IZOLA (Slovenië)

De ‘Sloveense Rivièra’ is een zonovergoten streek met rotsachtige stranden, mediterrane plantengroei en pittoreske middeleeuwse stadjes. Tijdens de wandelingen en uitstappen kan men genieten van deze grillige kuststrook die wel bezaaid lijkt met cipressen, steendennen en ceders. Verder zijn er nog de oude zoutvelden en de kalkstenen heuvels waar wijnranken groeien onder een blakende zon. De meeste oude stadjes ontstonden op een eiland. Later werden de zee-engten tussen eiland en vasteland opgevuld met het puin van de oude stadsomwalling. Deze stadjes met hun eeuwenoude smalle straten en pleintjes ademen nog de tijd van toen uit. Onze verblijfplaats Izola is een aantrekkelijk, oud vissersstadje langs de Sloveense Rivièra. De haven Mandrac geeft aansluiting op de nauwe steegjes. Hier bevinden zich de meest traditionele cafeetjes en restaurantjes. Ook de Venetiaanse patriciërshuizen en het laatbarokke ‘Palazzo Besenghi degli Ughi’ bevinden zich in dit oude stadsgedeelte. Verder bezoeken we ook andere interessante kuststadjes zoals Piran en Koper. Als kers op de taart brengen we tijdens deze reis ook een bezoek aan de Italiaanse stad Venetië. De vele grachten, bruggen, kerken, eilandjes en palazzo ‘s zorgen voor een mysterieuze sfeer. Tenslotte bezoeken we het Sloveense binnenland met de hoofdstad Ljubljana en de grotten als uitschieters.
 • sep 2019
 • okt 2019
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
01/09/20197 dagenVolzet€ 656
06/10/20197 dagenVolzet€ 625

TOESLAGEN : 
1A: + € 94; 
babybed: + € 26. 

KORTINGEN : 
kind 2 t/m 7 jaar in 2B/2C: - € 295; 
kind 8 t/m 13 jaar in 2B/2C: - € 175; 
3e volw. in 2B: - € 60. 

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID.  

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier.

Reisprogramma

DAG 1
’s Morgens vertrekken we via Aken, Keulen en Frankfurt, richting Nürnberg. ’s Middags is er voldoende tijd voor een facultatieve maaltijd. We rijden daarna richting München en verder tot over de Oostenrijkse grens in de buurt van Salzburg voor avondmaal en tussenovernachting.
DAG 2
Na het ontbijt rijden we via Villach en de Karawankentunnel naar Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië. Het oude stadscentrum aan de voet van de kasteelheuvel wordt gekenmerkt door z’n vele barokke kerken en gebouwen. Na het middagmaal maken we een verkenningswandeling langs o.a. het Prešerenplein, het stadhuis, het bisschoppelijk paleis en de St.-Nicolaaskathedraal. Verder naar San Simon Hotel Resort in Izola voor avondmaal en overnachting.
DAG 3
In de voormiddag verkennen we de kuststreek Primorska. We rijden langs de kust en tussen de wijnvelden van de achterliggende karstheuvels. Verder bezoeken we de oude stadskern van Koper en is er nog voldoende vrije tijd om te genieten van de deugden van deze prachtige stad. Na het middagmaal vertrekken we naar Postojna voor een bezoek aan de wereldvermaarde druipsteengrotten van Postojna (ca. € 25).
DAG 4
Vandaag vroeg uit de veren voor onze daguitstap naar Venetië. De autocar brengt ons tot de centrale parking. Van hieruit vertrekt de boot naar het San Marcoplein (ca. € 10) en genieten we van de speciale sfeer… In Venetië worden we door onze reisleider rondgeleid langs de smalle steegjes, de pittoreske bruggen en pleintjes en de statige palazzo’s naar de beroemde Rialto-brug. Facultatief middagmaal. In de namiddag vrije tijd om de sfeer rond de Venetiaanse terrasjes op te snuiven of voor een tochtje met de gondel (facultatief) over de Venetiaanse kanalen.
DAG 5
Na het ontbijt vertrekken we met de autocar naar Portorož en nemen hier de boot om te genieten van een dagje op zee. Bij goed weer: mogelijkheid tot zwemmen. De boot legt aan in Piran voor een bezoek aan dit schilderachtige stadje. Vismaaltijd aan boord. Na onze boottocht is er nog wat vrije tijd voorzien in het stadje Portorož. Vervolgens terug naar Izola. Avondmaal en overnachting.
DAG 6
Na het ontbijt rijden we naar de parel van de ‘Julische Alpen’, Bled. Een heerlijke wandeling aan het prachtige meer zal iedereen bekoren. Na het middagmaal verlaten we Slovenië en rijden we via Oostenrijk richting Zuid-Duitsland voor avondmaal en tussenovernachting.
DAG 7
Na het ontbijt vertrekken we via de Duitse autowegen huiswaarts. Thuiskomst is voorzien tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Wat een mooie reis was dit!

Hotel

SAN SIMON HOTEL RESORT

San Simon Hotel Resort  is een prachtig hotelcomplex, rustig gelegen in een mooie baai, aan één van de mooiste kustplaatsjes van Slovenië, Izola. San Simon Resort bestaat uit 5 bijgebouwen en 1 hoofdgebouw op ca. 100 m van het strand (kiezelstrand). Het centrum van Izola ligt op wandelafstand. We verblijven in de 4*-dependances. Mooie, nette kamers voorzien van douche en toilet, haardroger, telefoon, satelliet-TV, airconditioning en balkon. Kinderbedje voor kind -2 jaar door te geven bij reservatie. Het restaurant biedt een schitterend zicht op de baai. Ontbijtbuffet en avondmaal tevens in buffetvorm. Middagmaal in hotel met menukeuze, met salade- en dessertbuffet. Verder beschikt het complex, met ‘privé-strandje’ en ligweide, over diverse faciliteiten zoals receptie, lounge, een binnenzwembad met zeewater 30°(gesloten in juli/augustus), mits betaling: sauna, solarium, mogelijkheid tot massage, minigolf. Onze tussenovernachtingshotels bieden alle comfort. 

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.);
2C (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met stapelbed voor max. 2 kinderen t/m 13 jaar. 

 

Vanaf € 625
Vertrek van september 2019 tot oktober 2019
Inbegrepen
 • vervoer heen en terug met luxe autocar
 • hoteldiensten basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 7e dag (uitgezond. middagmaal in Venetië)
 • uitstappen ter plaatse
 • audioguide systeem
 • begeleiding vanaf vertrek
Niet inbegrepen
 • tafeldrank
 • middagmaal in Venetië en middagmaal 1e en 7e dag
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering