KROATIË WONDERLAND (Kroatië)

Deze rondreis is een pareltje in ons aanbod! Het wondermooie landschap, de heerlijke zuiderse keuken en een enorm rijke cultuur maken van Kroatië echt een land om te ontdekken. En dat doet u natuurlijk het best samen met ons… Door het mediterrane klimaat schijnt het zonnetje er bovendien heerlijk op de fonkelende helderblauwe zee! Eenieder die langs de Kroatische kust reist, zal betoverd zijn door de zinnenstrelende Adriatische Zee met haar steile eilanden en verlaten kreken. Eén van de vele hoogtepunten tijdens deze reis zal zeker Dubrovnik zijn, niet voor niets ‘de parel aan de Adria’, met zijn historische, authentieke binnenstad, opgenomen in het Werelderfgoed van UNESCO! Ook Split, met zijn indrukwekkende bouwwerken, zal zeker bekoren. Deze ontdekkingstocht zal soms emotioneel geladen zijn door de onvergetelijke natuurimpressies, de rijkdom van de steden, de levenslust van de Kroaten… Sretan put! Goede reis !
 • sep 2019
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
13/09/20198 dagenVolzet€ 1.245

TOESLAG : 
1A: (A) + € 180 (B) + € 240. 

KORTING : 
3e volw. in 2B niet mogelijk. 

VREEMDE MUNTEN : 
Kroatische kuna, 10 HRK = ca. € 1,35
en alle belangrijke creditcards.

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 

OPMERKING : 
vlieg/autocar-reis.
Luchthavenvervoer Hasselt/Mol-Antwerpen en terug (€ 30/persoon), te reserveren bij boeking.

Bij reservatie officiële naam doorgeven! 
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier

Reisprogramma

DAG 1
Hasselt-Mol-Antwerpen-Split-Slano
Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven van Antwerpen voor onze vlucht naar Split met een lichte maaltijd aan boord. De chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. We vertrekken vanuit Split naar ons 5*-hotel Admiral in Slano, waar we de eerste 3 nachten zullen verblijven.
DAG 2
Schiereiland Pelješac
Vandaag verkennen we het schiereiland Pelješac met z’n lekkere smaken van Kroatië. In het stadje Ston, dat tot één van de indrukwekkendste middeleeuwse steden van Kroatië behoort, maken we een geleide wandeling in de compacte stadskern en langs de zoutpannen. De moedigen onder ons kunnen van op de hoogste torens van de stadsmuren (ca. 70 kuna) van een prachtig uitzicht genieten over de vruchtbare vallei en de zoutpannen, die tot de grootste van Europa behoren. Op een mooie locatie proeven we de lekkere gegrilde sardientjes. Pelješac staat tevens bekend om haar vruchtbare grond waarop al eeuwenlang de beste druiven worden geteeld. In een bekende wijnkelder degusteren we enkele plaatselijke wijnen en kleine hapjes. Op de terugweg brengen we in Mali Ston nog een bezoek aan een oesterkwekerij en proeven er van deze overheerlijke lekkernij.
DAG 3
Dubrovnik
We vertrekken voor een daguitstap naar de prachtig ommuurde historische stad Dubrovnik. De stad is uniek gelegen op een schiereiland, aan de voet van een kalksteengebergte, omringd door subtropische planten en bomen met voor de kust kleine idyllische eilandjes. Dubrovnik wordt als één van de juwelen van het UNESCO Werelderfgoed beschouwd. Het is een stad met vele fraaie historische monumenten zoals onder meer het Franciscanerklooster, met een mooie, 14e-eeuwse kruisgang, de nog intacte, zeer oude Apotheek, het aparte Dogenpaleis en de oude haven. De vele roodgedakte patriciërshuizen en paleizen stammen uit de 17e eeuw. Door de hele stad zijn vele fonteinen aangelegd. We laten ons door de charme en de sfeer van de oude stad betoveren, want Dubrovnik wordt niet voor niets ‘de parel van de Adria’ genoemd. Middagmaal. Naar ons hotel in Slano voor avondmaal en overnachting.
DAG 4
Šibenik en Nationaal Park Krka
We verlaten Slano en begeven ons naar het volgende verblijfsoord Šibenik, gelegen in een pittoreske, grillig gevormde baai waarin één van de mooiste karstrivieren van Kroatië, de Krka, uitmondt. We brengen een kort stadsbezoek aan deze oudste Slavische stad van Kroatië, die een bijzonder fraaie laat-gotische kathedraal met Noord-Italiaanse invloeden bezit. Middagmaal. Op enkele kilometers buiten Šibenik ligt het ongetemde koninkrijk van het Nationaal Park Krka, een wonder van het karstschoon, waardoor de Krka vloeit, een rivier die 3/4 van zijn weg naar de zee door canyons stroomt. We vertoeven in een wereld van een bijzondere fauna en flora, meren, watervallen, ... Werkelijk imponerend! We rijden naar Šibenik, waar we de 4 volgende nachten zullen verblijven in Amadria Park Resort****.
DAG 5
Trogir en Split
Na het ontbijt vertrekken we naar de goedbewaarde middeleeuwse stad Trogir, gelegen op een eilandje. Via een brug bereiken we de middeleeuwse binnenstad. Door de strategische ligging werd de stad vaak bekampt doorheen de geschiedenis. De Venetiaanse paleizen, patriciërshuizen, wachttorens en overblijfselen van de oorspronkelijke stadsmuur maken deze stad tot één van de rijkste cultuursteden van Kroatië. Met zijn wirwar van kleine straatjes en dromerige pleintjes is dit stadje een geliefde plaats om te vertoeven. Verder naar Split, de grootste havenstad van Kroatië; verrassend in menig opzicht. Hier kunnen we ons hart ophalen aan cultuur en schoonheid. Na het middagmaal stappen we binnen in het oude Split voor een tocht door 2000 jaar geschiedenis. De bezienswaardigheden van de stad bevinden zich grotendeels rond het paleis van Diocletianus. Hij liet hier een immens paleis bouwen, omringd door 2 m dikke muren en versterkt met 16 torens, als verblijf voor zijn oude dag. Door de eeuwen werd het uitgebouwd tot een unieke combinatie van stijlen. De 4 stadspoorten, waarvan de oostelijke 'Zilveren poort' de mooiste is, zijn nog intact. We keren terug naar ons Resort in Šibenik voor avondmaal en overnachting.
DAG 6
Nationaal Park Plitvicemeren
Na het ontbijt vertrekken we naar Plitvice voor een bezoek aan het Nationaal Park van de Plitvicemeren. Dit natuurpark is door UNESCO als Werelderfgoed beschermd en mag bij een bezoek aan Kroatië niet ontbreken. De essentie van dit gebied is schoonheid, in landschappen die soms woest, soms vredig, maar nooit eentonig zijn (aangepast schoeisel vereist). Facultatief middagmaal. In de loop van de namiddag rijden we terug naar Šibenik voor avondmaal en overnachting.
DAG 7
Zadar en Nin
Zadar is gelegen op een smal schiereiland. De stad is rijk aan historische bouwwerken. De 3000 jaar oude stad aan de Dalmatische kust was vroeger de hoofdstad van Kroatië. Deze lange geschiedenis is te zien in een mix van Romeinse ruïnes waaronder een groot Romeins forum, middeleeuwse architectuur en veel prachtige kerken zoals de Sint-Donatuskerk, een preromaanse kerk uit de 9e eeuw. Zadar heeft een mooie binnenstad met vele kleine straatjes en leuke terrasjes. Het zeeorgel, dat geluid maakt op het ritme van de branding, staat aan de zuidelijke kade van de stad en biedt een mooi uitzicht op de eilanden. Niet ver van Zadar ligt op een eiland het middeleeuwse stadje Nin, omringd door een ondiepe lagune. Het vasteland wordt verbonden door 2 bruggen. In dit schilderachtige vissersdorpje gebruiken we een licht middagmaal. Rondom de stad zijn er een deel van de middeleeuwse stadsmuren en een stadspoort goed bewaard gebleven. Die wijzen er dan ook op dat Nin in de middeleeuwen een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Kroatië. We keren terug naar Šibenik voor avondmaal en overnachting.
DAG 8
Split-Antwerpen-Mol-Hasselt
Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Split voor een rechtstreekse vlucht naar Antwerpen. Lichte maaltijd aan boord. Tijdens deze ontdekkingstocht beleefden we onvergetelijke natuurimpressies en hebben we genoten van de rijkdom van de steden en de levenslust van de Kroaten…

Hotel

DIVERSE HOTELS KROATIË

Al onze verblijfshotels tijdens deze rondreis behoren tot de 4*- en zelfs 5*-hotels met méér dan het gewenste comfort, dit zowel wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft. Verblijf 3 nachten in 5*-hotel Admiral in Slano en 4 nachten in 4*-Amadria Park Resort in Šibenik.

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind).

Vanaf € 1.245
Vertrek in september 2019
Inbegrepen
 • vlucht Antwerpen-Split heen en terug (lichte maaltijd aan boord)
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • vervoer ter plaatse met lokale autocar
 • hoteldiensten (7 nachten) basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag (uitgezond. middagmaal 6e dag – lichte snacks op 2e dag)
 • inkomgelden: wijndegustatie , oesterproeverij, kathedraal Šibenik, Nationaal Park Krka, Bisschoppelijk Paleis Split, Nationaal Park Plitvicemeren
 • plaatselijke gidsen in Dubrovnik, Trogir en Split
 • toeristentaks cfr. 01/11/2018
 • begeleiding ter plaatse
Niet inbegrepen
 • tafeldrank
 • middagmaal 6e dag
 • overige inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • luchthavenvervoer Hasselt/Mol-Antwerpen en terug (€ 30)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering