KARINTHIË (Oostenrijk)

De naam is afgeleid van het Keltische woord ‘karantanum’, wat zoveel betekent als ‘plaats der vrienden’. Welnu, dat gastvrijheid hier geen ijdel begrip is, hebben reeds talloze vakantiegangers mogen ervaren. Karinthië, de meest zuidelijke en tevens de meest zonnige provincie van Oostenrijk, is niet alleen aantrekkelijk door haar vele meren, ze is ook een ware culturele schatkist. Hier bevindt zich, op het kleinste oppervlak, de grootste rijkdom aan kunstschatten die Oostenrijk te bieden heeft. De hoogste bergtop van Oostenrijk, de ‘Grossglockner’, het schilderachtige Malta-dal met zijn indrukwekkende watervallen, de grote meren en de vele hectaren ongerepte natuur, maken van Karinthië een ideale vakantiebestemming. Bad Kleinkirchheim, ten zuiden van de Gurktaler Alpen of Nockberge, ons verblijfsoord, biedt zijn gasten een unieke combinatie van beweging in de bergen en weldadige ontspanning in het dal en gaat bovendien prat op zijn prachtige thermaal-kuuroorden. Ga met ons mee, want dit is pas echt genieten!

TOESLAG :
1A: + € 66

KORTINGEN :
kind 2 t/m 5 jaar in 2B/2C: - € 395
kind 6 t/m 11 jaar in 2B/2C: - € 130
kind 12 t/m 14 jaar in 2B/2C: - € 105
Geen korting 3e volw. in 2B

REISFORMALITEITEN :
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

OPMERKING :
programma-verschuivingen mogelijk !

VERZEKERINGSTARIEF :
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging

Voor het volledig programma in PDF, klik hier.

Reisprogramma

1e dag

Vertrek ’s morgens via Aken, Keulen, Frankfurt, Würzburg en München. Vrij middagmaal onderweg. Verder via Salzburg, Tauerntunnel en de Katschbergtunnel naar Bad Kleinkirchheim. Een welkomstdrankje, avondmaal en overnachting in ons hotel.

2e dag

Na een rustig ontbijt maken we kennis met de Nockalpen, in de omgeving van ons verblijfsoord Bad Kleinkirchheim en St. Oswald. Middagmaal in ons hotel. In de namiddag trekken we met een huifkar, getrokken door een tractor, de bergen in en genieten er van de prachtige bergwereld. Geïnteresseerden zakken te voet af naar het dorp, anderen keren per huifkar terug.

3e dag

Na het ontbijt vertrekken we richting Villacher Alpe. De Villacher Alpenstrasse biedt een grandioos uitzicht over de veelzijdigheid van Karinthië. Middagmaal in omgeving van Velden am Wörthersee. Via Maria Wörth naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië. We brengen een bezoek aan het schitterende historische centrum. We keren terug naar Bad Kleinkirchheim voor avondmaal en overnachting

4e dag

Na het ontbijt maken we een wandeling in Bad Kleinkirchheim, nadien vertrekken we richting Ebene Reichenau. Hier begint de Nockalmstrasse. Deze 35 km lange weg slingert zich door het groene paradijs. We houden regelmatig halt bij mooie uitzichtpunten. Middagmaal. Via Innerkrems en het mooie Liesertal rijden we naar de Millstättersee voor een boottocht op het meer. Verder naar ons hotel voor een heerlijk avondmaal en overnachting.

5e dag

Na het ontbijt rijden we naar het Maltatal. In het mooie dal van de Malta storten een dertigtal watervallen zich in de rivier. Een dichter beschrijft dit dal als ‘het dal van het stortende water’. Tijdens onze rit kunnen we vele watervallen bewonderen te midden van het wondermooie hooggebergte aan de rand van het National Park Hohe Tauern. Een 19 km lange weg (de ‘Malta Hochalmstrasse’) voert ons over een 9-tal bruggen en door een 6-tal tunnels naar het natuurreservaat en het stuwmeer Kölnbreinsperre. Middagmaal. In de namiddag bezoeken we Gmünd, een goed bewaard gebleven middeleeuws stadje, dat wordt gedomineerd door een imposante burcht. De 13e-eeuwse stadsmuren zijn nog volledig bewaard gebleven. Gelegenheid om rond te kuieren of geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het Ferdinand Porsche museum (inbegrepen in Kärnten Card).

6e dag

Vandaag verlaten we Bad Kleinkirchheim en vertrekken via Heiligenblut naar de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. We beklimmen de mooie Panoramastrasse (Grossglockner Hochalpenstrasse) tot aan de Franz-Josephs-Höhe, op een hoogte van 2396 m boven de zeespiegel. Van hieruit kunnen we de ‘Pasterzengletsjer’ bewonderen. Via de Hochtor bereiken we de Edelweissspitze. Facultatief middagmaal. Verder via Zell am See en Traunstein naar Zuid-Duitsland voor avondmaal en tussenovernachting.

7e dag

Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts, met nog een vrij middagmaal onderweg. Aankomst is voorzien rond 19.00 uur.

Hotel

KOLMHOF****

Lienerts Ferien- und Wellness-Hotel Kolmhof**** is een familiehotel, smaakvol ingericht en rustig gelegen in het idyllische Bad Kleinkirchheim. Het luxueuze hotel beschikt over een receptie, een gezellige bar, een sfeervol ingericht restaurant, een tuinterras, verwarmd buitenzwembad, een prachtige wellness-oase (vrij gebruik) sauna, jacuzzi, stoombad, infrarood-cabine. Massage en schoonheidsbehandelingen betalend. Speelruimte voor de kinderen. Lift. De comfortabele kamers zijn uitgerust met bad of douche en toilet, telefoon, radio, TV en grotendeels met balkon. Zeer verzorgde culinaire gerechten : ’s morgens een rijkgevuld ontbijtbuffet met biohoek, ’s middags een 3-gangenmenu en ’s avonds een 4-gangen keuzemenu. Dit hotel is een top-adres voor uw welverdiende vakantie !

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
2B: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.)
2C (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met 2 bijzetbedden voor kinderen t/m 14 jaar.

Inbegrepen
 • vervoer heen en terug met luxe autocar
 • hoteldiensten basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 7e dag (uitgezond. middagmaal 6e dag)
 • uitstappen ter plaatse
 • gratis Bad Kleinkirchheim Card in combinatie met de Kärnten Card
 • toeristentaks cfr. 01/11/2018
 • begeleiding vanaf vertrek
Niet inbegrepen
 • tafeldrank
 • middagmaal 6e dag
 • middagmaal heen- en terugreis
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering