POLEN WARSCHAU & KRAKAU (Polen)

Een bewogen geschiedenis en rijke cultuur voor het grijpen

Voor vele toeristen is Polen een nog vrijwel onbekend land. Onterecht, want Polen biedt zijn bezoeker zonder twijfel een gevariëerde cultuur en geschiedenis en een mooie natuur. Tijdens deze rondreis bezoeken we Krakau, de hoofdstad Warschau, de Zwarte Madonna van Częstochowa en we maken kennis met de folkloristische tradities. Krakau is een historische en spirituele stad en trouwens één van de mooiste steden van Europa. Bovendien bieden we tijdens deze rondreis geïnteresseerden de mogelijkheid een bezoek te brengen aan de voormalige concentriekampen van Auschwitz. Na deze rondreis zullen we vast en zeker onder de indruk zijn van de rijke cultuur en de fascinerende geschiedenis die Polen ons biedt. Verrassingen troef!

TOESLAG : 
1A: + € 299. 
1A: (afreis 03/06) + € 385

KORTING : 
3e volw. in 2B niet mogelijk.

VREEMDE MUNTEN : 
onderweg euro; ter plaatse Poolse zloty 
(euro ter plaatse wisselen in zloty) 
en alle belangrijke credit cards.
Poolse zloty, 10 PLN = ca. € 2,33. 

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING : 
autocar/vlieg-reis. 
*Programma afreis 03/06 en 07/08 worden uitgevoerd in omgekeerde volgorde. Vliegtuig heen naar Warschau en autocar terug vanuit Dresden.

Bij reservatie officiële naam en geboortedatum doorgeven! 
Het programma van de 9e dag (1e dag afreis 03/06 + 07/08) kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

VERZEKERINGSTARIEF: 
globale reisverzekering : € 4,60/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4/dag/persoon

 

Reisprogramma

1e dag
Mol-Hasselt-omgeving Dresden.

Vertrek 's morgens via Keulen, Giessen en Eisenach naar Erfurt. Facultatief middagmaal. Via Weimar bereiken we ons tussenovernachtingshotel in de omgeving van Dresden. Avondmaal en overnachting. 

2e dag
Omgeving Dresden-Wrocław.

Na het ontbijt ontdekken we op de weg naar Polen, de Sächsische Schweiz. Saksisch Zwitserland is een idyllisch natuurparadijs met wildromantische rotskloven, hoog uitrijzend boven de Elbe. Na het middagmaal rijden we, via Görlitz en Zgorzelec, Polen binnen. Vervolgens verder naar Wrocław, het vroegere Breslau en hoofdstad van Neder-Silezië... Avondmaal en overnachting in Wrocław. 

3e dag
Wrocław.

Vandaag ontdekken we Wrocław. We beginnen met een bezoek aan het Panorama Racławicka, een groot rond doek dat de veldslag weergeeft van de Polen tegen de Russen. De geschiedenis van Wrocław begon op het eiland in de Oder. Hier bezoeken we de mooie Johannes de Doperkathedraal en de universiteit met de ‘Aula Leopoldina’, een niet te missen barok pronkstuk. Na het middagmaal brengen we eerst nog een bezoek aan de prachtige botanische tuin en nadien vertoeven we op de Grote Markt, het op één na grootste marktplein van Polen, met als blikvanger het stadhuis. Avondmaal en overnachting in Wrocław.

4e dag
Wrocław-Krakau.

’s Morgens rit naar Częstochowa. Op de heuvel (Jasna Góra), in de barokke kloosterkerk, bevindt zich de Zwarte Madonna van Częstochowa, de belangrijkste icoon van het katholieke Polen, waaraan wonderbaarlijke krachten worden toegeschreven... Verder naar Krakau, de voormalige hoofdstad en cultuurstad. We maken kennis met de Lakenhal, de Franciscanenkerk, de universiteit, de Floriańska poort met Barbican vesting en de vele interessante patriciërshuizen… Avondmaal en overnachting in Krakau. 

5e dag
Krakau.

Vandaag bezoeken we het grootste concentratie- en vernietigingskamp aller tijden, Auschwitz. Een bezoek aan deze historische plek laat niemand onberoerd. In de namiddag bezoeken we de oudste zoutmijn van Europa, Wieliczka. Deze mijn is uniek en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens het 2 uur durende bezoek komen we in ondergrondse kamers, zoutmeren, houten mijnwerktuigen en ondergrondse gebouwen. De St. Kingakapel, met zijn altaarstukken, boeiende bijbelse verhalen uitgebeeld in zout, kandelaars, lusters en zelfs de vloer eveneens in zout, is het indrukwekkendst. Terug naar Krakau voor avondmaal en overnachting.

6e dag
Krakau.

In de voormiddag bezoeken we de Wawelheuvel met zijn imposante Koninklijke Burcht in renaissancestijl en de kathedraal, waar vele Poolse koningen en nationale helden begraven liggen. Daarna trekken we naar de aantrekkelijke Grote Markt voor middagmaal en vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in Krakau.

 

7e dag
Krakau-Warschau.

Vandaag vertrekken we naar Warschau, de hoofdstad van Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad voor 85 procent verwoest door de Nazi's... Warschau werd meermaals verwoest en telkens sterker en mooier heropgebouwd. Middagmaal gebruiken we onderweg naar Warschau. In de late namiddag bezoeken we Paleis Wilanów, gelegen aan de rand van Warschau, één van de mooiste barokpaleizen van Polen. Dit prachtige gebouw was tot 1944 in handen van een aantal van de meest invloedrijke families in Polen. Vandaag is het een museum met een schitterende collectie Europese kunst. Avondmaal en overnachting in Warschau. 

 

8e dag
Warschau.

We beginnen ons stadsbezoek aan Warschau en verkennen de volledig heropgebouwde oude stad. Het historische centrum toont een mix van verschillende stijlen – van gotiek tot barok – en bijna elk gebouw in de oude binnenstad heeft een unieke architectonische stijl. We brengen een bezoek aan het Koninklijk Paleis (middagmaal in de oude stad) en volgen de Koninklijke Route naar het Łazienki-park. De trekpleister van dit park is het standbeeld van de beroemde Poolse componist Fryderyk Chopin. We brengen nog een bezoek aan het graf van de onbekende soldaat en  het vroegere Joodse getto. Avondmaal en overnachting in Warschau.

9e dag
Warschau-Brussel-Hasselt-Mol.

Op de 30e verdieping van het Paleis van Cultuur en Wetenschap is een panoramaterras, dat een mooi uitzicht biedt over Warschau en we sluiten ons stadsbezoek aan Warschau af met een bezoek aan het Warsaw Uprising Museum, een interessant museum waar we meer te weten komen over de vernietiging en de heropbouw van de stad Warschau. Na het middagmaal en nog wat vrije tijd verlaten we de hoofdstad en rijden naar de luchthaven voor onze lijnvlucht naar Brussel. We keren huiswaarts van een rondreis, boordevol verrassingen en culturele hoogtepunten!

Hotel

DIVERSE HOTELS POLEN : WARSCHAU & KRAKAU

Al onze verblijfshotels tijdens deze verrassende rondreis behoren tot de betere 3*- en 4*-hotels. Ze bieden alle gewenste comfort, zowel voor wat de kamers, als de accommodaties betreft. De maaltijden zijn van goede kwaliteit.  

Logies :
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor kind t/m 11 jaar.  

 

Inbegrepen
 • vervoer heen met luxe autocar afreis 29/07 en terug afreis 07/08 en 03/06;
 • vlucht Warschau-Brussel terug afreis 29/07 en vlucht Brussel-Warschau heen afreis 07/08 en 03/06;
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2017;
 • luchthaventransfer terug afreis 29/07, heen afreis 03/06 en 07/08;
 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar;
 • hoteldiensten (8 nachten) in kwaliteitshotels basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m middagmaal 9e dag;
 • alle inkomgelden: Panorama Racławicka Wrocław, kathedraal Wrocław, universiteit Wrocław, botanische tuin Wrocław, Mariënkerk Czestochowa, Auschwitz, Wieliczka zoutmijn, dom Krakau, burcht Krakau, Cultuurpaleis Warschau, Wilanóv park en paleis, Koninklijk
 • begeleiding.
Niet inbegrepen
 • tafeldrank;
 • middagmaal heenreis;
 • reisverzekering.