CALABRIË (Italië)

Ingesloten tussen enerzijds de glasheldere Tyrreense Zee en anderzijds de al even transparante Ionische Zee vinden we Calabrië, in de tip van de Italiaanse laars. Een ruige, wilde natuur gekenmerkt door parelwitte stranden en grillige rotsen vormt de achtergrond van deze geheime parel van Italië. Het landschap wordt verfraaid door tal van Griekse tempels en Byzantijnse kerken. Ook de liefhebber van lekker eten komt hier zeker aan zijn trekken: de smaken nog authentiek; krachtig maar steeds volgens het recept van ‘La Mamma’. Reis met ons mee en laat u onderdompelen in een streek vol folklore, religie, wonderbaarlijke cultuur en een mysterieuze natuur.
 • aug 2019
VertrekTijdsduurBeschikbaarheidPrijs
24/08/20198 dagen€ 1.445
31/08/20198 dagen€ 1.445

TOESLAG : 
1A: + € 210. 

KORTING : 
3e volw. in 2B: - € 105. 

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID.

OPMERKING :
vlieg/autocar-reis.
Programma-verschuivingen mogelijk.

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,80/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4,20/dag/persoon

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Voor het volledige programma in PDF, klik hier.

Reisprogramma

DAG 1
Vertrek ’s morgens aan onze centrale opstapplaatsen naar de luchthaven van Rotterdam voor onze vlucht naar Lamezia Terme. Na aankomst rijden we naar hotel Scoglio del Leone**** in Zambrone voor de check-in, avondmaal en overnachting.
DAG 2
Vestingstadje Tropea & Capo Vaticano
Na het ontbijt vertrekken we naar Tropea en bezichtigen er de kathedraal en het Sanctuarium Santa Maria dell’Isola. Dit eeuwenoude plaatsje ligt verheven op een rotspartij die naadloos in de huizen over lijkt te gaan. De vele souvenirwinkeltjes verraden dat Tropea geen onontdekte parel is. We flaneren door de gezellige straatjes en geven hier de gelegenheid voor een facultatief middagmaal. We sluiten deze eerste kennismaking met Calabrië af met een ritje naar het Belvedere, een mooi uitzichtpunt op Capo Vaticano, waar we de prachtige kuststreek kunnen aanschouwen. Daarna genieten we nog van de faciliteiten van ons hotel.
DAG 3
Het kartuizerklooster van Serra San Bruno en het Byzantijnse kerkje van Stilo
Door een prachtig berglandschap bereiken we Serra San Bruno, waar we even tijd maken voor een wandeling door het dorp en een cappuccino (facultatief). Dit dorp werd bekend door de komst van Bruno van Keulen, een filosoof en theoloog, die na zijn studie de grote liefde voor God vond en die besloot volledig in afzondering te gaan leven. We bezoeken het kloostermuseum en komen meer te weten over de orde en het leven van de monniken. We genieten van een gezellig middagmaal in een groene omgeving. Onderweg naar Stilo genieten we tijdens de afdaling van de Monte Consolino van prachtige uitzichten. We houden halt aan het byzantijnse kerkje voor een bezoek. We keren terug langs de oostkust van Calabrië naar de baai van Zambrone.
DAG 4
Boottocht Eolische Eilanden
Vandaag vroeg uit de veren voor een boottocht naar de Eolische Eilanden. We bezoeken 3 van de 7 eilanden die de archipel telt. Deze door UNESCO beschermde eilanden rijzen als juwelen op uit de zee, voor de noordoostelijke kust van Sicilië. We zetten voet aan wal op Vulcano, en ruiken en zien meteen de kenmerken van een vulkaaneiland: zwavellucht, zwarte grond, warme modderbaden en huizen opgetrokken uit vulkanisch gesteente. Het is een waar wellnessoord met de Pozza dei Fanghi, een natuurlijk zwavelhoudend modderbad. 15 minuutjes verder bevindt zich Lipari, een echt vakantie-eiland, bekend om z’n vele typische souvenirwinkeltjes en z’n aanbod aan restaurantjes. Facultatief middagmaal. Verder naar Stromboli, het enige eiland met actieve kraters waar voortdurend kleine erupties, waarbij lavablokjes omhoogschieten en terugvallen in de krater of in zee, plaatsvinden. Een lange dag, maar vooral een fascinerende belevenis.
DAG 5
Kennismaking met de Ionische kust met bezoek aan Gerace
Via het berglandschap en de Ionische kust rijden we naar het plaatsje Gerace. We genieten van een uitzicht dat z’n weerga niet kent. Want ingeklemd tussen 2 rivieren en de bergen biedt Gerace een schitterend uitzicht op de Ionische Zee. Een boemeltreintje, waarin de tonen van de tarantella weerklinken, brengt ons naar het centrum. We brengen een bezoek aan de kathedraal met de graftombe van Prins Ruffo. Na het middagmaal voorzien we nog wat vrije tijd. We keren tijdig terug naar het hotel.
DAG 6
Reggio Calabria en het archeologische museum
Vandaag komen we alles te weten over de geschiedenis van Calabrië en de 2 mooiste mannen van Italië. In Reggio Calabria bezoeken we het archeologisch museum en raden we een wandeling aan op de langste promenade van Italië, de Falcomatà, die uitzicht biedt op Sicilië en de Etna. De geboortestad van Versace biedt tevens een uitstekende mogelijkheid tot shoppen. Facultatief middagmaal. Op de terugweg brengen we nog een interessant bezoek aan Scilla waar we een wandeling maken door de visserswijk Chinalea. Verder richting het voormalige kasteel van Prins Ruffo, de vader van Koningin Paolo. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan dit kasteel (afhankelijk van evenementen).
DAG 7
Vibo Valentia en het gezellige Pizzo
In Vibo Valentia, de hoofdplaats van de gelijknamige provincie, bezoeken we de burcht, oorspronkelijk gebouwd door de Normandiërs. Momenteel huisvest ze een tentoonstelling van Griekse en middeleeuwse opgravingen. Van op de burcht genieten we van een prachtig uitzicht op de Vibonese vallei. Middagmaal. In Pizzo bezichtigen we een uit turfsteen gehouwen grotkerkje, waar Calabrische kunstenaars honderden Bijbelse figuren gehouwen hebben. Het stadje is vooral bekend voor het wereldberoemde Tartufo-ijs.
DAG 8
In de vroege namiddag verlaten we Zambrone en maken nog een ommetje langs het Silagebergte voor een bezoek aan een gerenommeerde wijnkantine. Hier krijgen we een rondleiding en uitleg over de vintage, de DOC- en DOCG-wijnen. We proeven er na afloop van de rondleiding een 2-tal wijnen met typische hapjes van de streek. Vervolgens rijden we naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Rotterdam. Verder naar onze centrale afstapplaatsen.

