Italië

Piemonte 'Premium'

 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1885

Bereken uw prijs

Piemonte, letterlijk ‘aan de voet van de berg’, is een nog quasi onontdekte streek in het noorden van Italië. Deze regio wordt daarom ook wel het ‘best bewaarde geheim’ van Italië genoemd.
Dat geldt niet alleen voor de bruisende hoofdstad Turijn of Alba, maar ook voor het Piemontese platteland dat schitterende wijnen voortbrengt zoals ondermeer de Barolo en de Roero Arneis.
Bovendien is het ook de bakermat van het ‘witte goud’: de tartufo bianco oftewel de witte truffel. Laat uw smaakpapillen betoveren door wijn, truffels, kaas en Slow Food en geniet van de traditionele gastvrijheid. De uitdrukkingen ‘Il dolce far niente’ en ‘La Dolce Vita’ zijn hier nooit ver weg.

Reizen in luxe

Onze premium autocars zijn de maatstaf voor exclusieve touringcars en een synoniem voor reizen op hoog niveau. 

Inhoud & Kwaliteit

Een inhoudelijk sterk reisprogramma met evenwichtige aandacht voor natuur, landschap, actualiteit en cultuurhistorische achtergrond.

Veilige afgesloten parking

Wij voorzien een verharde, afgesloten parking waar u uw wagen kosteloos en veilig kan achterlaten terwijl u met ons reist.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

2 x verzorgde lunch met water en wijn

1 x degustatie van truffel en specialiteiten

1 x wijndegustatie

alle excursies met PremiumTours luxe autocar (excursie naar Pian del Re met mini-bus)

1 x bezoek aan de Banca del Vino gevolgd door een wijndegustatie

Inkomgelden volgens programma: Basilica di Superga, Palazzo Madame, Filmmuseum Turijn, Museo Egizio, La Veneria Reale, …

luchthaventransfer heen en terug

PremiumTours audioguide 

rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Milaan en terug met Brussels Airlines

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 28/11/2022

Niet inbegrepen:
 • overige dranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis-en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 480
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9 /dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:

Mol, carpark Postelsesteenweg 27
Hasselt, carpark Walenstraat 30
Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
Sint-Niklaas, Hotel Serwir
vertrekhal luchthaven Zaventem

Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven
Het programma van 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Turijn & het huis van Savoye (OD)

  Vertrek met rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Milaan. We stappen in onze PremiumTours luxe autocar en rijden naar Turijn, gelegen in de Po-vlakte. We genieten van een prachtig panorama over de stad en de omliggende majestueuze Alpen vanop de Basilica di Superga, mooi gelegen op een heuvel net buiten het centrum. We brengen een bezoek aan de fameuze barokke Basilica di Superga, een machtstheater dat dienst deed als mausoleum voor het huis van Savoye. De eerste 3 nachten verblijven we in het mooie en centraal gelegen 4*S-hotel Turin Palace.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De barokke metropool Turijn, het wereldvermaarde filmmuseum (OD)

  Turijn is een heel elegante en stijlvolle stad met een barok centrum. We wandelen via de Piazza Carlo Felice, een plein omringd door sierlijke gebouwen waar bekende winkels met zoete lekkernijen te ontdekken zijn, langs de Via Roma en de Piazza CLN naar de Piazza San Carlo, ook ‘Il Salone’ genoemd. Vervolgens trekken we naar de Piazza Castello, het hoofdplein van Turijn waar we een geleid bezoek brengen aan het Palazzo Madama, een statig gebouw, dat meer dan 70.000 werken bezit uit de tijd van de middeleeuwen tot en met de
  barok. Een korte wandeling brengt ons van de San Lorenzokerk en de kathedraal naar het pittoreske centrum. In de namiddag bezoeken we het filmmuseum, één van de belangrijkste ter wereld en uniek gelegen in de Mole Antonelliana, een bizar en fascinerend monument en het symbool van de stad Turijn. We genieten even na op de Piazza Vittorio Veneto en sluiten onze dag af aan de Chiesa della Gran Madre di Dio.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Egyptisch museum & La Venaria Reale (OD)

  In de voormiddag brengen we een geleid bezoek aan het Egyptische museum, na dat van Caïro het belangrijkste ter wereld. Nadien is er de gelegenheid om nog even te genieten van de vrije tijd. De vrije lunch gebruiken we in de omgeving van La Venaria Reale nabij de stad Turijn. Nadien bezoeken we dit schitterend gerestaureerde jachtkasteel van de koning van Savoye. Het paleis werd gebouwd door Carlo Emanuele II, hertog van Savoye, omdat hij een uitvalsbasis in de heuvels ten noorden van Turijn nodig had voor zijn jacht. De tuinen, waaronder de grootste moestuin van Italië, en ‘Il Giardino delle Sculture Fluide’ van de kunstenaar Giuseppe Penone, zijn enorm en indrukwekkend.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Via Saluzzo op zoek naar de oorsprong van de Po (OLD)

  In een prachtig decor van de Alpen ligt Saluzzo. Het middeleeuwse centrum met zijn terracottakleurige daken en vele steegjes behoort tot de meest idyllische plekjes van Piemonte. Tijdens een wandeling van het kasteel naar de benedenstad bemerken we de prachtige gevels van paleizen en pittoreske pleintjes. Tijdens de lunch genieten we van pasta specialiteiten. Even voorbij Crissolo ontspringt de langste rivier van Italië tegen de hellingen van de Monviso. Bij helder weer is de besneeuwde, piramidevormige top van deze berg goed te zien. Een excursie naar de bron van de Po, op de hoogvlakte Pian del Re, is een aparte ervaring. In de omgeving van Bra, de bakermat van de Slow Food logeren we de volgende 3 nachten in het 4*-hotel Albergo dell’Agenzia. Op het domein waar we verblijven bevindt zich ook de Universiteit van Gastronomische Wetenschappen en de Wijnbank.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  La Dolce Vita in de Piemonte & het overweldigende Vicoforte (OLD)

  Vandaag brengen we een geleid bezoek aan de belangrijke marktstad Cuneo. De stad heeft een zekere grandeur met de vele parken en tuinen, de gotische en barokke kerken, de middeleeuwse paleizen en de lange overdekte winkelgalerijen. De enorme markt is bekend voor zijn typische producten en overspoelt elke dinsdag het stadscentrum en vult de Piazza Galimberti en haar zuilengangen. Tijdens de lunch maken we kennis met lokale specialiteiten en hun verwerkingsproces in het teken van ‘La Dolce Vita’, we proeven en genieten… Het Santuario di Vicoforte, een heiligdom uit de 16e eeuw, valt op door de gigantisch grote elliptische koepel, de grootste ter wereld. De koepel, ontworpen door architect Francesco Gallo, werd in de 18e eeuw aan de kerk toegevoegd en is aan de binnenzijde versierd met meer dan 6.000 m2 aan fresco’s. We keren tijdig terug naar het hotel en bezoeken natuurlijk de befaamde Wijnbank met degustatie.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bekende wijndorpen van de Langhe streek (OLD)

  Het mooie kasteel Grinzane Cavour was ooit het huis van wijlen graaf Camillo Benso di Cavour. Hij nodigde bekende Franse graven uit om hem te introduceren in de wijnbereidingstechnieken uit Bordeaux, zodat de eenvoudige tafelwijn Barolo één van de beste wijnen van Italië werd. Een rondrit langs de kam van de heuvelruggen en wijngaarden geeft ons langs beide kanten een wondermooi uitzicht. Deze passage brengt ons langs kronkelende wegen en bloeiende wijngaarden naar het dorp dat zijn naam heeft gegeven aan één van de grootste wijnen van Italië, de Barolo. Op elke heuveltop ligt wel een dorpje met een kasteel of een toren, en in La Morra verdient de unieke kleurrijke kapel onze bijzondere aandacht. We stappen in onze luxe autocar en rijden naar Alba, een oude stad in de Langhe en het culinaire hart van Piemonte. Alba is niet voor niets de hoofdstad van de truffel. Groot is het dorpje niet, charmant daarentegen wel. In het centrum wandelt u langs delicatessenwinkels met de beste lokale producten zoals de dure witte truffel, het eekhoorntjesbrood (porcini), delicate honing van rhododendron, `millefiori' en de befaamde hazelnoten. 

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  (O)

  We genieten nog van een rustig ontbijt en wat vrije tijd alvorens we naar de luchthaven van Milaan rijden voor de onze rechtstreekse terugvlucht. Verder met transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Turin Palace hotel

Omgeving

In Turijn verblijven we in het elegante en moderne 4*sup-hotel Turin Palace, gelegen op wandelafstand van het centrum.

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
11A: tweepersoonskamer voor alleengebruik
22A: tweepersoonskamer 
Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • sauna (mits toeslag)
 • wellnesscentrum ( mits toeslag)
 • lift
 • gratis WiFi

Albergo dell'Agenzia

Omgeving

In Pollenzo verblijven we in het 4*-Albergo dell'Agenzia. Het hotel behoorde ooit toe aan de koning van Savoye en ligt te midden van tuinen met een oppervlakte van 2 ha. 

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van al het gewenste comfort.

Logies
11A: tweepersoonskamer voor alleengebruik
22A: tweepersoonskamer 
Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitnessruimte
 • sauna
 • lift
 • kluisje
 • gratis WiFi