Frankrijk

Picardië

 • Excursiereis
Bereken uw prijs

Beschrijving:

Ten noorden van Parijs vinden we de regio Picardië. In de voorgaande eeuwen was deze regio vooral geliefd bij de Franse adel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat u er tal van kastelen, abdijen en kerken vindt. Ook de natuur is er veelzijdig! Aan de kust vindt u er steile, witte krijtrotsen en prachtige, brede zandstranden. Verder landinwaarts komt u in een meer bosrijke omgeving met authentieke dorpjes en historische steden. Ook is het de bakermat van de gotiek en vindt u er tal van prachtige kathedralen. Een donkere zijde van Picardië ligt bij de Somme, met de bekende slagvelden uit de Tweede Wereldoorlog. Reis met ons mee en ontdek deze veelzijdige streek van Frankrijk.

U S P:

Ontdek een boeiende en veelzijdige streek.

Inbegrepen:

 • vervoer heen en terug met luxe autocar
 • hoteldiensten basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 5e dag (uitgezond. middagmaal 3e dag)
 • uitstappen ter plaatse
 • inkomgelden (€ 75): Palais de Compiègne, Domaine de Chantilly, kathedraal Amiens, kathedraal Saint Quentin, Château d’Auvers, Abbaye de Royaumont, Kasteel van Pierrefonds,Clairière de l’Armistice 
 • audioguide systeem
 • begeleiding vanaf vertrek

Niet inbegrepen:

 • tafeldrank
 • middagmaal 3e dag
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Praktische info:

TOESLAG:
11A: (A) + € 210 (B) + € 176

REISFORMALITEITEN:
geldige identiteitskaart volstaat
Kinderen Kids-ID.

VERZEKERINGSTARIEF:
globale reisverzekering: € 4,95/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 4,35/dag/pers.

Programma onder voorbehoud van wijziging.

hotel T'Aim

Beschrijving:

Het hotel is gelegen in Margny-lès-Compiègne, een deelgemeente van de stad Compiègne.

Faciliteiten:

 • Lift
 • Bar
 • Restaurant
 • Tuin
 • Terras

Maaltijden:

’s Morgens een ontbijtbuffet. ’s Avonds wordt het avondmaal geserveerd in restaurant ‘L’Atelier d’Yves’.

Kamerbeschrijving:

De kamers zijn uitgerust met badkamer met douche, toilet, haardroger, flatscreen-TV, telefoon.

Logies:
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.).

Reisprogramma

 • dag 1

  Noyon & Compiègne

  Beschrijving:

  ’s Morgens vertrek vanuit onze opstapplaatsen via Bergen richting Noyon, de geboortestad van Calvijn. We brengen een bezoek aan de imposante kathedraal. Het is hier dat Karel de Grote in 768 tot koning der Franken gekroond werd. Verder naar Compiègne waar we genieten van een lekker middagmaal. Aansluitend brengen we een bezoek aan de koninklijke en keizerlijke appartementen in het Palais de Compiègne. Het waren de privévertrekken van o.a. Lodewijk XV, Napoleon Bonaparte, Napoleon III en Joseph Bonaparte, de zoon van Napoleon I. Verder naar ons hotel, Aiden by Best Western T’Aim Hôtel, in Margny-lès-Compiègne. Het avondmaal wordt geserveerd in L’Atelier d’Yves, het restaurant van het hotel.

 • dag 2

  Chantilly

  Beschrijving:

  Vandaag brengen we een bezoek aan het Domaine de Chantilly met zijn prachtige Château. Chantilly is de hoofstad van de paardensport in Frankrijk en dit merken we meteen tijdens een bezoek aan de Grandes Écuries, de stallen van de nabijgelegen paardenrenbaan, en het Musée du Cheval. Na het middagmaal bezoeken we het Musée de Condé, bestaande uit het Grand Château en het Petit Château. Het museum bezit een enorme kunstcollectie, met o.a. een Raphael, Botticelli en Poussin. De luxueuze interieurs van het paleis slaan ieder met verstomming. De bijnaam ‘Klein Versailles’ is dan ook niet verwonderlijk. We besluiten deze mooie dag met een wandeling in ‘Le Nôtre’, de schitterend aangelegde tuinen van het kasteel die als één van de mooiste ter wereld worden beschouwd.

 • dag 3

  Amiens & Saint Quentin

  Beschrijving:

  Picardië staat bekend als de bakermat van de gotiek. We starten deze dag dan ook in Amiens, waar we een bezoek brengen aan de Cathédrale Notre-Dame, een pareltje van de gotische bouwkunst. Uiteraard maken we ook een wandeling doorheen de stad van Jules Verne. We wandelen doorheen de wijk Saint- Leu en langs de Hortillonnages, de drijvende tuinen van Amiens. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we naar Saint Quentin, stad van kunst en geschiedenis en hoofdstad van Hoog Picardië. Het stadhuis is een juweel uit de 16e eeuw met een prachtige laatgotische voorgevel, gelegen aan een imposant plein met Vlaamse allure. 173 fijn ingesneden beeldhouwwerken versieren de gevel en beelden het stadse leven uit. 37 klokken zorgen dan weer voor een immens klokkenspel. We wandelen langs Place de l’Hôtel de Ville naar de basiliek van de Heilige Quentinus. Na dit stadsbezoek keren we terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

 • dag 4

  Auvers-sur-Oise & Abbaye de Royaumont

  Beschrijving:

  Vandaag treden we in de voetsporen van Vincent van Gogh. We rijden richting Auvers-sur- Oise, het dorpje waar hij op 29 juli 1890 uit het leven stapte en waar hij ook begraven ligt naast zijn broer Theo. Tijdens een wandeling ontdekken we meerdere plekjes die hij naar het einde van zijn leven toe op doek heeft gezet waaronder de kerk, het korenveld met de kraaien en het gemeentehuis. We eindigen aan het Château d’Auvers waar we het middagmaal nuttigen. Vervolgens rijden we richting Asnières-sur-Oise waar we een bezoek brengen aan de Abbaye de Royaumont, een deels tot ruïne vervallen cisterciënzerabdij uit de 13e eeuw.

 • dag 5

  Saint-Jean-aux-Bois & Pierrefonds & Clairière de l’Armistice

  Beschrijving:

  Na ons laatste ontbijt rijden we richting Saint- Jean-aux-Bois, een verstild dorpje waar de impressionist Maurice Utrillo kind aan huis was. Vervolgens bezoeken we het Kasteel van Pierrefonds, een sprookjesachtige middeleeuwse burcht die in de 19e eeuw door architect Leduc werd gereconstrueerd. Middagmaal. In Compiègne brengen we nog een bezoek aan de Clairière de l’Armistice . Hier werd op 11 november 1918 de wapenstilstand ondertekend. Na dit bezoek ondertekenen we het einde van onze reis en keren we terug naar België met nog een tussenstop onderweg.