DALMATISCHE KUST (Kroatië)

Een prachtig blauwe zee als een tapijt van exclusieve makelij, omringd door duizend eilanden met overal vele schitterende diepblauwe baaien, waarin de van zandsteen gebouwde huizen met stralend oranjerode daken u toelachen, dat is het typerende aan Dalmatië. Deze adembenemende reis zorgt werkelijk voor een gesmaakte combinatie tussen kust en cultuur. We verkennen vol bewondering deze prachtige streek die gekenmerkt wordt door een kust met gouden stranden en een binnenland met majestueuze bergen en steden met een overvloed aan cultuur en geschiedenis! De buitengewoon mooie kuststrook is omzoomd door talrijke eilandjes die als een parelsnoer in de azuurblauwe zee verspreid liggen. De cultuur gaan we onder andere opsnuiven in: de hoofdstad van de streek, Split, een belangrijke havenstad met Romeinse roots!; Trogir, een parel met de uitstraling van Venetië, maar veel intiemer; het kleinere en charmante Šibenik. Kroatië, dat veel geleden heeft onder de oorlog in de negentiger jaren van de vorige eeuw, is hier versterkt, mooier en met een nieuw elan uitgekomen. ‘Dobrodošli’, welkom in ons land. De Kroaten zijn trots op deze streek en laten u graag delen in haar schoonheid...
 • sep 2019
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
06/09/20198 dagen€ 1.110

TOESLAG : 
1A: (A) + € 147 (B) + € 190.

KORTING : 
3e volw. in 2B: - € 65. (niet mogelijk 17/05)

VREEMDE MUNTEN :
Kroatische kuna, 10 HRK = ca. € 1,35
en alle belangrijke creditcards.

REISFORMALITEITEN :
geldige identiteitskaart volstaat.

OPMERKING :
vlieg/autocar-reis.
Luchthavenvervoer Hasselt/Mol-Antwerpen en terug (€ 30/persoon), te reserveren bij boeking.
Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier.

