PÉRIGORD (Frankrijk)

In Zuidwest-Frankrijk baant de rivier de Lot zich een weg door nu eens oneindige landschappen, dan weer door statige, steile rotswanden. Deze regio staat bekend om zijn charmante, schilderachtige dorpjes en prachtige natuur. Het is hier dat prehistorische grotten met wonderbaarlijke grotschilderingen bewonderd kunnen worden. Ook de middeleeuwen drukten hun stempel op deze streek, met tal van kerken, prachtige kastelen en burchten, statig gelegen op hoogoprijzende rotsen. Kortom een bestemming met voor ieder wat wils, mooie natuur, een rijk cultureel erfgoed en een legendarische gastronomie.

TOESLAG : 
1A: + € 138. 

KORTINGEN : 
kind 2 t/m 11 jaar in 2B: - € 155;
3e volw. in 2B: - € 70. 

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier.

Reisprogramma

DAG 1
Vanuit onze centrale opstapplaatsen rijden we via Bergen, Parijs, Orléans en Vierzon naar Limoges. Tegen de avond bereiken we via Brive-la-Gaillarde, Souillac en Sarlat, onze verblijfplaats, Vitrac-en-Périgord, aan de oever van de machtige Dordogne, waar we 6 nachten verblijven in hotel Plaisance. Avondmaal en overnachting.
DAG 2
Een reis door de middeleeuwen
Om meteen kennis te maken met de boeiende geschiedenis van de Périgord worden we rondgeleid door het feodaal kasteel van Beynac, subliem gelegen op een rots, hoog boven de Dordogne. Na het middagmaal staat het prachtig gelegen middeleeuwse stadje Domme op het programma. Een toeristisch treintje brengt ons tot in het hoger gelegen centrum van de ‘Acropolis van de Périgord’. Echt wel de moeite!
DAG 3
Een duik in de historie
We rijden naar het Maison Forte de Reignac. Van de honderden kastelen in de Périgord, is het kasteel van Reignac (onder monumentenzorg) het meest geheime, vreemdste en mysterieuze van allemaal. Het werd gebouwd onder een rotsklif en lijkt in de rots te zijn ingekapseld. We maken een heel boeiende ontdekkingstocht door dit mystieke kasteel. Langs Les Eyzies, ‘de hoofdstad van de prehistorie’, volgen we de schitterende vallei van de Vézère. Na het middagmaal in Montignac volgt het hoogtepunt van de dag: de wereldberoemde grotten van Lascaux IV.
DAG 4
Ontspanning in hinterland en hotel
Vanuit Vitrac-en-Périgord maken we een mooie rit door het hinterland van de Dordogne met een korte stop in Besse, waar het oudste kerkje van de Périgord verscholen ligt tussen de bossen. Verder naar het historische bastidestadje Monpazier. Middagmaal. Op de terugweg naar Vitrac houden we nog halt in het mooie middeleeuwse dorpje Belvès, met zijn nauwe straatjes en overdekte markt. Verder naar ons hotel waar we nog kunnen genieten van een rustige vooravond. Enkele uurtjes ontspanning kan deugd doen!
DAG 5
Kasteel Milandes en hangende tuinen van Marqueyssac
In Castelnaud-la-Chapelle bevindt zich het kasteel van Milandes. Met ons bezoek aan dit kasteel nemen we een prachtige duik in het leven ten tijde van Josephine Baker. Het dak van leisteen, de houtbewerking en de prachtig bewaard gebleven gebrandschilderde ramen geven het kasteel een charmante, esthetische uitstraling. Na het middagmaal in ons hotel bezoeken we de tuinen van Marqueyssac, heel bekend en geliefd in de Périgord. De Belvédère van Marqueyssac biedt een schitterend uitzicht op de meanders van de Dordogne en op de bastiden en kastelen in de omgeving.
DAG 6
Sarlat, de parel van de Périgord
Voormiddag bezoek aan Sarlat, de onbetwistbare ‘toeristenmagneet’ van de Périgord Noir. Deze stad heeft een gezellig en subliem gerestaureerd centrum. Na een begeleide stadswandeling keren we terug naar ons hotel voor het middagmaal. We sluiten ons bezoek aan de Périgord af met een leuke boottocht in ‘Gabares’ (typische Dordogne-schepen), langs de kastelen van Beynac, Castelnau, Fayrac en Marqueyssac. Een waardige afsluiter van een uitzonderlijk mooie en interessante reis!
DAG 7
Na het ontbijt keren we via Limoges, Orléans en Parijs huiswaarts. Aankomst is voorzien rond 20.00 uur.

Hotel

PLAISANCE***

Hotel Plaisance*** is gelegen aan de oever van de Dordogne in Vitrac-en-Périgord. Dit charmehotel nodigt uit tot rust en ontspanning. Alle kamers zijn uitgerust met bad of douche en toilet, TV, safe. Het hotel beschikt over een groot terras en een mooie tuin met zwembad. Lift. Met culinaire passie legt de meesterkok zich toe op de bereiding van de lokale gastronomische specialiteiten. 

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer met dubbel bed (max. 2 volw.);
2B: standaard tweepersoonskamer met twee aparte bedden (max. 2 volw.);
2C: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 1 kind t/m 13 jaar;
2D (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met volwaardig 3e bed voor 3e volw. 

 

Inbegrepen
 • vervoer heen en terug met luxe autocar
 • hoteldiensten basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 7e dag
 • tafelwijn
 • uitstappen ter plaatse
 • inkomgelden: kasteel Beynac, treintje Domme, Maison Forte de Reignac, grotten Lascaux IV, kasteel Milandes, tuinen Marqueyssac, boottocht ‘Gabares’
 • audioguide systeem
 • begeleiding vanaf vertrek
 • welkomstdrank
 • folklore avond
Niet inbegrepen
 • andere tafeldranken
 • middagmaal heen- en terugreis
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering