COTSWOLDS (Verenigd Koninkrijk)

Een Engels pareltje van natuurlijke schoonheid!

Pittoreske dorpjes met (peperdure) countryside cottages verstopt in een glooiend groen landschap van Midden-Engeland. relaxed wandelen naar één van de vele schitterende, statige landhuizen en prachtig ontworpen Engelse glorieuze tuinen, Sommige particulier, andere met evenveel liefde beheerd door de National Trust. Wel, hier in de Cotswolds waant u zich in een immens, bewoond park. Een streek waar geschiedenis door ‘verstilling’ actueel is gebleven: Romeinse villa’s en wegen, geribbelde ‘Saxon Fields’ rond Saksische dorpen, kleine middeleeuwse stadjes, maar ooit groot geweest door wolproductie en wolhandel, indrukwekkende wool churches en landhuizen, gebouwd in honingkleurige kalksteen van de Cotswolds. Een pareltje van Engels erfgoed, een ‘Area of Outstanding Natural Beauty’… Moet u echt eens meemaken.

TOESLAG:
1A: + € 120.

KORTING:
3e persoon in kamer niet mogelijk.

VREEMDE MUNTEN:
onderweg en ter plaatse Britse pond.
Britse pond, 1 GBP = ca. € 1,12.

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

OPMERKING:
plaatselijke tijd: Belgische tijd -1 uur.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Engeland is gewenst.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 4,60/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4/dag/pers.

Reisprogramma

1e dag

Vertrek ’s morgens vroeg aan onze opstapplaats en dan naar het Franse Calais. Per shuttle naar Folkestone. Via de mooie graafschappen Kent en Surrey naar het graafschap Oxfordshire. Verder naar Woodstock. Vrij middagmaal. Na het facultatieve middagmaal bezoeken we Blenheim Palace, een koninklijk cadeau van een koningin aan haar beroemdste veldheer, een meesterwerk van ‘Engelse barok’, waar Winston Churchill geboren werd. Verder naar Witney voor avondmaal en overnachting.

2e dag

In de voormiddag rijden we langs de mooie Golden Valley naar Misarden gardens, een tijdloze Engelse tuin uit het begin van de 17e eeuw. Verder naar Gloucester, voor een bezoek aan de prachtige kathedraal. Facultatief middagmaal. In de namiddag  ontdekken we één van de vele typische ‘Cotswolds villages’. We rijden naar Bibury, een pittoresk dorpje, met z’n feeërieke 17e-eeuwse cottages van Arlington Row. Verder brengen we nog een bezoek aan Bibury Trout Farm, één van de oudste en meest attractieve forellenvijvers van Engeland. We keren terug naar Witney voor avondmaal en overnachting.

3e dag

Na het ontbijt rijden we naar Broadway Tower. Bij helder weer genieten we van een mooi uitzicht over 13 Engelse graafschappen. Met de liefhebbers wandelen we naar Broadway, gelegen aan de voet van Fish Hill en tevens een schilderachtig Cotswolds dorp, met zijn typische winkeltjes, een heerlijke plek om te vertoeven. Nadien worden we verwacht voor een full afternoon tea in een gepast kader. In de namiddag brengen we een bezoek aan Bourton House Garden in Bourton-on-the-Hill. Een gedeelte van de tuin is ingericht voor planten in potten en er zijn prachtige borders. Naar Stow-on-the-Wold, het hoogst gelegen dorpje in de Cotswolds... Het oude marktplein, omgeven door een mooie kerk en andere rustieke gebouwen met antiekwinkels, was ooit één van de grootste schapen- en paardenmarkten van de regio. Dan naar Bourton-on-the-Water, waar de Windrush rivier, met tal van leuke bruggetjes, het stadje omgeeft met een zweem van romantiek. We keren terug naar Witney voor avondmaal en overnachting.

4e dag

Na het rijkelijk Engels ontbijt zetten we onze rondrit door de Cotswolds verder en rijden naar Tewkesbury waar de prachtige abdijkerk onze bijzondere aandacht trekt. Vervolgens bezoeken we Hidcote Manor Garden, een bijzonder fraaie Engelse tuin, die samen met Sissinghurst tot de meest geprezen tuinen van Engeland behoort. Hier werd in het begin van de 20e eeuw voor het eerst het ‘tuinkamer’-idee geïntroduceerd. Echt een must! Vervolgens naar Chipping Campden. We maken een wandeling langs de St James’ Church, de voormalige armenhuisjes, de elegante High Street en the Market Hall. Vrij middagmaal. Daarna bezoeken we de mooie tuinen van Sudeley Castle, één van de belangrijkste kastelen van de Cotswolds. Terug naar Witney voor avondmaal en overnachting.

5e dag

Na weer een heerlijk ontbijt laten we de schilderachtige Cotswolds achter ons en rijden naar de mooie Victoriaanse universiteitsstad Oxford, de stad van dromende torenspitsen (onnoemelijk veel torens sieren de ‘skyline’). De oude binnenstad van Oxford is één grote campus. Uiteraard mag een bezoek aan Christ Church College niet ontbreken, één van de meest prestigieuze colleges van Groot-Brittannië, met z’n befaamde  apel, maar ook de dinerzaal van de tovenaarsstudenten uit de Harry Potter films. Facultatief middagmaal. Na ons bezoek aan deze sfeervolle studentenstad rijden we naar Folkestone voor de shuttle naar Calais. We keren huiswaarts met als toffe afsluiter onderweg nog een verzorgde koffietafel. Thuiskomst rond 22.30 uur.

Hotel

OXFORD WITNEY HOTEL****

Oxford Witney Hotel is gebouwd in de historische stijl van de Cotswolds en ligt in het hart van Oxfordshire, op wandelafstand van het centrum van Witney. Gerenoveerde kamers in een eigentijdse stijl met een mooie inrichting en elegant meubilair, voorzien van volledig ingerichte badkamer met bad/douche, toilet, haardroger, telefoon, TV, safe, thee- en koffiezetfaciliteiten. In de Blakes Leisure Club kan men na een dagje sightseeing vrij gebruik maken van een verwarmd binnenzwembad, sauna en stoombad. Gratis gebruik van handdoeken. Massages (betalend). Fitnessruimte. Geen lift (gelijkvloers en 2 verdiepingen). Verzorgde maaltijden: ’s morgens een Engels en continentaal ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu.

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).

Inbegrepen
  • vervoer heen en terug met luxe autocar;
  • shuttle heen en terug;
  • hoteldiensten basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 5e dag;
  • 1x full afternoon tea;
  • 1 koffietafel als avondmaal op terugreis;
  • inkomgelden: Blenheim Palace, Misarden Gardens, Bibury Trout Farm, Bourton House Garden, abdijkerk Tewkesbury, Hidcote Manor Garden, Sudeley Castle, Christ Church College Oxford;
  • begeleiding.
Niet inbegrepen
  • tafeldrank;
  • middagmalen;
  • reisverzekering.