Hotel

SCOGLIO DEL LEONE****

Hotel Scoglio del Leone**** is gelegen op een heuvel, in het centrum van de baai van Zambrone en kijkt uit over het prachtige La Costa degli Dei, Zambrone Marina, Parghelia en Tropea. Bij helder weer zijn zelfs de Eolische Eilanden zichtbaar. Het hotel ligt op een helling en het privéstrand bevindt zich op ca. 300 m, maar men kan ook verkoeling zoeken aan het zwembad. Het hotel heeft weelderige tuinen met een waterpark. De comfortabel ingerichte kamers, verdeeld over 5 gebouwen, zijn uitgerust met badkamer met douche, toilet en  haardroger. Verder beschikken de kamers over telefoon, minibar, flatscreen-TV, safe en airconditioning. In het restaurant worden verzorgde maaltijden geserveerd in buffetvorm (het hoofdgerecht wordt bediend aan tafel). 

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.). 

 

Vanaf € 1.445
Vertrek in augustus 2019
Inbegrepen
 • vlucht Rotterdam-Lamezia Terme heen en terug met Transavia
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2018
 • luchthaventransfer heen en terug
 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar
 • hoteldiensten 7 nachten basis half-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag
 • middagmaal 3e, 5e en 7e dag
 • alle uitstappen ter plaatse
 • inkomgelden: Kathedraal Tropea en Gerace, Sanctuarium Santa Maria dell’Isola, kloostermuseum Serra San Bruno, kerkje Stilo, boottocht Eolische eilanden, boemeltreintje Gerace, Archeologisch Museum Reggio Calabria, Kasteel Prins Ruffo, burcht Vibo Valentia
 • audioguide systeem
 • begeleiding
Niet inbegrepen
 • tafeldrank
 • overige middagmalen
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering