ANDALUSIË (Spanje)

Een lust voor het oog, dé bestemming naar uw hart

Andalusië, smeltkroes van culturen en temperamenten… Andalusië is beroemd om haar steden Granada, Córdoba en Sevilla. De combinatie van stijlen, Moors en christelijk, hebben een indrukwekkende schoonheid gecreëerd. Wanneer u zich in het achterland van Andalusië begeeft, ver weg van de toeristische steden, dan wordt u verrast door een sfeer van vervlogen tijden. Tegen de bergen aangeplakt rijzen de vele witte dorpen op. In de steden ontmoet u naast de bezienswaardigheden ook de typisch Spaanse gebruiken. Bezoek eens een tapasbar waar u samen met de Spanjaarden al hangend aan de toog, geniet van de heerlijke kleine hapjes variërend van gamba’s in knoflook, gefrituurde inktvis, gestoofde paprika’s tot gevulde tomaten. De siësta neemt een belangrijke plaats in voor de Spanjaard. Er is geen haast, geen stress, een typische uitdrukking in Spanje is ‘no pasa nada’ (niks aan de hand). Het binnenland van Andalusië is gevarieerd en weids. Voor de rustzoeker is de provincie Cadiz beslist aan te bevelen. Hier vindt u het charmante dorpje Jerez de la Frontera, met zijn sherrybodega’s, waar u verschillende sherry’s kunt proeven. Andalusië, een lust voor het oog, een streek naar uw hart… Laat u bekoren! 

TOESLAG : 
1A: + € 266. 

KORTING :
3e volw. in 2B: - € 84. 

REISFORMALITEITEN : 
geldige identiteitskaart volstaat. 
Kinderen Kids-ID. 

OPMERKING : 
vlieg/autocar-reis. 

Bij reservatie officiële naam doorgeven ! 
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. 

VERZEKERINGSTARIEF : 
globale reisverzekering : € 4,60/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 4/dag/persoon

 

Reisprogramma

1e dag
Mol-Hasselt-Brussel-Malaga-Granada

Vertrek 's vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven voor onze vlucht naar Malaga. De Carolus/Prima Tours-chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. Facultatief middagmaal. We vertrekken naar Granada. Deze gezellige universiteitsstad biedt ons een schitterend uitzicht op de Sierra Nevada. Bovenop de berg Sabika troont het indrukwekkende Alhambra en we maken reeds kennis met het levendige centrum van Granada. Avondmaal en overnachting in hotel Macià Real de la Alhambra**** in Granada.

 

2e dag
Granada-Córdoba

We starten deze dag met een geleid bezoek aan het Alhambra en de prachtige tuinen van de Generalife. Na de pracht en praal van Granada gaan we deze namiddag meer de landelijke toer op. We rijden via dé olijvenroute van Andalusië richting Córdoba: glooiende olijfgaarden te midden van een bloemenpracht in het voorjaar of de pastelkleuren van het najaar. Zo ver het oog reikt zien we de heuvels met het rasterpatroon van zilvergrijze olijfbomen, met aan de horizon het silhouet van de Sierra Nevada. Aankomst in ons hotel Hesperia Córdoba****.

3e dag
Córdoba

Deze bevallige stad, één van Spanjes oudste, fungeerde geruime tijd als hoofdstad van het Moorse rijk. Hier maken we een wandeling door het labyrint van witte steegjes in de Joodse wijk bij de ‘Mezquita’, die we uiteraard ook bezoeken. Verder zijn er talrijke restanten uit de Romeinse tijd en later. Middagmaal in Córdoba. Een wandeling in de Jardines del Alcázar mag niet ontbreken. Avondmaal en overnachting in hotel Hesperia Córdoba****.

4e dag
Córdoba-Sevilla

Vandaag staat een uitgebreid bezoek aan Sevilla op ons programma. Dankzij haar rijke geschiedenis is de hoofdstad van Andalusië een heel interessante mengeling van Arabische, Joodse en katholieke culturen. We brengen een bezoek aan het sprookjesachtige Alcázar, de kathedraal met de Giralda toren, gebouwd op de plaats van de grote moskee, waarvan o.a. de minaret, die na de Reformatie dienst deed als klokkentoren, bewaard is gebleven. Middagmaal. In de namiddag bezoeken we de ‘Barrio de Santa Cruz’, de vroegere Jodenwijk, met smalle steegjes, witgekalkte huizen, oude paleizen, schitterende patio’s… Er rest ons nog wat vrije tijd en we eindigen ons stadsbezoek aan Sevilla langs de Plaza de España op weg naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in Hotel Silken Al-Andalus**** in Sevilla. 

5e dag
Sevilla-Jerez de la Frontera

We trekken verder in zuidelijke richting naar Jerez de la Frontera, vermaard om zijn wijnbouw, het fokken en dresseren van paarden en het selecteren van stieren. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan een paardenstoeterij. Aansluitend middagmaal. In de namiddag staat een bezoek aan een typische bodega op het programma. U kunt er van een glaasje sherry proeven en het productieproces wordt ons haarfijn uitgelegd... Naar ons hotel Royal Sherry Park**** in Jerez de la Frontera.

6e dag
Jerez de la Frontera-Ronda-Fuengirola

Na het ontbijt verlaten we Jerez de la Frontera en verkennen de route van de charmante witte dorpjes. We rijden door de bergachtige streek van Serranía en bereiken Ronda, gelegen op 750 m hoogte, rondom een indrukwekkende kloof van ca. 100 m diep. Deze stad is uitgeroepen tot nationaal monument. Middagmaal in Ronda. In de namiddag rijden we verder via Marbella naar Fuengirola voor avondmaal en overnachting in het mooie hotel IPV Palace & Spa****plus.

 

7e dag
Fuengirola

Vandaag een volledig vrije dag, die ieder naar eigen plezier en believen kan opvullen. Middag- en avondmaal in het hotel IPV Palace & Spa****plus in Fuengirola. 

8e dag
Fuengirola-Malaga-Brussel-Hasselt-Mol

Na een heerlijk ontbijt pakken we onze koffers en vertrekken naar de luchthaven van Malaga voor onze terugvlucht. Weer een ervaring rijker en de onweerstaanbare charme van de Andalusiër kregen we er gratis bovenop !

Hotel

DIVERSE HOTELS ANDALUSIË

Al onze hotels tijdens deze mooie Andalusië-rondreis behoren tot de betere 4*-hotels. Deze hotels bieden alle gewenste comfort, zowel voor wat de kamers, de maaltijden als de accommodaties betreft. 

Logies :
1A: standaard éénpersoonskamer;
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.);
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.). 

 

 

Inbegrepen
 • vlucht Brussel-Malaga heen en terug;
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2017;
 • luchthaventransfer heen en terug;
 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar;
 • hoteldiensten (7 nachten in luxe 4*-hotels) basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag;
 • water en wijn bij middag- en avondmaal;
 • begeleiding;
 • rondleiding in Granada, Córdoba, Sevilla met plaatselijke gidsen.
Niet inbegrepen
 • andere tafeldranken;
 • middagmaal 1e en 8e dag;
 • inkomgelden (ca. € 95);
 • reisverzekering.