. Héél Óbidos is één monument. Echt een fraai stadje om gezellig in rond te kuieren. Verder naar Nazaré. Dit vissersdorp, gelegen aan een prachtig strand, heeft zijn traditionele karakter behouden. Vrij middagmaal. Vervolgens naar de Dominicaanse abdij Santa Maria da Vitória in Batalha, een meesterwerk in de Portugese gotiek. We keren terug naar Tomar voor avondmaal en overnachting.
DAG 6
Tomar-Coimbra-Porto
Vandaag nemen we één van de oudste universiteiten ter wereld onder de loep, de universiteit van Coimbra. We bezoeken het oudste gedeelte o.a. de kapel, de Sala dos Capelos en indien mogelijk de beroemde bibliotheek. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Porto. Algemene sightseeing o.l.v. onze plaatselijke gids. We bezoeken het hoger gelegen gedeelte van Porto met de romaanse kathedraal ‘Sé’. Avondmaal en overnachting in Porto in hotel Vila Galé Porto**** (2 nachten).
DAG 7
Porto-Braga-Porto
We vertrekken naar Braga, de heilige stad, het ‘Rome van Portugal’. We brengen een bezoek aan het bedevaartsoord ‘Bom Jesus do Monte’. Dit zigzagtrappencomplex moet u gegarandeerd te voet afleggen, op uw knieën hoeft echter niet. Eénmaal boven biedt dit een prachtig uitzicht over de stad. Nadien bezoeken we de stad, waar vele kerken, statige 18e-eeuwse huizen en fraaie tuinen het stadsbeeld bepalen. De kathedraal is zeker een bezoek waard. Vrij middagmaal. Terug naar Porto voor een bezoek aan een typische ‘portkelder’ met proeverij. Nadien rijden we naar de bovenstad waar we door de autovrije ‘Rua de Santa Catarina’ wandelen. Avondmaal en overnachting in Porto.
DAG 8
Porto-Brussel-Hasselt-Mol
Na het ontbijt en nog wat vrije tijd vertrekken we naar de luchthaven van Porto voor de lijnvlucht met Brussels Airlines naar Brussel. Na vele boeiende indrukken en met heel wat culturele bagage keren we tevreden terug naar huis!

Hotel

DIVERSE HOTELS PORTUGAL : CULTURELE HOOGTEPUNTEN

Al onze verblijfshotels tijdens deze rondreis behoren tot de betere 4*-hotels. Ze bieden alle comfort, zowel voor wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft.

Logies :
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.). 

Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Lissabon heen, Porto-Brussel terug met Brussels Airlines
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • luchthaventransfer heen en terug; vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar
 • hoteldiensten (7 nachten) basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag
 • water en wijn bij avondmaal
 • inkomgelden: paleis Sintra, kathedraal Évora, Braga en Porto, kapel dos Ossos, klooster Tomar en Batalha, universiteit Coimbra, Portkelder, beurspaleis Porto
 • audioguide systeem
 • plaatselijke begeleiding
Niet inbegrepen
 • andere tafeldranken
 • middagmalen
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering