Tsjechië

Praag

 • 24/07/2024
 • 14/10/2024
 • Busreis

Vanaf € 645

Bereken uw prijs
Gemiddelde conditie vereist

Praag is een uitzonderlijk mooie stad met een rijkdom aan architectuur die haar bewogen geschiedenis in het hart van Europa illustreert. In het centrum van de Tsjechische hoofdstad vindt u Staré Město, de oude stadskern met de bijzonder interessante Joodse wijk Josefov. Aan de andere kant van de Moldau ligt Malá Strana - één van de oudste wijken van Praag - met smalle, kronkelige straatjes aan de voet van het indrukwekkende burcht- en kathedraalcomplex Hradčany. Ook buiten het traditionele reisseizoen valt er in Praag op cultureel gebied heel wat te beleven. Kortom… een stad die u nooit meer laat gaan!

Inbegrepen:

4x overnachting en ontbijtbuffet

3x diner

1x boottocht Moldau met diner 

reis met luxe autocar

Openbaar vervoer in Praag

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • inkomgelden: St.-Nicolaaskerk ca. CZK 140, Loreto ca. CZK 230, Strahov bibliotheek ca. CZK 150, Burcht ca. CZK 250, Joods museum ca. CZK 500 (prijswijzigingen voorbehouden)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 155
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Wegens beperkt autoverkeer in de stad, worden de bezoeken in de binnenstad te voet of met openbaar vervoer afgelegd. Best gemakkelijk schoeisel voorzien!

Dit is een vrijblijvend programma. U kan op eigen initiatief (en in overleg met onze reisleider) de stad verkennen.

Valuta:

onderweg euro
ter plaatse Tsjechische kroon.
Tsjechische kroon, 100 CZK = ca. € 4,10.

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst Praag

  's Morgens vertrek vanuit de opstapplaatsen via de Duitse autosnelwegen en Pilsen naar Praag. In de vooravond aankomst in ons hotel, waar we inchecken in het Amigo City Centre Hotel 4* voor de volgende 4 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Oude Stad & Joodse wijk

  We beginnen onze wandeling op het Wenceslasplein, het meest levendige plein van de stad. Het was hier dat de protestacties plaatsvonden van zowel de Praagse Lente als de Fluwelen Revolutie. De Oude Stad vormt als het ware een doolhof van leuke straatjes rondom de Oude Markt. De enorme hoeveelheid geschiedenis die op en rond dit historische stadsplein bewaard bleef, is verwonderlijk. Naast de astronomische klok bewonderen we ook de St.-Nicolaaskerk, de Týnkerk en nog vele andere prachtige gebouwen. Onderweg even uitblazen in een gezellig café. Na de middag begeven we ons naar de voormalige Joodse wijk en maken een geleide wandeling langs onder meer de synagogen, begraafplaats en ceremoniehal. Daarna is er nog wat vrije tijd voor shopping of om verder de gezellige Praagse sfeer op te snuiven. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Karelsbrug en Malá Strana

  De Karelsbrug verbindt de oude Stad met de Malá Strana en is de bekendste attractie van Praag. Onder de Karelsbrug bevindt zich het eiland Kampa, omsloten door de Moldau en de Duivelsbeek (Čertovka), ook wel het Venetië van Praag genoemd. Het is heerlijk om door de smalle en kleurrijke straatjes van de Malá Strana te kuieren en ons te laten verrassen door de oude gebouwen en nobele paleizen. Een bijzondere bezienswaardigheid is de Sint-Nicolaaskerk in barokstijl, met haar opvallende, groene koepel. De namiddag kan ieder naar believen invullen, onze reisleider geeft graag leuke suggesties.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De Praagse burcht

  De Praagse Burcht is een groots paleizencomplex met als meest in het oog springende gebouw de indrukwekkende Sint-Vitusdom. Ook het Gouden Straatje, met karaktervolle 16e-eeuwse huisjes, behoort tot de meest gefotografeerde plekken van de stad. Onze reisleider geeft ons een mooie uiteenzetting over de Boheemse vorsten en over de bijzondere vondsten. In de nabijheid van de burcht bezoeken we het Mariaheiligdom Loreto met de Casa Santa en het Strahovklooster, gekend om zijn bibliotheek, rijk aan eeuwenoude boeken en manuscripten. Onze laatste Praagse avond vullen we met een boottocht op de Moldau met diner en muziek: heel gezellig. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Terug naar huis

  Na een verzorgd ontbijt in het hotel vertrekken we huiswaarts via de Duitse snelwegen. 

Hotel Amigo City Centre 4*

Omgeving

Hotel Amigo City Centre 4* is een stedelijke oase, gelegen in het hart van de stad. Met zijn centrale ligging, moderne voorzieningen en warme gastvrijheid is het de ideale uitvalsbasis om alles te verkennen wat Praag te bieden heeft. Ervaar de dynamiek van de stad vanaf onze drempel, met belangrijke bezienswaardigheden, eetgelegenheden en winkels op slechts een steenworp afstand. 

Kamerbeschrijving

Verzorgde, nette kamers alle uitgerust met bad/handdouche, toilet, haardroger, telefoon, TV, safe en airconditioning. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer
Faciliteiten

Lift

Maaltijden

Verzorgde maaltijden met internationale gerechten. Ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangenmenu.