Duitsland

Oostfriesland

 • Excursiereis
 • Minitrip
Bereken uw prijs

Beschrijving:

Wie zijn wereld ook naar het noorden toe wil verruimen moet eens meereizen naar Oostfriesland! Dit kleine stukje Duitsland ligt helemaal weggestopt tegen de Noordzee en het Nederlandse Groningen. Men noemt het wel eens ‘het groene paradijs’ of ‘het noordse bloemenland’. Beide waarmerken hebben alles te danken aan de veenondergrond, de ontelbare waterlinten, de bloemenparken en de lieftallige veendorpen waar windmolens draaien. De stadjes vertellen hier over het verleden, maar denk vooral niet dat u terecht zal komen in een achtergebleven uithoek van Duitsland. De toerist is er van harte welkom, de fietspaden worden er plat gereden en voor de wandelaars is er keuze tussen weidse landschappen of besloten bosgebieden. Het is heerlijk kuieren in de stadjes en met de autocar kan men er mooie ritjes doorheen een ruraal landschap van verstilde dorpjes maken. Ooit al gehoord van de Meyer Werft, de Jeverse Leidenschaften, de Ostfriesenkuchen, de beruchte Moorgeist of de Wiesmoor Blumenhalle? Aarzel dan niet en reis met ons mee. Het is de enige plaats waar u met ‘MOIN, MOIN’ (vrij vertaald: van harte welkom!) wordt begroet!

U S P:

Het is heerlijk kuieren in de stadjes en met de autocar kan men er mooie ritjes doorheen een ruraal landschap van verstilde dorpjes maken.

Inbegrepen:

 • vervoer heen en terug met luxe autocar
 • hoteldiensten basis vol-pension vanaf middagmaal 1e dag t/m middagmaal 3e dag
 • uitstappen ter plaatse
 • inkomgelden: Meyer Werft
 • dansavond met live-muziek
 • begeleiding

Niet inbegrepen:

 • tafeldrank
 • avondmaal terugreis
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Praktische info:

KORTING:
3e volw. in 23A: - € 30

REISFORMALITEITEN:
Geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

VERZEKERINGSTARIEF:
Globale reisverzekering: € 4,80/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: € 4,20/dag/pers.

Hotel Auerhahn

Omgeving:

Het hotel is gelegen op het marktplein van het Oostfriese Wiesmoor.

Beschrijving:

Het hotel is gelegen op het marktplein van het Oostfriese Wiesmoor.

Maaltijden:

Het hotel beschikt over een restaurant waar verzorgde maaltijden worden geserveerd: ontbijtbuffet en ’s avonds een buffet met koude en warme gerechten.

Beoordeling:

Charmant hotel met verzorgde maaltijden. 

Kamerbeschrijving:

Kamers: verzorgde kamers uitgerust met douche en toilet, telefoon, TV. Lift.

Logies:
11A (+ €26): standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
23A: standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.)

Reisprogramma

 • dag 1

  Wandeling veengebied Wiesmoor

  Beschrijving:

  Vertrek 's morgens via Eindhoven, Nijmegen, Apeldoorn, Deventer, Oldenzaal, Lingen naar het Duitse Wiesmoor. Middagmaal in ons hotel. In de namiddag maken we een mooie natuurwandeling in het veengebied rond Wiesmoor. Avondmaal, overnachting in ons hotel.

 • dag 2

  Bezoek Emden en Greetsiel

  Beschrijving:

  We vertrekken richting Emden, maar eerst bezoeken we het Emssperrwerk, het reuzegrote en indrukwekkende sluizenstelsel, dat zeer belangrijk is voor de Meyer Werft. Emden
  heeft een zeehaven maar dat is niet te zien in het oude centrum met de oude stadswallen, het imposante gebouw van het Ostfriesisches Landesmuseum, de gezellige winkelstraten en het
  marktplein aan het water. Na wat vrije tijd rijden we naar Greetsiel, één van de meest schilderachtige havenstadjes in Oostfriesland. Greetsiel is apetrots op z'n bijna peperkoeken huisjes in de dorpskern waar de nostalgie van afdruipt. We maken een wandeling in een subliem stuk natuur, gebeiteld tussen de haven en de Waddenzee. Terug naar ons hotel voor avondmaal
  en dansavond met live-muziek.

 • dag 3

  Meyer Werft

  Beschrijving:

  Na het heerlijke Oostfriese ontbijtbuffet rijden we naar Papenburg. We bezoeken er de indrukwekkende Meyer Werft. Hier worden de echte ‘mastodonten’ van 's werelds grootste luxe-cruiseschepen op stapel gezet. Middagmaal. We keren huiswaarts met de nodige tussenstops. Thuiskomst voorzien rond 19.30 uur.