Reisprogramma

DAG 1
Mol-Hasselt-Antwerpen-Split-Vodice
Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven van Antwerpen voor onze vlucht naar Split met voucher t.w.v. € 12 voor het 'buy on board' assortiment. De chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. We vertrekken noordwaarts naar ons 4*-hotel Olympia in Vodice (afreis 17/05 Amadria Park Resort Šibenik).
DAG 2
Šibenik-Nationaal Park Krka
Na het ontbijt rijden we naar Šibenik. Deze romantische stad, die als eerste aan de Adria door de Kroaten is gesticht, ademt een enorme charme uit. En bovendien is de kathedraal één van de pareltjes van de Dalmatische kust. Middagmaal. Nadien begeven we ons naar het Nationaal Park Krka. Het water van de rivier Krka stroomt naar de spectaculaire watervallen van Roški Slap en Skradinski Buk en vormt een serie meren en stroomversnellingen te midden van veel groen. In het Nationaal Park maken we een ontspannende wandeling. Terug naar Vodice voor avondmaal en overnachting.
DAG 3
Zadar-Nin
Zadar is een stad met een uitzonderlijke geschiedenis en een opmerkelijk waardevol cultureel erfgoed. We maken kennis met het zeeorgel dat een ononderbroken concert aanbiedt van mystieke klanken voortgebracht door het orkest van de natuur. We bezoeken er de verschillende historische monumenten, waaronder de St. Anastasiakathedraal en de ronde Donatuskerk, gebouwd op de resten van het Romeinse Forum. In de smalle, romantische straatjes is het gezellig vertoeven. Voor het middagmaal rijden we naar Nin, een schilderachtig vissersdorpje en één van de meest pittoreske stadjes in Dalmatië. Het historische stadscentrum is gelegen op een eiland dat omringd wordt door een ondiepe lagune. Door twee bruggen wordt het stadje met het vasteland verbonden. Onderweg naar het hotel houden we nog halt op een unieke plaats waar we een prachtig uitzicht genieten op het Vrana meer en haar omgeving.
DAG 4
Split
Vandaag bezoeken we Split, een stad die onder de bescherming staat van UNESCO als Werelderfgoed. We maken een geleide wandeling door deze kunstzinnige en levendige kuststad, een tocht door 2000 jaar geschiedenis. De oude stad is ontstaan rond het ‘Paleis van Diocletianus’, één van de grootste en best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. Middagmaal in Split en nog wat vrije tijd.
DAG 5
Nationaal Park Plitvicemeren
Vandaag een lange dag voor een bezoek aan de Plitvicemeren, één van de mooiste natuurwonderen van Europa. Dit natuurpark is door UNESCO als Werelderfgoed beschermd en bestaat uit 16 meren die onderverdeeld zijn in de bovenmeren (Gornja) en de benedenmeren (Donja). Deze meren zijn ontstaan door een natuurlijke vorming van travertijn en dammen, die samen een grandioos architectonisch natuurfenomeen vormen, omgeven door dichte bossen, waarin beren, wolven en vele andere zeldzame dier- en plantensoorten leven. De essentie van dit gebied is schoonheid, in landschappen die soms woest, soms vredig, maar nooit eentonig zijn (aangepast schoeisel vereist). Facultatief middagmaal. In de loop van de namiddag keren we terug naar ons hotel in Vodice.
DAG 6
Trogir-Primošten
Na het ontbijt vertrekken we naar het bekoorlijke middeleeuwse stadje Trogir voor een geleid bezoek. De smalle geplaveide straatjes met hoge huizen van witte steen en de kades, waar boten aanleggen, geven deze plek een sfeer uit een ander tijdperk met een bijzondere charme. Verder naar Primošten voor middagmaal en bezoek. Ooit was Primošten een klein eiland, maar nu een sfeervol schiereilandje, verbonden door een dam met het vasteland. Wat dit stadje zo bijzonder maakt zijn haar prachtige oude huisjes, allemaal tegen elkaar aan gelegen, met een kerkje aan de top. Hier kunnen we gezellig rondkuieren in de smalle steegjes.
DAG 7
Nationaal Park Kornati
Vanuit Murter of Vodice vertrekken we per boot naar het Nationaal Park Kornati. Deze Kroatische archipel, bestaande uit zo’n 140 eilanden, bezit hierdoor de meeste baaien in het Middellandse Zeegebied. Een bezoek aan Kornati is zeker één van de hoogtepunten van deze reis en we zullen ongetwijfeld helemaal opgaan in het contrast van de felblauwe zee en de woeste eilanden. Indien we de schoonheid opnemen die deze archipel te bieden heeft, zullen we een unieke herinnering bewaren. Middagmaal (inclusief dranken) wordt geserveerd aan boord.
DAG 8
Vodice-Split-Antwerpen-Hasselt-Mol
Na een rustig ontbijt verlaten we ons hotel en rijden naar de luchthaven van Split voor een rechtstreekse vlucht naar Antwerpen met voucher t.w.v. € 12 voor het 'buy on board' assortiment.

Hotel

OLYMPIA****

Hotel Olympia**** is een stijlvol hotel, gelegen op ca. 300 m van het centrum van Vodice en op 50 m van het strand. We logeren er in comfortabele kamers aan de zeezijde (lateraal). Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, haardroger en balkon, telefoon, satelliet-TV, minibar, safe (te huur) en airconditioning. Lift. Openluchtzwembad. Privé-strand met douches, ligstoelen en parasols. Maaltijden: rijkgevuld ontbijtbuffet en ook 's avonds maaltijden in buffetvorm met lokale en internationale gerechten. We bevelen dit hotel ten zeerste aan! (afreis 17/05 verblijven we in Amadria Park Resort in Šibenik, in comfortabele kamers, voorzien van alle comfort – type 2B niet mogelijk)

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.). 

 

Vanaf € 1.110
Vertrek in september 2019
Inbegrepen
 • vlucht Antwerpen-Split heen en terug met voucher t.w.v. € 12 voor 'buy on board' assortiment
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • vervoer ter plaatse met lokale autocar
 • hoteldiensten (7 nachten) basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag (uitgezond. middagmaal Plitvicemeren)
 • uitstappen ter plaatse
 • inkomgelden: kathedraal Šibenik, Nationaal Park Krka, Donatuskerk Zadar, Vrana meer, Nationaal Park Plitvicemeren, Nationaal Park Kornati
 • toeristentaks cfr. 01/11/2018
 • begeleiding ter plaatse
Niet inbegrepen
 • tafeldrank
 • middagmaal Plitvicemeren
 • luchthavenvervoer Hasselt/Mol-Antwerpen en terug (€ 30)
 • reisverzekering