Frankrijk

Parijs

 • 15/12/2023
 • Busreis

Vanaf € 285

Bereken uw prijs

Bonjour Paris!

 Ja … we zijn echt kind aan huis in Parijs. U beleeft, onder leiding van onze échte Parijs-kenner, talrijke verrassingen die de ‘Lichtstad’ te bieden heeft: de Eiffeltoren, de Opéra Garnier, de Cathédrale Notre-Dame,... Ons exclusief programma voorziet tevens een boeiende stadsrondrit, flaneren op de Champs-Élysées, een romantisch boottochtje op de Seine of... misschien duikt u wel eens in het bruisende nachtleven? Ach, Parijs heeft het allemaal. Reis met ons mee, reserveer uw plaatsje voor deze unieke citytrip, voor een even unieke prijs. 

Inbegrepen:

2x overnachting en ontbijtbuffet

reis en excursies met luxe autocar

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 25/11/2022

Niet inbegrepen:
 • inkomgelden (zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 96
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt

 • dag 1

  Verkenning Parijs

  Vertrek in de vroege morgen met een ontbijtstop in de buurt van Péronne aan de Somme. Bij aankomst in Parijs maken we meteen een rondrit. Via onder meer Arc de Triomphe, Champs-Élysées, Place de la Concorde,… rijden we naar Île de la Cité. Al wandelend verkennen we het eiland waar Parijs ontstaan is. Nadien gelegenheid voor een vrije lunch in het bruisende Quartier Latin.  In de namiddag zetten we onze stadsverkenning verder. Onze gids begeleidt ons naar de prachtige koepel van Galeries Lafayette en dan is er vrije tijd voor shopping of een terrasje.    

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen

  Bezoek Hôtel des Invalides, le Jardin des Tuileries & Sacré-Coeur

  Onze dag begint met een uitgebreid bezoek aan de Esplanade met La Grande Arche de la Défense zodat u ondergedompeld en... verliefd wordt op de moderne architectuur in dit deel van Parijs. We rijden verder naar de Avenue du Mahatma Gandhi in het Bois du Boulogne om het gebouw van de Fondation Louis Vuitton te bewonderen, een architectonisch hoogstandje ontworpen door architect Frank Gehry. Na deze welgesmaakte exponenten van hypermoderne architectuur gooien we het over een andere boeg. We bezoeken Hôtel des Invalides (ca. € 14). Na de groet aan Napoleon, rijden we via Pont Alexandre-III, de mooiste brug over de Seine, naar het Louvre en flaneren vervolgens door le Jardin des Tuileries. Geleid bezoek aan Montmartre. We kuieren langs de Sacré-Cœur en door verschillende pittoreske straatjes, waar beroemde kunstenaars als Van Gogh, Picasso en Toulouse-Lautrec ooit hebben verbleven. Vrij diner gevolgd door een uitgebreide stadsrondrit door verlicht Parijs. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen

  Tour Montparnasse + boottocht Seine

  We rijden naar Place Trocadéro en genieten van een adembenemend uitzicht op de Eiffeltoren. Met onze gids wandelen we langs waterzuilen en waterkanonnen tot bij de gigantische ijzeren bogen van het symbool van Parijs. Nadien brengen we een bezoek aan Tour Montparnasse (ca. € 16) voor een weids uitzicht op Parijs vanuit de lucht. Alvorens we genieten van een vrij middagmaal staat er een verrassende wandeling op het programma. We ontdekken namelijk onder leiding van onze gids het controversiële Centre Pompidou, de Tour Saint-Jacques, Forum des Halles, Hôtel de Ville, … We sluiten deze citytrip af met een boottocht op de Seine (ca. € 14). Omstreeks 16.30 uur vertrekken we huiswaarts. 

Hotel Mercure Paris La Défense 5

Omgeving

Gelegen in de zakenwijk ‘La Défense’.

Kamerbeschrijving

Alle kamers in dit hotel beschikken over een badkamer met bad/douche, toilet, haardroger, telefoon, satelliet- TV. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
Faciliteiten

Hotelbar

Maaltijden

Frans ontbijtbuffet